Vraag & Antwoord

OS Linux

veranderingen behouden na een reboot of shutdown

3 antwoorden
  • Mijn eerste topic ging over het instellen van mijn netwerkaart, nogmaals bedankt voor de hulp mensen. Maar nu zit ik met het probleem dat ik na een reboot of shutdown steeds de 8139too.o mod opnieuw moet installeren. Ik heb ook al "save setup" aangevinkt bij het afsluit scherm maar dat wilt niet echt lukken en in mijn redhat boekie kan ik ook niks vinden.
  • welke distro gebruik je? suse: edit /sbin/init.d/boot.local en voeg - laatste regel - toe: lsmod 8139too.o of iets wat er op lijkt, wat je gebruikt om het ding met de hand te laden daarna een lijntje met ifconfig &lt;settings&gt; evt: route add -net default gw en bla bla bla redhat zal wel net zo iets gebruiken. je kunt natuurlijk altijd een bash scriptje maken die dit doet, het ding +x maken en dan in /sbin/init.d/rc.d een linkje maken: ln -s &lt;script&gt;&lt;/script&gt; S999network of hoe je het wilt noemen route en network zou eigenlijk ook weer 'afgesloten' moeten worden, maar... ik weet niet of je ruzie krijgt als je dat niet doet... Wie het weet die zegt het maar... o, voordat ik het vergeet: suse heeft ook yast, die doet dat 'geautomatiseerd' redhat tools vast ook welmandrake en slackware idem (denk ik) suc6 ps er zullen ook wel makkelijker oplossingen komen :grin: later toegevoegd: aai, je gebruikt redhat 7.2 las ik... nou ja, dat zal wel ongeveer hetzelfde heten netconfig of zo... <font size=-1>[ Dit Bericht is bewerkt door: Mithrandir op 2002-02-04 19:26 ]</font>
  • &gt;redhat zal wel net zo iets gebruiken. Als netconf de zaak niet bewaart zoals jij dat wilt... en de commando's ken je... /etc/rc.d/rc.local. Meer RedHat-tips (speciaal voor diegenen die het in de vingers willen krijgen en het prilste stadium voorbij zijn)? Kijk eens op mijn site mrlee.linux.nl.

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.