Vraag & Antwoord

OS Linux

Systeem hangt na in doen van cd ????????????!!!!

10 antwoorden
  • Hoi,<P>Ik heb nu een heel vreemd probleem. Na het in doen van een cd hangt m'n machine, ik kan dan helemaal niets meer doen (behalve dan hardwarematig rebooten). Ik heb Redhat 7.2, kernel 2.4.9-13. Ik gebruik Ximian Gnome en alles is 'gepatched' naar de laatste versies. Normaal gesproken gebruik ik bij het opstarten de optie hdc=ide-scsi hdd=ide-scsi maar ook als ik deze optie weglaat dan hangt het systeem en krijg ik een kernel panic:<P>Call Trace ide_error [kernel] 0x128 --insmod_ide-scsi.S.text_L5196 [ide-scsi] 0x43c ide_timer_expiry [kernel] 0x172<P>.......etc.<P>Het gekke is dat zowel modprobe/sg als modprobe/ide-scsi geen problemen geven ook cdrecord -scanbus geeft 'gewoon' de juiste informatie weer. Ook het verwijderen van ide-scsi (rmmod ide-scsi) en het laden van ide-cd (insmod ide-cd) geeft als resultaat dat m'n systeem hangt.<P>Wie weet waar het aan kan liggen. Ik heb zelfs zonder Gnome op te starten problemen met die cd's..<P>Ter info: ik heb dus 1 DVD/CD drive (IDE) en 1 brander (IDE), welke tot voor kort dus zonder problemen werkten, ik kon normaal branden en cd's inlezen zonder problemen. <P>------------------ groet, Andre
  • Gaat het mis bij elke CD of alleen bij 1 bepaalde CD('s)?<P>Wat heb je aan je systeem veranderd waarna de problemen begonnen?<P>Ik heb ook wel eens conflicten gehad tussen de scsi-emulatie voor de brander en de IDE aansturing ervan. Ik heb toen gewoon beide subsystemen in de kernel gecompileerd, niet als module, en de optie hdd=ide-scsi in lilo.conf gezet.<P><P>------------------ Wilbert (<A HREF="http://www.xs4all.nl/~wbsoft/" TARGET=_blank>http://www.xs4all.nl/~wbsoft/</A>) Wanneer gaat een HTML document onder Windows <B>Microsoft(r) Internet Explorer Document</B> heten?
  • Het gaat bij elke cd mis. Ook staat de hdc=ide-scsi hdd=ide-scsi in Grub (opvolger van lilo). Ik heb alleen maar de 'laatste' versies van elk programma (gaat makkelijk met RedCarpet van Ximian Gnome), verder is er niets veranderd, alhoewel, ik heb een netwerkkaart eruit gehaald, maar dat moet volgens mij niet zoveel uitmaken. Maar als ik ook de scsi emulatie uitzetten (rmmod ide-scsi) blijven de problemen ontstaan.<P>------------------ groet, Andre
  • <BLOCKQUOTE><font size="1" face="Arial, Helvetica, Sans Serif">quote:</font><HR>Originally posted by Andre: <B>alhoewel, ik heb een netwerkkaart eruit gehaald, maar dat moet volgens mij niet zoveel uitmaken.</B><HR></BLOCKQUOTE> voor Red Hat zelf misschein niet, maar voor het bios? Als daar een aantal zaken op auto staan kunnen daardoor andere kaarten wellicht gaan "schuiven" qua instellling. Ook al merk je dat niet meteen onder Red Hat maar wel als je een CD mount. Zet die netwerkaaart eens terug en doet dit probleem zich dan nog voor? Nee, kijk dan eens naar de instellingen in het bios en geef eventueel de waarde die dan in Red Hat staan als vast op in het bios.
  • Ik gok dat er iets niet lekker in de kernel zit. Boot eens met een vorige kernel.
  • Dat van die kernel had ik zelf ook al bedacht, alleen is die recentelijk verwijderd met een van de upgrades. Hoe zet ik die nou 'op de makkelijkste' manier terug, zonder 'alles' overhoop te gooien? Ik heb de cd's van REDHAT 7.2. Als ik up2date gebruik van Redhat dan kan ik wel nieuwere kernels (indien aanwezig) installeren maar ik kan niet meer terug naar een 'oudere' kernel, is hier een truc voor?? Of hoe zet ik deze 'oudere' kernel er weer bij. (met rpm -Uvh --force wordt de huidige kernel overschreven, en dat wil ik eigenlijk niet).<P>------------------ groet, Andre
  • Je kunt een oudere kernel er toch ewoon naast zetten anders hernoem je je huidig van vmlinuz naar vmlinuz-versie en pas je lilo aan. vervolgens zou ik eerst ff rebooten om te kijken of het werkt en daarna kun je altijd een oudere erbij zetten en kijken of die de fout nietmeer geeft. Vervolgens zou ik de beide sources (nieuw en oud) installeren en eens kijken hoe die gemaakt zijn door de /usr/src/kernelversie/.config te laden. Succes Walter<P>PS. kent Redhat ook een automount zoals Mandrake ?? zoja schakel die eens uit en kijk of dan je probleem over is.<p>[This message has been edited by wstolk (edited 28-12-2001).]
  • Hoi,<P>Dank allen voor de tips. Ik heb nu de 'oude' kernel erbij geinstalleerd (rpm -ivh --force xxxx.rpm). Ik hoefde zelfs niets in grub (opvolger van lilo) aan te passen , de 'oude' kernel kwam er gewoon bij als optie. Ik ben nu weer in staat om cd's te lezen!!! Nu nog uitvinden waarom het niet werkt met de niet kernel, ik ga zeker de tip van Walter uitpluizen (/usr/src/kernelversie/.config)<P><P>------------------ groet, Andre
  • [quote:97dc3e4db8] Op 2001-12-29 10:18, schreef Andre: Hoi,&lt;P&gt;...grub (opvolger van lilo) [/quote:97dc3e4db8] Grub is net zoals Lilo een bootmanager. Maar niet de opvolger van Lilo.
  • [quote:3980e09732] Op 2001-12-28 23:11, schreef wstolk: PS. kent Redhat ook een automount zoals Mandrake ?? zoja schakel die eens uit en kijk of dan je probleem over is. [/quote:3980e09732] uhm, ik draai RH7.1 en die automount wel, of iig krijg ik die vraag: 'wilt u blabla...'

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.