Vraag & Antwoord

OS Linux

ik wil een SNELLE distro!

Anoniem
danieldk
7 antwoorden
 • Ik loop een beetje tegen de volgende problemen aan:

  Ik heb een 486 met 4 MB ram, i.c.m. freesco routertje. Dit gaat wel okay maar eigenlijk wil ik wat meer mogelijkheden, dit is toch een uitgeklede versie.

  Heb al heel veel distro's onderhand gehad op mijn desktop-pc, RedHat, Slackware, FreeBSD maargoed hoopvol als ik was gooide ik eens de slackware cd-rom erin, 1 uur later had hij nog niet eens de serie A packages geinstalleerd. Kortom dit schiet niet op. Ik wil eigenlijk wat snellers, want de performance van mijn 486 is niet je van het.

  Nou weet ik dat je voor 4 tientjes heel makkelijk meer geheugen of upgrade voor je pc kunt halen, maar hobbyist als ik ben vraag ik hier dan maar of 1 van jullie nog een leuke oplossing heeft voor mijn routertje, of is er iets met mijn pc waarom de performance zo slecht is???


  GreetzZzz Wouter

 • Dan ga je toch gewoon freesco uitbreiden :wink:
  Samba erbij
  MC erbij
  ben je denk ik direct wel aan je max :wink:

  Misschien vi en …. anders hang je die schij eerst ff in een andere bak maak je je kernel ed. en hang hem daarna terug :wink:

  Of je neemt gewoon een week of twee de tijd en maak eerst ff een install scripje in bash en zet die bak aan het werk [lol]
 • Van een 486 met 4 MB geheugen kun je helaas niet zoveel verwachten..

  Zelf heb ik, kwa snelheid (installatie, configuratie, etcetera), goede ervaringen met Debian.
  Het is wel vrij latig om te installeren als je helemaal nieuw bent in Linux, maar als je eenmaal gewend bent aan het packagesysteem wil je nooit meer anders.

  Installatie van Debian duurt op een redelijk snelle machine ongeveer 15 minuten. Tel er dan, afhanklijk van je Internetverbinding, nog ongeveer een uurtje bij op voor installatie van allerlei pakketjes, je GUI, een nieuwe kernel, etcetera en je hebt een werkend systeem. In de uitmuntende Nederlandse handleiding wordt alles fijn uitgelegd hoe-en-wat.
 • 4 MB zit volgens mij ook nog eens onder het mimimum dat Linux graag wil zien. Ik meende dat Freesco al 8 MB, of liever nog, 16 MB wil zien.


  Max
 • Probeer picoBSD eens!
 • wasda???

  GreetzZzz
 • Dat is een 1flop-FreeBSD, waarbij je uit een paar smaken kunt kiezen (vwb routering-keuze modem, lan, e.d.). In sommige dingen is BSD wat verder dan Linux.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.