Vraag & Antwoord

OS Linux

schijfcontrole werkt niet

Anoniem
maximilaan
6 antwoorden
 • Hallo,
  ik heb mandrake linux naast mijn windows98se geinstalleerd. nu heb ik het probleem dat als ik onder windows in de systeemwerkset schijfcontrole wil laten uitvoeren deze in de fat controle blijft hangen. wellicht komt dit omdat er nu een bootmanager op de disk is geinstalleerd door mandrake. weet iemand misschien een oplossing voor dit probleem.
  vriendelijke groet,
  Willem
 • Draaien bij mij ook dualboot naast elkaar, geen problemen met windoos-scandisk. LiLo wordt standaard in de MBR geïnstalleerd, heeft m.i. geen enkele invloed op fat-tabellen.
 • Hallo,
  bedankt voor de reaktie. op e e n of andere manier start het programma niet meer goed op. dit doet zich ook bij alternatieve programma's voor en is na de linux ontstaan.
  met vriendelijke groet,
  Willem
 • zo'n soort probleem heb ik ook. foute partitietabellen. partition magic kan ze niet lezen… :smile: dat is niet erg, niets van aantrekken…

  gewoon linux gebruiken, die heeft er geen last van :wink:

  dit is niet zo'n bevredigend antwoord…
  maar wil bij jou pqmagic werken?
  misschien dat die er wat mee kan.

  staan linux en windows op een schijf?
 • Vraag even in de Windows-groep om een alternatief schijfcontroleprogramma. NDD van Norton bijv. is een geavanceerdere schijfcontroleprogramma
 • hallo,
  ik heb op de computer steganos safe (safebox) en ben er achter dat als ik dit programma uitschakel dat het allemaal dan wel ineens werkt….tjsa…raar maar waar……maar probleem weer opgelost.
  bedankt voor de info in elkgeval.
  groeten,
  willem

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.