Vraag & Antwoord

OS Linux

Linux breekt door op console-markt!!!

Anoniem
danieldk
5 antwoorden
 • De ontwikkelaarskit is bedoeld voor de Linux-ontwikkelaars. Hiermee krijgen Linux-fans de mogelijkheid om diverse applicaties te ontwikkelen en te draaien onder 'Linux for PlayStation 2'.

  De kit is onder meer voorzien van een 40 GB-harde schijf, een Ethernet-aansluiting, een USB-toetsenbord en een muis. Linux for PlayStation 2 maakt gebruik van kernel 2.2.1. Bij de kit worden twee dvd's met software geleverd.

  Sony biedt al sinds halverwege 2001 een betaversie van de kit te koop aan in Japan. Deze wordt op dit moment al door zo'n 7900 Japanners gebruikt. Sony besloot tot de verkoop van de testkit na druk van de Japan Linux Association die 7000 handtekeningen had verzameld om haar verzoek kracht bij te zetten.

  Met 'Linux for PlayStation 2' is het niet mogelijk om een gewoon televisiescherm te gebruiken. Bij de kit wordt een speciale monitoradapter meegeleverd.

  Sony richt zich met de Linux-kit in principe op spelontwikkelaars en hobbyisten. Voorlopig ziet het er niet naar uit dat de kit in de winkels te koop zal zijn. In plaats daarvan zal de verkoop plaatsvinden via de speciale 'Linux for PlayStation 2'-webpagina's. ( http://playstation2-linux.com en http://www.ps2linux.com.

  De kit zal verkocht worden voor de Japanse, Europese en Amerikaanse markt. Allereerst zal de Linux-kit in april verkocht worden in Japan. Daar zal hij 25.000 yen (ongeveer 215 euro) kosten. In juni is Europa aan de beurt. Hier kunnen Linux-liefhebbers de kit voor 250 euro aanschaffen.

  Bron: webwereld


  Nou weer een reden om een ps2 te kopen!

  GreetzZzz
 • Kun je zien hoe zo'n balletje kan rollen.
  zo'n 2 jaar geleden zag ik op /. een artikel over een hacker die Linux op zijn PS2 aan de gang kreeg. Daar kwamen toen veel zuurpruimerige opmerkingen over van: wie gaat er in godsnaam Linux op een PS2 draaien?

  Maar nu blijkt maar weer dat dergelijk pionierswerk toch nut heeft :wink:

  Max
 • Laat ik nou denken dat je de tekst console bedoelde :grin:
 • Op zich niet zo verbazingwekkend. Linux was al een van de ontwikkelingsplatformen voor PS1, dat geld waarschijnlijk ook voor PS2. Het voordeel is dat je nu op de Playstation 2 zelf kunt ontwikkelen, zodat je niet steeds hoeft te cross-compilen, branden en uit te proberen.

  danieldk is enthousiaster over NetBSD op dreamcast, omdat de dreamcast nu nog maar $50 kost. Dat is 1 van de goedkoopste RISC Unix PCs die ik gezien heb :wink:.
 • Kom op Danieldk, is geld nu opeens een van je belangrijkste argumenten??? dat ben ik niet van je gewend :wink:

  Lijkt me wel errug tof zo'n linux development kit voor de ps2, nu heb je echt goede mogelijkheden om een goede game te ontwikkelen, nou nog de centjes ;(

  GreetzZzz

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.