Vraag & Antwoord

OS Linux

screensavers in kde

Anoniem
wstolk
8 antwoorden
 • Om een of andere duistere reden ben ik het die dia voorstellen (als screensaver) kwijt uit mijn lijstje bij KDE. Hij bestaat wel en ik kan hem ook draaien (kslideshow) maar niet meer als screensaver.

  Heeft iemand een idee waar (welk bestand) hij te plaatsen is zodat ik hem weer als standaard kan gaan instellen ??

  oftewel in het configuratie centrum van kde is hij verdwenen :eek:
 • Maak voor de aardigheid eens een nieuwe gebruiker aan en kijk of die wel deze schermbeveiliging heeft. Zo ja, dan moet je even de verschillen uitzoeken tussen de configuratiebestanden van jezelf en de nieuwe gebruiker in ~/.kde2/share/config

  Max
 • Probleem is dat het op mijn werk is en de /home dus op de server staat.
  Anderen hebben hem wel maar ik zal idd een gaan kijken of ik verschillen kan ontdekken

  Eigenlijk wel jammer, had gehoopt dat het gewoon één file was en ik moet eerlijk zeggen dat ik hem niet in een config file verwacht maar meer in /opt/kde2 ofzo

  Maar ik zal eens verder zoeken (had ik natuurlijk al gedaan maar heb het nog niet kunne vinden ;(

  BTW. het lijkt erop dat hij wel aangeroepen wordt door KDE hoor (heb het nu als wisselend staan ) want bij tijd en wijle gaat scherm gewoon op groen en dat heb ik bij geen screensaver terug kunne vinden.
 • Wat je ook kunt doen is KDE even afsluiten, ~/.kde2 even te hernoemen, en KDE weer opstarten. Je start nu met een schone KDE op. Als die wel de juiste screensavers heeft, dan ligt het hem idd aan je eigen isntellingen.
  /opt/kde kun je immers alleen als root slopen, en ik neem aan dat je dat niet gedaan hebt :wink:

  Houd er verder rekening mee dat kdebase van SuSE 7.2 een beschadigde screensaver heeft, via SuSE YOU kun je een nieuwe installeren.
  Let wel, doe dat alleen als je de KDE die meegeleverd is met SuSE 7.2 gebruikt, anders overschrijf je een nieuwere versie, met alle gevolgen van dien..

  Max
 • [quote:d4ee169b6c]
  Op , schreef maximilaan:
  Wat je ook kunt doen is KDE even afsluiten, ~/.kde2 even te hernoemen, en KDE weer opstarten. Je start nu met een schone KDE op. Als die wel de juiste screensavers heeft, dan ligt het hem idd aan je eigen isntellingen.
  /opt/kde kun je immers alleen als root slopen, en ik neem aan dat je dat niet gedaan hebt :wink:

  Houd er verder rekening mee dat kdebase van SuSE 7.2 een beschadigde screensaver heeft, via SuSE YOU kun je een nieuwe installeren.
  Let wel, doe dat alleen als je de KDE die meegeleverd is met SuSE 7.2 gebruikt, anders overschrijf je een nieuwere versie, met alle gevolgen van dien..

  Max
  [/quote:d4ee169b6c]

  Eerste zal ik idd eens proberen.
  Verder is de fout van Suse7.2 al hersteld omdat idd de screensavers helemaal niet startten (scherm bevroor gewoon :sad: )

  Maar ik begrijp dat je ook niet weet in welk file ik het moet zoeken want in ~/.kde2/config staan nml. alle screensavers wel ???

  Walter
 • Hmm, eens even denken. kcontrol wordt opgebouwd met .desktop-bestanden. Dat geldt volgens mij ook voor bijv. de screensavers.

  Verwijder eens (terwijl KDE is afgelsoten) alles wat met KDE te maken heeft uit de globale map /tmp
  En start KDE opnieuw op.
  KDE merkt dat zijn register weg is en bouwt een nieuwe, waardoor mogelijk het probleem is opgelost.

  Wat je daarnaast kunt proberen is om de map ~/.kde2/share/applnk leeg te maken (buiten KDE om) en verder alles van jezelf wat te maken heeft met KDE uit de globale map /tmp te verwijderen. Start KDE opnieuw op en bekijk kcontrol opnieuw.
  Als je de inhoud van ../applnk weer terug zet, vergeet dan niet om opnieuw de map /tmp even te legen ivm met mogeijke conflicten.

  Max
 • Bedankt,

  Leuke weekend klus :wink:
  had niet aan /tmp gedacht eigenlijk
 • Kijk wel uit dat je de boel niet sloopt, maak in ieder geval een goede backup van .kde2 alvorens je begint.
  KDE kan heel allergies reageren als je handmatig gaat spitten nmlk..

  Max

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.