Vraag & Antwoord

OS Linux

RH7.0 installatieproblemen!

Anoniem
wstolk
10 antwoorden
 • [quote:d07c877281]
  Partition check: hda1 hda2 <hda5>
  [/quote:d07c877281]

  hoe groot is hda5 ?? Ik neem aan dat dit je swab is ???

  is hda2 niet onder de 10% vrije ruimte gekomen ??

 • Ik denk dat hda1 de dos-partitie is,
  hda2-partitie is, met daarin <hda5> als logische partitie. In hda2 zou dus eigenlijk <hda5> <hda6> <hda7> moeten zitten..

  Max
 • Okee,
  ik trap er weer in. Ik had nog zo'n CD van Starten met Linux. CD bekeken, disk gemaakt (voor het geval de CD niet wil booten), harde schijf (450Mb, is klein maar ja) gepartitioneerd: 8Mb PRI DOS, rest voor Linux. Met schijfje opgestart, krijg ik een menu welke manier ik wil gebruiken: RH grafisch natuurlijk. Nu komt het: het scherm word gevult met regels linux code, en eindigd met de regels
  Partition check: hda1 hda2 <hda5>
  RAMDISK: Compressed image found at block 0.

  EN NOU (:-(

  Iemand een idee? Ander mik ik die oude schijven (ik heb er nog een paar) allemaal in de vuilnisbak, installeer ik eerst Windows (zonde van mijn tijd), en dan Linux ernaast?!?
  Iemand bekend met deze problemen/distri?

  HEEEEEELUUUUUP!

  T.
 • Tja, alle meldingen zijn ok, maar ik begrijp datie dan ophoudt.
  Hoeveel ram-geheugen heb je?

  Overigens, 450 MB is volgens mij te weinig om een grafische RH 7.0 te installeren.

  Max
 • heb effe 7.1 als server royaal geinstalleerd maar dan heb je al gauw 1-2 GB nodig. Op een P133 met 24 MB was dat te traag, meer RAM nodig voor GUI.
 • Op je kleine hd kun je wel een grafische linux kwijt, probeer eens Peanut Linux. Komt helemaal ingesteld, hoef je maar weinig voor te doen (wel eerst de readme lezen!).
  http://www.ibiblio.org/peanut/

  Greetz, dJezzer
 • Da's nou het gekke. Ik heb toevallig een kloon uit het rek gepakt waar een harde schijf uit is geklapt. Andere (héééééé'le) ouwe schijf (conner 450MB) erin geprikt. Die kloon heeft een AMD 1000MHZ aan boord, en let wel, 256 MB geheugen. Schiet mij maar lek!
 • Da's nou het gekke. Ik heb toevallig een kloon uit het rek gepakt waar een harde schijf uit is geklapt. Andere (héééééé'le) ouwe schijf (conner 450MB) erin geprikt. Die kloon heeft een AMD 1000MHZ aan boord, en let wel, 256 MB geheugen. Schiet mij maar lek! Heb toevallig net Mandrak (aan een tijdschriftje vastgeplakt) gekocht. Laat ik dat maar op een volwaardige machine zetten (met een goede schijf natuurlijk).
  T.
 • Dat laatste klopt. Ik doe dit nu ff uit me hoofd, ik sta les te geven. HD is voorzien van 2 partities; part.1 is pri dos, partitie 2 is logical drive.
  Ik krijg het zweet van dat partitie gedoe; kan iemand me vertellen WAT de partities moeten worden? Er van uitgaande dat ik een HD met bv. 1,2 Gb heb? Gewoon een lijstje met bv.
  A Pri DOS 250Mb
  B Ext DOS 700Mb
  C …. euhhh, nou ja, de rest.

  Ik hoef niet te weten hoe fdisk werkt; Wat ik wel wil weten is of ik die partities allemaal moet formateren?

  BVD,
  Thor.
 • Je hoeft niks te formatteren, Wat je moet doen is een leeg stuk partitie creëren. Linux vindt deze tijdens de installatie, en partitioneerd/ formatteert hem in 2 ext2-partities, en eentje voor de swap

  Max

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.