Vraag & Antwoord

OS Linux

chello

Anoniem
andre@home
12 antwoorden
  • ik heb nu zo iets raars meegemaakt. Of nu eigenlijk nog en ben dus genoodzaakt om vanuit windows te internetten.
    Mijn kabelverbinding werkt alleen onder windows?! Terwijl deze het eerst nog deed.
    Upc geeft op een telefoonbandje problemen aan met wegvallende verbindingen.

    Wat heeft windows dat linux niet heeft waardoor windows wel een verbinding kan maken / heeft / houden? :-}

    kan iemand dit uitleggen? Want ik begrijp het niet.
    Mijn dank dan!
    Bart

    [ Dit Bericht is bewerkt door: ahbart op 2002-02-08 18:13 ]
  • windows is veel beter in het negeren van fouten :wink:

    welk programma gebruik je om 'in te bellen'?
    bij hccnet ging het bij ons op zeker moment niet meer met ppp maar wel met wvdial…

  • "welk programma gebruik je om 'in te bellen'?"

    Nou geen enkel. Ik heb een kabelaansluiting.
    Dit is een lan aansluiting via eth0.
    Zijn hierop nog andere opties?

  • Wat versta je onder internet doet het niet. Probeer eens een site te pingen, bijvoorbeeld 'ping nl.linux.org' en probeer er achter te komen of de nameserver adressen misschien veranderd zijn. Is dit niet het geval controleer of er een ip adres aan de netwerkkaart is toegewezen met 'ifconfig -a' en kijk eventueel of de routes kloppen met 'netstat -r' (er moet een goede default route staan. Als je er niet uitkomt, dan is het handig de bovenstaande uitkomsten hier even te posten…
  • [quote:6c7f060d9f]
    Op 08-02-2002 18:11, schreef ahbart:

    "welk programma gebruik je om 'in te bellen'?"

    Nou geen enkel. Ik heb een kabelaansluiting.
    Dit is een lan aansluiting via eth0.
    Zijn hierop nog andere opties?
    [/quote:6c7f060d9f]

    okay, ik heb geen kabel maar adls, daar heb je wel weer ppp gedoe…

  • Misschien is het alleen een dns-probleem… in /etc/resolv.conf.
  • Ik heb de bovenstaande commando's uitgevoerd met de volgende uitdraai:

    root@linux:/home/bart > ifconfig -a
    eth0 Link encap:Ethernet HWaddr 00:E0:98:93:E1:B0
    BROADCAST MTU:1500 Metric:1
    RX packets:157 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
    TX packets:12 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
    collisions:0 txqueuelen:100
    Interrupt:10 Base address:0x300

    irda0 Link encap:IrLAP HWaddr fb:2d:96:f7
    UP RUNNING NOARP MTU:2048 Metric:1
    RX packets:0 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
    TX packets:0 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
    collisions:0 txqueuelen:8

    lo Link encap:Local Loopback
    inet addr:127.0.0.1 Mask:255.0.0.0
    inet6 addr: ::1/128 Scope:Host
    UP LOOPBACK RUNNING MTU:16436 Metric:1
    RX packets:6 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
    TX packets:6 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
    collisions:0 txqueuelen:0

    sit0 Link encap:IPv6-in-IPv4
    NOARP MTU:1480 Metric:1
    RX packets:0 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
    TX packets:0 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
    collisions:0 txqueuelen:0



    root@linux:/home/bart > netstat -r
    Kernel IP routing table
    Destination Gateway Genmask Flags MSS Window irtt Iface



    root@linux:/home/bart > ping nl.linux.org
    ping: unknown host: nl.linux.org

    Ziet er niet goed uit, maar ik kan het niet helemaal volgen. Kunnen jullie hier iets uit afleiden?

    Bart
  • Zo te zien heb je geen IP

    zorg ervoor dat ie gebruikt maakt van DHCP. dan krijgt ie van je kabelmaatschapij een IP+de rest.

    Doe dan nog es PING en t werkt…

    Anders moet je es proberen op een IP te pingen (212.178.5.4 -> DNS van kennisnet)
  • Ja, ik neem aan dat eth0 (eerste netwerkkaart) je externe interface is, eth0 heeft geen ip adres. Gebruik je DHCP? Daar gaat het waarschijnlijk fout (bij de toewijzing van het TCP/IP adres door de provider).
  • Oke,
    Daar heb ik naar gekeken. Ik zou volgens yast mijn ip via dhcp toegewezen krijgen.
    Voor de zekerheid heb ik mijn firewall eens uitgschakeld. Om te kijken of het daar aan ligt.
    Maar dit had niet het gehoopte resultaat. Kan het zijn dat chello iets aan de dhcp server heeft veranderd ofzo? Het gekke is dat ik op mijn andere windows computer ook geen verbinding kan maken.
    Ik heb geen idee waar ik moet zoeken. Iemand hints?
    Bart

    [ Dit Bericht is bewerkt door: ahbart op 2002-02-09 13:50 ]
  • w8 ff

    die PC is router???
    dus dan heb je 2 netwerkkaatjes.

    ETH0 == inet
    ETH1 == local

    Dan gaan we door.

    Zet je kabelmodem, en je PC es uit…

    Dan doe je eerst de kabelmodem aan, en dan de PC.
    je kijkt of er bij t opstarten ook een keer [FAILED] bij staat.
    Als dat zo is, moet je kijken of t je netwerk is.
    Als er geen [FAILED] staat, moet je es kijken of ie ook zecht "Bringing up ETH0" (das onder "Bringing up lo";)

    Laat dan weer es van je horen :smile:
  • Ik ben totaal geen expert op DHCP gebied, maar probeer eens als root in een terminal 'dhclient eth0' te draaien en kijk vervolgens met 'ifconfig eth0' of er wel een adres toegewezen is aan eth0. Is dit niet het geval, misschien heeft het dan zin je /etc/dhclient.conf bestand hier nog even te posten. Ik ben vrijwel zeker dat het op dhcp vast zit…

    (/me nog steeds op ppp met normale modem :wink:)

    _________________
    Bezoek http://danieldk.cjb.net voor NetBSD, OpenBSD, Linux en OS/2 info.
    ``Unix is simple. It just takes a genius to understand its simplicity.'' – Dennis Ritchie

    [ Dit Bericht is bewerkt door: danieldk op 2002-02-09 19:05 ]

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.