Vraag & Antwoord

OS Linux

Aan en opmerkingen.

Anoniem
None
25 antwoorden
 • Tot m'n verbazing lees ik dat jullie je af en toe vervelen en toe zijn aan een nieuwe uitdaging…..
  Ik heb me ook een tijdje verdiept in Linux en hierdoor ben ik aan het klooien geweest met een aantal op elkaar volgende Suse distro's… Ook heb ik een paar keer Red Hat geprobeerd en een keer die firewall van Mandrake. Ik heb vroeger wel eens wat berichtjes in dit forum geplaatst en veel van die (fucking) manuals en boeken gelezen.

  Wat ik nou zo bewonder aan jullie is dat alles zo goed loopt op jullie pc's or whatever. Wat doen jullie ermee?

  Mijn eigen conclusie is, dat al die distro's nog heel wat werk moeten ondergaan eer het voor een gemiddelde gebruiker redelijk te doen is om zo'n ding aan het draaien te krijgen op z'n pc. Na Suse 7.2 ben ik afgehaakt. Deze distro heeft nog meer bugs dan XP. Daar ben ik van overtuigd. Installeer maar eens via Yast 2 een paar keer je printer, lachen jòh. En al die scanners (Behalve Epson dan) worden ook maar heel matig ondersteund. Ga ook eens via die automatische update van Suse wat updates downloaden. Suse is langer bezig dan Windhoos…… Wat betekent dit??
  Nee, als je een linux distro goed wil laten draaien moet je op z'n minst werkeloos zijn en fulltime het internet afstruinen om alles te lezen en te proberen. Ook moet je goed thuis zijn in allerlei script-taaltjes en weten hoe de directory structuur is opgebouwd van Linux om alles terug te vinden.
  Waar ook eens een keer aan gewerkt moet worden is aan een eenduidige (Software) interface naar de gebruiker toe voor allerlei programma's. Weten jullie dat je hier bijna aparte studies voor kunt volgen?????

  Ik heb ook nog een tip voor degene die effe C wil gaan leren (Ha, ha). Ga eerst eens UML studeren dan Java en dan C++, Met C kun je nog steeds leuke geheugen problemen creëren en je moet weten waar je mee bezig bent. C is absoluut geen trail en error language. Ik las trouwens in een berichtje dat er een beetje spottend over Visual Basic werd gedaan, typisch iets voor iemand die nul verstand van zaken heeft. Ik heb verschillende Senior C++ programmeurs gesproken die het heel logisch vinden dat er meer in Visual Basic wordt geschreven. Het is gewoon een modernere taal. Hebben jullie ook naar Delphi gekeken? (Of Kylix) Is dat ook niks? Als je alle kenis over goed C++ programmeren onder de knie hebt ben je minimaal 4 jaar verder en een HIO studie rijker. Ik spreek uit ervaring maar helaas ben ik met de HIO na 2 jaar gestopt.

  Let wel: Ik ben geen voorstander van Windhoos maar ook niet van Linux. Ik stel me gewoon neutraal op. En we kunnen wel lekker kankeren op windhoos maar Bill heeft er wel voor gezorgt dat een pc te bedienen is door mensen die een pc nodig hebben als een stuk gereedschap. Hierdoor zitten wel veel fouten, beveiligingslekken en weet ik allemaal voor rotzooi in windhoos. Maar het is te begrijpen zonder maandenlange studies en lezen van manuals.

  Ik hoop dat ik met dit berichtje weer een aantal mensen op hun plek heb gezet en gaan nadenken voor ze iets in dit prachtige forum zetten. Hou je gewoon bij Linux en probeer mensen te helpen die problemen hebben om Linux te installeren op hun PC.

  Groet,

  Arthur
 • [quote:21223e2b56]
  Op 29-01-2002 11:42, schreef ancum:

  [snip]

  Wat ik nou zo bewonder aan jullie is dat alles zo goed loopt op jullie pc's or whatever. Wat doen jullie ermee?
  [/quote:21223e2b56]

  Ik gebruik BSD, maar ik neem aan dat ik de vraag ook mag beantwoorden :wink:. Linux heb ik ook, maar dat is vooral om up2date te blijven, zodat ik anderen kan helpen, enz. Ik doe alles met BSD. Programmeren (we hebben de sources en de compilers), Internetten (stuk of 5 goede browsers, mutt voor e-mail), studeren (tekstverwerken, …). Op hardwarevlak draait ook alles: CD-Schrijven -> standaardkernel, videokaart, geluidskaart, enz.

  [quote:21223e2b56]
  Mijn eigen conclusie is, dat al die distro's nog heel wat werk moeten ondergaan eer het voor een gemiddelde gebruiker redelijk te doen is om zo'n ding aan het draaien te krijgen op z'n pc.
  [/quote:21223e2b56]

  De installatie van BSD of distro's als Slackware zijn al perfect, maar het is niet voor de gemiddelde gebruiker geschikt. MacOS X is een goed voorbeeld hoe Unix op de desktop wel goed kan, BeOS ook (is min of meer Unix).

  [quote:21223e2b56]
  Na Suse 7.2 ben ik afgehaakt. Deze distro heeft nog meer bugs dan XP.
  [/quote:21223e2b56]

  Zeer waarschijnlijk, iig de installatie/configuratie.

  En al die scanners (Behalve Epson dan) worden ook maar heel matig ondersteund.
  [/qoute]

  Dat is niet de schuld van de distro makers.

  [quote:21223e2b56]
  Nee, als je een linux distro goed wil laten draaien moet je op z'n minst werkeloos zijn en fulltime het internet afstruinen om alles te lezen en te proberen.
  [/quote:21223e2b56]

  Tijd die ik nodig heb om BSD te installeren: 10 minuten, tijd die ik nodig heb om onder BSD een eenvoudige firewall + nat, X + windowmanager, plus alle software die ik nodig heb te installeren/configureren. Een half uurtje, hooguit een uur.

  [quote:21223e2b56]
  Ook moet je goed thuis zijn in allerlei script-taaltjes en weten hoe de directory structuur is opgebouwd van Linux om alles terug te vinden.
  [/quote:21223e2b56]

  De directorystructuur is bijna standaard, iets dat je van Windows niet kunt zeggen.

  [quote:21223e2b56]
  Ik heb ook nog een tip voor degene die effe C wil gaan leren (Ha, ha). Ga eerst eens UML studeren dan Java en dan C++,
  [/quote:21223e2b56]

  Lijkt me sterk overdreven, met enige slimheid en 2 goede boeken ben je al de eerste kleine patches aan het schrijven voor *nix.

  [quote:21223e2b56]
  Met C kun je nog steeds leuke geheugen problemen creëren en je moet weten waar je mee bezig bent.
  [/quote:21223e2b56]

  Klopt.

  [quote:21223e2b56]
  Ik las trouwens in een berichtje dat er een beetje spottend over Visual Basic werd gedaan, typisch iets voor iemand die nul verstand van zaken heeft.
  [/quote:21223e2b56]

  Visual Basic is zielig, de taal is syntactisch gezien ongelovelijk slecht. Eenvoudiger dan C, maar toch linguistisch goed zijn Pascal, Oberon, e.d.

  [quote:21223e2b56]
  Ik heb verschillende Senior C++ programmeurs gesproken die het heel logisch vinden dat er meer in Visual Basic wordt geschreven.
  [/quote:21223e2b56]

  Ja, door mensen die niet kunnen programmeren of er geen zin in hebben, waar denk je dat alle Windows bloatware vandaan komt?

  [quote:21223e2b56]
  Het is gewoon een modernere taal. Hebben jullie ook naar Delphi gekeken? (Of Kylix) Is dat ook niks?
  [/quote:21223e2b56]

  Pascal is een goede taal, het nadeel is dat veel headers voor C geschreven zijn, bijna geen enkele library heeft Pascal units voor interfacing. Als je zin heb om daar tijd in te investeren: ga je gang. Punt 2 is dat als je niet goed kunt programmeren zonder een RAD je ook niet goed kunt programmeren met RAD.

  [quote:21223e2b56]
  Als je alle kenis over goed C++ programmeren onder de knie hebt ben je minimaal 4 jaar verder en een HIO studie rijker. Ik spreek uit ervaring maar helaas ben ik met de HIO na 2 jaar gestopt.
  [/quote:21223e2b56]

  De basis kun je in een paar dagen leren en je kunt er dan redelijk goed applicaties mee schrijven. Een taal volledig uit je kop kennen is een kwestie van leren, daar heb je ook naslagwerken voor.

  [quote:21223e2b56]
  Let wel: Ik ben geen voorstander van Windhoos maar ook niet van Linux. Ik stel me gewoon neutraal op. En we kunnen wel lekker kankeren op windhoos maar Bill heeft er wel voor gezorgt dat een pc te bedienen is door mensen die een pc nodig hebben als een stuk gereedschap.
  [/quote:21223e2b56]

  Steve Jobs heeft ervoor gezorgd, Bill heeft het gejat.

  [quote:21223e2b56]
  Ik hoop dat ik met dit berichtje weer een aantal mensen op hun plek heb gezet en gaan nadenken voor ze iets in dit prachtige forum zetten. Hou je gewoon bij Linux en probeer mensen te helpen die problemen hebben om Linux te installeren op hun PC.
  [/quote:21223e2b56]

  Ik snap je frustratie, maar het lijkt mij onnodig mensen op hun plaats te zetten. Niet elke Unix gebruiker is gedient van de stroom newbies die Linux willen proberen. Ik gebruik Unix als gereedschap en het maakt me niet uit of er 100.000 of 100 miljoen gebruikers zijn. Laat staan dat ik iedereen over wil halen om Linux te gebruiken. Ik vind het ook geen enkel probleem Linux newbies te helpen, maar niet op de toon van "jullie zeggen altijd dat het zo geweldig is, en nu houden jullie je stil". Unix is voor mij een systeem van met de hand configuratiebestanden bewerken, simpel en efficient. Als je het als newbie wilt leren zul je er ook tijd in moeten investeren en bereid moeten zijn documentatie te lezen, enz. Anders is Linux niet voor je geschikt (misschien over een paar jaar).

  :wq
 • Wat Danielk hier zegd over BSD vind ik ook gelden voor Linux. Zeker een distro als mandrake is gewoon makkelijk en iedere windows gebruiker die weet hoe hij een HD moet partitioneren kan het installeren en gebruiken.

  Verder laat ik me niet zeggen wat ik wel of niet moet doen heb hier 10 mensne werken die linux op de desktop gebruiken en die daar dik tevreden mee zijn.

  je stelling gaat nml. op het volgende mank:
  Je maakt geen verschil tussen gerbruiker en mensen als wij die dus ook een systeem kunnen installeren.

  Geloof me dat ook Windoos voor de meesten hier geen of nauwelijks geheimen heeft.

  Wbt. Programeertaal:
  Alles wat je verkeerd doet levert grote fouten of dit nu in VB is of in C maakt geen reed uit.

  Daarbij komt dat ik niet gezegd heb dat ik volgende week al een programma wil maken maar dat ik programmeren wil leren en als ik dan over een jaar mijn eerste boterkaaseneieren maak interesseeerd me geen reet. Ik wil iets doen in de taal die onder Linux het meest gebruikt wordt.

  Wat me ook geen moer interesseerd is het feit dat de meeste mensen Windows gebruiken, doe ik zelf nml. ook bijv. om een spelletje te doen. Maar voor zware programma's ed. start ik echt in Linux op.

  Dat een ander zijn weg niet heeft kunnen vinden in Linux is ook mijn probleem niet en als ik daarover vragen zie langskomen probeer ik ze te beandwoordne.

  Als ik zelf vragen heb verwacht ik daar ook een andwoord op en niet iets in de geest dan moet je maar iets anders gebruiken want daar vraag ik niet om.
  Dus als ik VB had willen leren dan had ik wel in het programmeerforum een vraag neer gegooid.

  Verder lopen meer van je beweringen nogal mank wat wat je hier over Linux verteld geld nml. ook voor Windows. Dat moet je wil je er meer mee ook begrijpen en leren. Ik heb nog maar weinig gebruikers in het register de boel zien aanpassen en al helemaal geen .dll zien aanpassen.

  Linxu configureren is helemaal niet meer zo moeilijk als enkelejaren geleden dus die opmerking kan ook naar het rijk der fabelen.

  En als je wilt weten wat ik met mijn pc doe:
  Zakelijk:
  terminalemu voor het vms systeem
  StarOffice voor spreadsheet, teksverwerking, faxen maken
  Susefax als hylafaxfrontend
  Kmail voor de email
  Quanta voor webside onderhoud
  Gftp voor ftp werk
  ssh om mijn server thuis in de gaten te houden
  Susefirewall beveiligd het netwerk
  Korganizer omdat ik een slecht geheugen heb en me niet aan afsprken hou
  KNotes voor mijn postit briefjes
  tussendoor ff een spelletje
  Kworldwacht om te kijken of ik l naar malaisie of amerika kan bellen (ddie mensen daar slapen weleens)
  en Opera voor internet.

  Thuis gebruik ik deze programma's ook maar rommel ik wat in Gimp, scan mijn plaajes, brand mijn cd's print met een hp foto's en cdcovers loopt altijd Audiogallaxy mee zodat ik mp3 s kan ophalen.
  En alles wat ik verzin kan ik doen.

  Dus aan het systeem kan het allemaal niet liggen je zal je er echter wel in moeten verdiepen wanneer je er wat meer mee wil doen dan alleen gebruiken. Dus is het niet anders dan Windows :grin:


 • Wat het installatie/configuratiegemak van LInux betreft:
  Ik ben Kok van beroep, en heb dus totaal geen proffesionele computerervaring.
  Toch kan ik met Linux overweg, en geheel zonder dat ik tot in de kleine uurtjes aan het configureren ben..

  Verder sluit ik me aan bij de overige posters.

  Nog een laatste toevoeging:
  Hoe goed of slecht linux ook is, Linux is iets waarvoor je kiest. Windows wordt je bij de pc-aanschaf opgedrongen.

  Max
 • [quote:1a943cf61b]
  Op 29-01-2002 21:31, schreef maximilaan:
  Wat het installatie/configuratiegemak van LInux betreft:
  Ik ben Kok van beroep, en heb dus totaal geen proffesionele computerervaring.
  [/quote:1a943cf61b]

  Me neither: filosofie student.

  [quote:1a943cf61b]
  Nog een laatste toevoeging:
  Hoe goed of slecht linux ook is, Linux is iets waarvoor je kiest. Windows wordt je bij de pc-aanschaf opgedrongen.
  [/quote:1a943cf61b]

  Nog een algemene opmerking (originele poster): Het is jammer dat Be niet meer bestaat, maar heb je al eens naar BeOS of QNX gekeken? De installatie en het gebruik is wat eenvoudiger dan Linux, maar toch leer je het al een beetje doordat beide een unix-achtige opzet hebben.
 • Ok, hier een antwoord van een windows gebruiker die wilde overstappen,
  vooral omdat windows ons door de strot word geduwd… maar om nou te zeggen dat linux vriendelijk is? nee, helaas…… et is een ramp, en stel vooral geen vragen, want linux freaks vinden je maar dom.
  da's wel effe anders in windows forums !!!
 • [quote:3823d27f9e]
  Op 29-01-2002 22:25, schreef Froggy:
  Ok, hier een antwoord van een windows gebruiker die wilde overstappen,
  vooral omdat windows ons door de strot word geduwd… maar om nou te zeggen dat linux vriendelijk is? nee, helaas…… et is een ramp, en stel vooral geen vragen, want linux freaks vinden je maar dom.
  da's wel effe anders in windows forums !!!
  [/quote:3823d27f9e]

  Niemand heeft hier gezegd dat je dom bent, je deed alleen niet een bepaald spectaculaire (of misschien juist wel) introductie. Unix is een werktuig waarmee je moet leren werken, als je het eenmaal goed kunt gebruiken dan is je vrijheid bijna onbeperkt en kun je alles uit je computer squeezen. Maar geduld is vereist en de meeste Unix gebruikers stellen vragen die je door drie woorden in Google in te tikken beantwoord hebt of in tientallen handleidingen beschreven staan niet erg op prijs. Dus probeer eerst vooral goed naar informatie te zoeken en kom je er niet uit, stel dan een gerichte goed geforumleerde vraag en je krijgt vrijwel zeken antwoord.

  Het is zeker ook niet slecht om eens goed door sites als http://nl.linux.org heen te browsen. 90% van de dingen die je moet weten is er te vinden.
 • als google rulez, en we worden verwezen naar andere fora, waarom bestaat dit dan forum dan nog? heeft GIJ daarop een antwoord?

  [ Dit Bericht is bewerkt door: Froggy op 2002-01-29 23:03 ]
 • 1. Hoe je de preemptive patch moet toepassen staat nog niet in Google (te nieuw).
  2. Iemand schrijft een httpd.conf of een kernel configuratie die niet werkt, foutmeldingen, e.d. worden gegeven. Omdat het een erg specifiek geval is is er d.m.v. Google niet erg goed antwoord te geven.
  3. Specifieke situaties, veel mensen willen Linux voor een bepaalde specifieke toepassing inzetten. Je hebt dan direct advies nodig van mensen die er in de praktijk ervaring mee hebben.

  Enz.

  Het wordt nu een beetje flauw.
 • [quote:eeb094c3ec]
  Op 29-01-2002 22:39, schreef Froggy:
  als google rulez, waarom bestaat dit dan forum dan nog? heeft GIJ daarop een antwoord?
  [/quote:eeb094c3ec]

  Ho, ho guys, ik wilde geen ruzie veroorzaken !!! Ik ben het absoluut niet met je eens Froggy, dat je in dit forum als "dom" wordt behandeld. Nee, ik ben hier altijd goed geholpen en even vriendelijk en ik kreeg geen idee dat ik hier als "dom" werd gezien.

 • Daar ben ik blij om, Ancum, hopelijk ligt het aan mij, dan hebben anderen er meer plezier van ! maar verdraait, een vraag heeft een antwoord nodig, geen verwijzing, dat voelt wat geitewollesokkig aan…
 • Linux is in mijn ogen eenvoudig in het gebruik qua installatie/configuratie, mits je systeem 100% compatible is.
  En dat is een moderne multimedia-pc nu eenmaal niet.

  Oorzaak: farikanten schrijven geen drivers voor hun hardware.

  Neem nu scanners, scannerondersteuning in Windows wordt geschreven door de hardware-fabrikanten, die hun drivers inleveren bij MS voor de volgende Windows-uitgave, of meeleveren bij het apparaat zelf. hierdoor is het installeren van een scanner in Windows kinderspel. Een fabrikant die geen ondersteuning voor Windows biedt, of met een spartaanse installatieprocedure komt, kan het verder wel vergeten. terecht…


  Dat is bij Linux tot nu toe nog nooit gebeurt, er zijn voor zover ik weet geen scanners die cd-rom's met drivers aanleveren, en ook geen fabrikanten die drivers voor scanners aan de kernel (laten) toevoegen..

  Dus: heb je alleen scannerondersteuning die door derden proefondervindelijk is verkregen.

  Dat maakt het installeren/configureren van zo'n scanner er zeker niet eenvoudiger op..
 • [quote:877a709ddb]
  Op 29-01-2002 23:11, schreef Froggy:
  Daar ben ik blij om, Ancum, hopelijk ligt het aan mij, dan hebben anderen er meer plezier van ! maar verdraait, een vraag heeft een antwoord nodig, geen verwijzing, dat voelt wat geitewollesokkig aan…
  [/quote:877a709ddb]
  Begrijp ik niet, ik wordt in andere groepen vaak verwezen naar externe sites, maar heb geen geitewollensokkengevoel daarvan overgehouden.
  Een forum is geen gratis helpdesk, maar een systeem waarbij gebruikers elkander helpen. Van een helpdesk kun je verwachten dat elke vraag helder en duidelijk wordt opgelost, van een forum niet…

  Max
 • Op 29-01-2002 12:34, schreef danieldk:
  [quote:8a7191e596]
  Op 29-01-2002 11:42, schreef ancum:

  [snip]

  Wat ik nou zo bewonder aan jullie is dat alles zo goed loopt op jullie pc's or whatever. Wat doen jullie ermee?
  [/quote:8a7191e596]

  Ik gebruik BSD, maar ik neem aan dat ik de vraag ook mag beantwoorden :wink:. Linux heb ik ook, maar dat is vooral om up2date te blijven, zodat ik anderen kan helpen, enz. Ik doe alles met BSD. Programmeren (we hebben de sources en de compilers), Internetten (stuk of 5 goede browsers, mutt voor e-mail), studeren (tekstverwerken, …). Op hardwarevlak draait ook alles: CD-Schrijven -> standaardkernel, videokaart, geluidskaart, enz.

  [quote:8a7191e596]
  Mijn eigen conclusie is, dat al die distro's nog heel wat werk moeten ondergaan eer het voor een gemiddelde gebruiker redelijk te doen is om zo'n ding aan het draaien te krijgen op z'n pc.
  [/quote:8a7191e596]

  De installatie van BSD of distro's als Slackware zijn al perfect, maar het is niet voor de gemiddelde gebruiker geschikt. MacOS X is een goed voorbeeld hoe Unix op de desktop wel goed kan, BeOS ook (is min of meer Unix).

  [quote:8a7191e596]
  Na Suse 7.2 ben ik afgehaakt. Deze distro heeft nog meer bugs dan XP.
  [/quote:8a7191e596]

  Zeer waarschijnlijk, iig de installatie/configuratie.

  [quote:8a7191e596]
  En al die scanners (Behalve Epson dan) worden ook maar heel matig ondersteund.
  [/qoute]

  Dat is niet de schuld van de distro makers.

  Ja, daar heb je gelijk in, iets te kortzichtig van me, sorry.

  [quote:8a7191e596]
  Nee, als je een linux distro goed wil laten draaien moet je op z'n minst werkeloos zijn en fulltime het internet afstruinen om alles te lezen en te proberen.
  [/quote:8a7191e596]

  Tijd die ik nodig heb om BSD te installeren: 10 minuten, tijd die ik nodig heb om onder BSD een eenvoudige firewall + nat, X + windowmanager, plus alle software die ik nodig heb te installeren/configureren. Een half uurtje, hooguit een uur.

  Ja, maar jij hebt alle Kennis!!!!!! Als ik die kennis had zou het me ook lukken.

  [quote:8a7191e596]
  Ook moet je goed thuis zijn in allerlei script-taaltjes en weten hoe de directory structuur is opgebouwd van Linux om alles terug te vinden.
  [/quote:8a7191e596]

  De directorystructuur is bijna standaard, iets dat je van Windows niet kunt zeggen.

  Standaard???? NEE kijk maar naar het verschil tussen Red Hat en Suse. Ben ik niet met je eens.

  [quote:8a7191e596]
  Ik heb ook nog een tip voor degene die effe C wil gaan leren (Ha, ha). Ga eerst eens UML studeren dan Java en dan C++,
  [/quote:8a7191e596]

  Lijkt me sterk overdreven, met enige slimheid en 2 goede boeken ben je al de eerste kleine patches aan het schrijven voor *nix.

  Succes. Ben benieuwd.

  [quote:8a7191e596]
  Met C kun je nog steeds leuke geheugen problemen creëren en je moet weten waar je mee bezig bent.
  [/quote:8a7191e596]

  Klopt.

  [quote:8a7191e596]
  Ik las trouwens in een berichtje dat er een beetje spottend over Visual Basic werd gedaan, typisch iets voor iemand die nul verstand van zaken heeft.
  [/quote:8a7191e596]

  Visual Basic is zielig, de taal is syntactisch gezien ongelovelijk slecht. Eenvoudiger dan C, maar toch linguistisch goed zijn Pascal, Oberon, e.d.

  Visual Basic is niet zielig. Het spreekt je gewoon niet aan. Alles in z'n waarde laten a.u.b.

  [quote:8a7191e596]
  Ik heb verschillende Senior C++ programmeurs gesproken die het heel logisch vinden dat er meer in Visual Basic wordt geschreven.
  [/quote:8a7191e596]

  Ja, door mensen die niet kunnen programmeren of er geen zin in hebben, waar denk je dat alle Windows bloatware vandaan komt?

  Hmmm, een senior C++ programmeur die niet kan programmeren….. Hoe doe je dat?

  [quote:8a7191e596]
  Het is gewoon een modernere taal. Hebben jullie ook naar Delphi gekeken? (Of Kylix) Is dat ook niks?
  [/quote:8a7191e596]

  Pascal is een goede taal, het nadeel is dat veel headers voor C geschreven zijn, bijna geen enkele library heeft Pascal units voor interfacing. Als je zin heb om daar tijd in te investeren: ga je gang. Punt 2 is dat als je niet goed kunt programmeren zonder een RAD je ook niet goed kunt programmeren met RAD.

  Dus geen toekomst voor Kylix…. Jammer.

  [quote:8a7191e596]
  Als je alle kenis over goed C++ programmeren onder de knie hebt ben je minimaal 4 jaar verder en een HIO studie rijker. Ik spreek uit ervaring maar helaas ben ik met de HIO na 2 jaar gestopt.
  [/quote:8a7191e596]

  De basis kun je in een paar dagen leren en je kunt er dan redelijk goed applicaties mee schrijven. Een taal volledig uit je kop kennen is een kwestie van leren, daar heb je ook naslagwerken voor.

  Basis in C++ leer je niet in een paar dagen. Sorry maar als je dit zegt heb je echt geen verstand van zaken. Eer je weet wat een "methode" is en een "object" en wat een "klasse" moet voorstellen ben je die paar dagen al voorbij.

  [quote:8a7191e596]
  Let wel: Ik ben geen voorstander van Windhoos maar ook niet van Linux. Ik stel me gewoon neutraal op. En we kunnen wel lekker kankeren op windhoos maar Bill heeft er wel voor gezorgt dat een pc te bedienen is door mensen die een pc nodig hebben als een stuk gereedschap.
  [/quote:8a7191e596]

  Steve Jobs heeft ervoor gezorgd, Bill heeft het gejat.

  Nee, ook niet waar. De eerste GUI's kwamen van Wang!!!!!! niet van Steve Jobs himself.

  Wat hebben japanners niet allemaal van ons gejat? Veroordelen we die nu ook?

  [quote:8a7191e596]
  Ik hoop dat ik met dit berichtje weer een aantal mensen op hun plek heb gezet en gaan nadenken voor ze iets in dit prachtige forum zetten. Hou je gewoon bij Linux en probeer mensen te helpen die problemen hebben om Linux te installeren op hun PC.
  [/quote:8a7191e596]

  Ik snap je frustratie, maar het lijkt mij onnodig mensen op hun plaats te zetten. Niet elke Unix gebruiker is gedient van de stroom newbies die Linux willen proberen. Ik gebruik Unix als gereedschap en het maakt me niet uit of er 100.000 of 100 miljoen gebruikers zijn. Laat staan dat ik iedereen over wil halen om Linux te gebruiken. Ik vind het ook geen enkel probleem Linux newbies te helpen, maar niet op de toon van "jullie zeggen altijd dat het zo geweldig is, en nu houden jullie je stil". Unix is voor mij een systeem van met de hand configuratiebestanden bewerken, simpel en efficient. Als je het als newbie wilt leren zul je er ook tijd in moeten investeren en bereid moeten zijn documentatie te lezen, enz. Anders is Linux niet voor je geschikt (misschien over een paar jaar).

  Voor een gedeelte mee eens, maar windows had ik snel onder de knie. Linux heb ik al heel wat voor moeten lezen om tot een klein beetje resultaat te komen. De huidige Suse distro schiet hierin te kort, ondanks die leuke boekjes die ze in die doos erbij leveren. Ik ben niet gefrustreerd maar ik vind het jammer dat jullie je erg denigrerend uitlaten over bepaalde zaken. Zoals ik al zij toon ook respect voor andere zaken (Programmeertalen of besturingssystemen)

  :wq

  [/quote:8a7191e596]
 • Juist, en dus is een antwoord, of zelfs geen antwoord vele malen beter dan het vertellen hoe goed je bent.

  beginners moet je niet eerst een bijbel laten lezen, en dan pas willen antwoorden, maar sommige mensen typen beter dan dat ze kunnen denken denk ik….
 • Ik begrijp deze kritiek niet.
  In dit forum wordt vrijwel altijd een duidelijk antwoord verschaft, eventueel met een verwijzing naar documentatie op een bepaalde site.
  In een enkel geval wordt de gebruiker gevraagd zich eers in het systeem te verdiepen alvorens te beginnen met vragen.

  Wat is daar mis mee?
  Ikzelf heb ook een hekel om almaar documentatie door te lezen, maar benneit te beroerd om een installatiegids door te nemen om in ieder geval de beginselen van een OS te kunnen doorgronden.

  Toen ik met Windows begon heb ik ook eerst zaken doorgelezen om vervolgens proefondervindelijk er achter te komen dat bijv. de "prullenbak" gewoon een systeemmap is, enz.

  Veel vrienden van me zijn Windows-gebruikers, en als je ziet wat die met hun systeem zoal uitvreten, tja dan wil je ze wel met een handboek voor de kop slaan…
  Ik heb op dit moment een wachtlijst voor Windows-herinstallaties van 2 maanden. Allemaal systemen die op hun rug liggen, niet omdat Windows zo wrak is (wat het overigens wel is..) maar omdat de gebruikers de boel gewoon in onwetendheid slopen..

  Als ik een videorecorder koop neem ik ook de moeite om de handleiding door te nemen, zodat ik tenminste weet hoe je iets opneemt en zo.


  Wat betreft de bestandsstructuur van Linux,
  SuSE en Redhat hebben beide dezelfde bestandsstructuur. Het kan wel gebeuren dat applicaties op andere plekken staan, kde staat bij SuSe bijv. in /opt, en bij RH in /usr.
  Maar daar zie ik verder het probleem niet van, een gebruiker moet niet van de hak op de tak springen door telkens een ander merk te installeren…
  Strikt genomen zijn RH en SuSE beide verschillende besturingssystemen…


  Max
 • Toch voel ik me enigsins aangevallen :sad:
  Zoals anderen hiervoor al zeggen doen we altijd ons best om iemand te helpen.
  Soms door een direct antwoord, soms door te verwijzen naar een stuk documentatie waar eea. beschreven staat.
  Dat dit laatste niet altijd in dank wordt afgenomen weet ik ook wel maar als het gedaan wordt dan is dat ook meestal de beste optie.
  Wanneer je met Windows aan de gang gaat en dat met je systeem wil doen wat wij met Linux doen dan zul je je ook moeten verdiepen in het systeem en dus de nodige documentatie doornemen, anders help je de boel om zeep. Dan moet je dus herinstalleren en dat heb ik met linux nog nooi hoeven te doen doordat het systeem transparant is en je het dus redelijk eenvoudig kan repareren.

  Maar deze topic begint een beetje op een klein oorlogje te lijken dus ik kap ermee en ga me met belangrijkere zaken bezig houden.


 • Het was niet mijn bedoeling om een oorlog te beginnen. Ook wilde ik niemand "aanvallen". Mijn enige opzet was om mensen te wijzen niet denigrerend te doen over prog. talen en/of besturingssystemen waar anderen weer veel plezier aan beleven. Daar draait alles om lijkt mij.
  Ik sluit me aan bij de verstandige woorden van WSTolk en hou op om hierzo nog langer berichtjes te plaatsen.
 • [quote:9bb6576b78]
  Ik hoop dat ik met dit berichtje weer een aantal mensen op hun plek heb gezet en gaan nadenken voor ze iets in dit prachtige forum zetten. Hou je gewoon bij Linux en probeer mensen te helpen die problemen hebben om Linux te installeren op hun PC[/quote:9bb6576b78]

  Hmm, ik heb niet de indruk dat ik, noch anderen in deze groep op hun plek gezet moesten worden.

  Iedereen heeft recht op een mening, en mag die wat mij betreft in deze groep ventileren.

  Maar posters moeten ook anderen hun plezier in bijv. Linux gunnen als ze zelf ondervinden dat het systeem niet geschikt voor ze is.

  Als jij niet met Linux om kunt gaan, jammer, maar ga niet klagen op Linux-gebruikers die dat toevallig wel kunnen.

  Max
 • [quote:e877d2b1f8]Ik heb ook nog een tip voor degene die effe C wil gaan leren (Ha, ha). Ga eerst eens UML studeren dan Java en dan C++, Met C kun je nog steeds leuke geheugen problemen creëren en je moet weten waar je mee bezig bent. C is absoluut geen trail en error language. Ik las trouwens in een berichtje dat er een beetje spottend over Visual Basic werd gedaan, typisch iets voor iemand die nul verstand van zaken heeft. Ik heb verschillende Senior C++ programmeurs gesproken die het heel logisch vinden dat er meer in Visual Basic wordt geschreven. Het is gewoon een modernere taal. Hebben jullie ook naar Delphi gekeken? (Of Kylix) Is dat ook niks? Als je alle kenis over goed C++ programmeren onder de knie hebt ben je minimaal 4 jaar verder en een HIO studie rijker. Ik spreek uit ervaring maar helaas ben ik met de HIO na 2 jaar gestopt.[/quote:e877d2b1f8]

  Toch nog een reactie, ik ken jongens van amper 15 die binnen enkele maanden in C++ (Lees: KDE/QT) applicaties ontwikkelen, die best acceptabel werken. Wat C betreft: Enkele posters in deze groep schrijven in C, en ik heb niet het idee dat ze hier jaaaren over gedaan hebben om dat onder de knie te krijgen…

  Wat Visual Basic betreft, ik ken de taal niet, maar op elke Unix-bijeenkomst waar ik geweest ben wordt daar nogal lacherig over gedaan.

  Max

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.