Vraag & Antwoord

OS Linux

Surfen lukt ..... maar???

Anoniem
Mithrandir
39 antwoorden
 • We gaan dus vrolijk verder met de volgende problemen :grin:

  Mijn lpd wil niet opstarten, omdat die zegt dat mijn hostname bad is. Hoe kan ik die veranderen?
 • 4 letters: RTFM, ofterwijl lees de handleiding. Anders komen hier over een tijdje mensen die vragen hoe ze X opstarten. (dat is ook al gebeurd; "ik zie bash-2.05#, hoe kom ik in Linux?" :wink:;) )
 • Ben ik met bezig :wink:
  Eentje van 167, 206, 308 en 337 maakt 1238 pagina's. Dan nog wat boeken van om en de nabij 800 pagina's. Ben ik over een paar maanden wel klaar mee. Dan nog ontelbare internet pagina's.
  Dus als je niks beters weet best hoor. Ik kom er echt wel achter, maar op deze manier had het mogelijk sneller kunnen gaan.

  De ballen
 • Kom op, 1x keer in de index of de inhoudsopgave kijken van de handleiding bij de distro is voldoende om erachter te komen hoe je je hostname instelt. Fora zijn bedoelt voor vragen over problemen waar je niet 123 achter het antwoord kan komen. Vragen worden hier beantwoord door mensen die dat vrijwillig doen, hoe minder "zinloze" (ik kan het goede woord even niet vinden) vragen, hoe meer resources er overblijven voor problemen die wel moeilijk op te lossen zijn.
 • Gebruik gewoon LinuxConf om je hostname in te stellen als je te lui bent. :cool:
 • [quote:bee7785a3a]
  Fora zijn bedoelt voor vragen over problemen waar je niet 123 achter het antwoord kan komen.
  [/quote:bee7785a3a]

  Oh?? Waar staat dat dan? Ik dacht dat de regels van dit forum betrekking hadden op spam, grof taalgebruik e.d.

  [quote:bee7785a3a]
  Vragen worden hier beantwoord door mensen die dat vrijwillig doen, hoe minder "zinloze" (ik kan het goede woord even niet vinden) vragen, hoe meer resources er overblijven voor problemen die wel moeilijk op te lossen zijn.
  [/quote:bee7785a3a]

  Als je de vraag werkelijk zo zinloos vindt dan reageer je toch niet? Makkelijk zat. Laat iemand dan de vragen beantwoorden die niet zo'n crack is, maar wel z'n steentje wil bijdragen.

  Voor sommige Linux freaks hier klinkt het ongelovelijk, maar beginners hebben nou eenmaal dit soort problemen. En het lijtk me dat die ook vragen mogen stellen.

 • Ik krijg het gevoel dat enkele gebruikers "antwoordenmoe" worden.
  Er zijn idd geen regels t.a.v hoe intelligent vragen behoren te zijn. en mocht iemand een vraag stellen die voor de antwoorder te simpel is, ach.. geef dan geen antwoord, andere forumgebruikers nemen mogelijk wel de moeite om antwoord te geven.

  Max
 • [quote:fc66fd8cdf]
  Op 03-02-2002 19:06, schreef LiLoHa:
  We gaan dus vrolijk verder met de volgende problemen :grin:

  Mijn lpd wil niet opstarten, omdat die zegt dat mijn hostname bad is. Hoe kan ik die veranderen?
  [/quote:fc66fd8cdf]

  Pas het bestand /etc/HOSTNAME aan en herstart je machine

 • Blijkbaar denk ik hier anders over dan de rest, maar ik moet wel eerst al die minder zinvolle topics lezen voordat je weet of het zinvol is om te antwoorden of niet. Wellicht is dit een naar gevolg van de beperking van het aantal Linux fora van 3 naar 1.
 • [quote:a4f194a335]
  Op 04-02-2002 12:38, schreef danieldk:
  Blijkbaar denk ik hier anders over dan de rest, maar ik moet wel eerst al die minder zinvolle topics lezen voordat je weet of het zinvol is om te antwoorden of niet. Wellicht is dit een naar gevolg van de beperking van het aantal Linux fora van 3 naar 1.
  [/quote:a4f194a335]

  Denk dat je daar best een beetje gelijk in hebt maar het is denk ik beter om je dan maar gewoon eraan te ergeren en niet te reageren dan zo uit je slof (best wel terecht hoor) te schieten.

  Maar ook ik heb weleens iets van ?shit hoe zat dat ook alweer? en ga dan niet weer eindeloos zitten zoeken en klap het gewoon op het forum.

  Soms iss de weg van de minste weerstand niet altijd de beste maar vaak wel ff dat zetje in de goede richting zodat je weer verder kunt.

  Dus, Ik be het best wel met je eens, maar ik denk ook dat het een gevolg is van het feit dat iedereen gewoon een distro'tje download en dan verder wel ziet hoe het loopt. ipv. een distro te kopen zodat er een duidelijke handleiding bij is.

  Maar goed we zullen ermee moeten leren leven denk ik, Ik laat er mijn plezier in iig. niet door verpesten :wink:
 • Zo raar is de vraag niet. Als je je hostnaam een keer (verkeerd) gewijzigd hebt, kanb dit voorkomen. Raar dat je dan niet meer kunt printen, toch? Ik heb dit ook een keer gehad.

  Lpd zegt "get_local_host bad". Dan is de gekozen hostname niet (meer) goed. Wijzig deze in /etc/hostname en met netconfig/netcfg en noteer deze ook in /etc/hosts.
 • Inderdaad.
  Daarnaast vordert de kennis van de "oude rotten" natuurlijk gestaag, waardoor onoplosbare problemen van newbe's als "erg simpel" overkomen…

  Max
 • wat ik vooral lastig vind: al die tools die al die distributies allemaal hebben :grin:

  geen idee hoe je dan mensen kunt helpen

  en dan heb ik het nog niet eens over de als paddestoelen-uit-de-grond verschijnende x-tools… :???: :sad:

  doe mij maar console + vi…
  maar dat is een beetje ingewikkeld uit te leggen en te begrijpen (is daar - uitleggen en begrijpen - niet een equivalentierelatie tussen te bedenken? :grin:)
  dus wat dat aangaat: the fucking manuals zouden weleens handiger/makkelijker/eenvoudiger/begrijpelijker/etceterader kunnen zijn dan een antwoord op een forum… :wink:
 • Voor mij is opensource Unix altijd iets geweest van voor de community, door de community. De laatste tijd komen er veel nieuwe gebruikers bij die zich alleen aangetrokken voelen tot het "gratis" aspect, maar niet bereid zijn in de community in te passen. Dit kan volledig passief zijn, je hoeft geen sourcecode uit te spugen, documentatie te vertalen of wat dan ook. Aangezien de resources gelimiteerd zijn is zijn vaak voorkomende uitspraken RTFM of DIY, dat wil zeggen: probeer eerst de documentatie van je distributie e.d. raad te plegen alvorens mede community members te vragen. Veel nieuwe gebruikers willen blijkbaar onbeperkt gratis software en onbepert gratis support. Men heeft geen zin de handleiding te lezen of als men die niet heeft het on-line te bekijken. Verwijs ik vervolgens naar de handleiding dan krijg ik ook nog een semi-"wat zit je nou te zeuren" antwoord. IMHO is dit niet hoe de opensource community werkt.

  Het blijkt duidelijk uit replies van anderen dat ik blijkbaar fout zit. Ik zal me vanaf dit moment niet meer ergeren en de beste manier is het C!T Linux forum gewoon niet meer te lezen.

  Message end.
 • Hey Daniel,

  Come on, zo erg is het toch ook niet? tuurlijk, DIY (spreek je dit toevallig hetzelfde uit als die in "die alone"? :grin:)
  en als er echt geen andere oplossing is, wordt het RTFM. levert ook dat niets op, dan een forum :wink:

  maar goed, iedereen die te beroerd is om the manuals te lezen, die kapt snel genoeg met linux, maak je daarover geen zorgen… en wat dat aangaat: een pleidooi linux zo ingewikkeld mogelijk te houden :razz:

  een linuxforum is per slot van rekening geen - sorry voor dit lelijke woord - :evil:windows :evil: forum.

  Al moet ik zeggen dat ik eerst ook niet wist hoe ik een floppy moest mounten.
  ik weet het nog altijd niet, maar ik weet nu wel hoe ik m'n pc dat kan laten doen :razz: :grin: :mad:

  Ik moet zeggen dat ik wel vind dat je een beetje gelijk hebt. een opdeling in twee fora, een newbie en een 'gevorderden' forum zou interessant kunnen zijn. Wellicht een opmerking die Maximiliaan zich aan moet trekken… :smile:

  [ Dit Bericht is bewerkt door: Mithrandir op 2002-02-05 02:16 ]
 • Dit is een voorbeeld van een klein rottig probleempje. Het lijkkt een simpel probleem, maar soms gaat er toch een lastige oorzaak aan vooraf.

  Kom op Danieldk…. ik had ook liever 3 of meer forum-onderdelen voor Linux gezien. Ik lees nu de kopjes van de vragen (helaas dan als ze niet goed gekozen zijn) en beslis dan of ik de posting lees. Ik moet mijn draai nog vinden wat dat betreft. Jij ook, denk ik. Het zou jammer zijn voor het forum als jouw input hier zou verdwijnen. Vind ik….
 • Jammer?
  Doodzonde!
 • "Wellicht een opmerking die Maximiliaan zich aan moet trekken…"

  Helaas, ik heb totaal geen bevoegdheid op dat gebied.

  Max
 • Hé Danielk dat kun je niet menen. Toch??
  Man je hebt hier altijd iedereen weten te helpen en willen helpen, tuurlijk de laatste tijd komen er weer een hele stroom newbie's bij en zie je al die zelfde vragen weer langskomen. Ik ben geen crack als jullie, kan me behelpen en daarmee heb je het gehad, maar ik zit ook weleens zuchtend achter het klavier zo van daar gaan we weer, een nieuwe lichting met oude vragen. Laat ons met elkaar zorgen dat de newbie's van nu de volgende ronde simpele vragen kan beantwoorden kunnen de cracks onder ons het bij serieuze vraagstukken houden.

  Dus kop op we gaan er gewoon voor OKE ??

  **************************************

  _________________
  Als je lezen niet meer vervelend vind……
  Dan begin je aan LINUX :wink:
  Walter

  [ Dit Bericht is bewerkt door: wstolk op 2002-02-05 20:05 ]
 • Sorry ik houdt het geen 24 uur uit zonder dit forum, dus ik moet even posten :wink:. Misschien reageerde ik wat overdreven, maar het zat toch echt ff tot m'n hoofd. Nu is danieldk weer afgekoeld… Hopend op meer Linux fora…

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.