Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Linux

Webmin kwijt?!

Anoniem
djezzer
22 antwoorden
  • Sinds ik heb ge-upgrade van Redhat7.1 naar Redhat7.2 doet Webmin het niet meer. Ik was gewoon Netscape op te starten en met http://Galaxy:10000/ Webmin te benaderen. De foutmelding die ik krijg is "keyword.netscape.com could not be found. Please check the name and try again.

    Ik heb (volgens mij) geen configuratiebestanden aangepast. Waar moet ik zoeken om deze uitdaging te pareren?

    Alvast bedankt, greetz,
    dJezzer
  • probeer eens gewoon http://ipnummer:1000/

    lijkt of netschaap iets anders zoekt dan jouw pc :wink:
  • 1. Draait webmin (ps ax | grep 'webmin', of alleen ps ax).
    2. Zit niet een 1 of ander RedHat wizfirewall poorten te blokkeren.
  • [quote:8aae3d47b8]
    Op 10-02-2002 22:14, schreef danieldk:
    1. Draait webmin (ps ax | grep 'webmin', of alleen ps ax).
    2. Zit niet een 1 of ander RedHat wizfirewall poorten te blokkeren.

    [/quote:8aae3d47b8]

    1. Webmin draait al, op poort 10000
    2. Dat is wel mogelijk, heb ik niet aan gedacht omdat'ie in RH7.1 nog uitstond.
    Ugh, nieuwe uitdaging :wink:

    AANVULLING:
    Ik heb de firewall uitgezet, webmin is actief op poort 10000. Ik kan er nog steeds niet bij met Netscape of Mozilla. Inplaats van mijn pc naam heb ik het ip-adres gebruikt, inderdaad lijkt het alsof 'ie naar buiten kijkt ipv op de pc. Any idea?

    Thanx, greetz, dJezzer

    [ Dit Bericht is bewerkt door: djezzer op 2002-02-11 21:48 ]
  • Bleh dubbel gepost!

    [ Dit Bericht is bewerkt door: KayJay op 2002-02-12 09:29 ]
  • probeer dit eens: https://Galaxy:10000/

    ik zelf kan webmin alleen benaderen als ik de S achter http zet. erg gek maar het zij zo
  • De superserver-deamon inetd en config-file inetd.conf worden nu niet meer gebruikt. Dat is een andere constuctie geworden; weet niet meer uit mijn hoofd hoe de superserver-deamon nu heet…. xinetd of zo…

    Hoe weet je dat de webmin-server draait? Die wordt toch via services en inetd aangestuurd?
  • Als ik webmin wil starten, krijg ik een melding dat de (een) service al is gestart, op poort 10000. De exacte melding kan ik ff niet weergeven, zit niet achter de linuxbak.
  • Webmin draait normaliter niet via inetd.
  • [quote:3b1b7549b5]
    Op 12-02-2002 13:48, schreef danieldk:
    Webmin draait normaliter niet via inetd.

    [/quote:3b1b7549b5]

    Nee, idd. Bij mij tenminste niet (RH 7.2)
    Ik heb alleen niet geupgrade met Webmin…
    Is het niet gewoon een optie om -als het zo moeilijk is- gewoon Webmin te uninstallen en er opnieuw opzetten???

    Sander
  • [quote:6b2cca11ea]
    Op 12-02-2002 16:15, schreef knopper:
    [quote:6b2cca11ea]
    Op 12-02-2002 13:48, schreef danieldk:
    Webmin draait normaliter niet via inetd.

    [/quote:6b2cca11ea]

    Nee, idd. Bij mij tenminste niet (RH 7.2)
    Ik heb alleen niet geupgrade met Webmin…
    Is het niet gewoon een optie om -als het zo moeilijk is- gewoon Webmin te uninstallen en er opnieuw opzetten???

    Sander
    [/quote:6b2cca11ea]

    Precies, er is een uninstall script (als ik me goed herinner) in de webmin directory. Daarna gewoon weer opnieuw installeren, misschien zijn er wat dingen 'out of place'.
  • [quote:ba6132c658]
    Op 12-02-2002 19:32, schreef danieldk:

    Precies, er is een uninstall script (als ik me goed herinner) in de webmin directory. Daarna gewoon weer opnieuw installeren, misschien zijn er wat dingen 'out of place'.

    [/quote:ba6132c658]

    Als je het met RPM hebt geinstalleerd is het nog makkelijker…….


    Sander
  • [quote:5da77d6f22]
    Op 12-02-2002 19:56, schreef knopper:

    Als je het met RPM hebt geinstalleerd is het nog makkelijker…….
    [/quote:5da77d6f22]

    Sorry, over het hoofd gezien, /me is rpm-less :wink:.
  • [quote:065e1773a5]
    Op 12-02-2002 20:15, schreef danieldk:
    [quote:065e1773a5]
    Op 12-02-2002 19:56, schreef knopper:

    Als je het met RPM hebt geinstalleerd is het nog makkelijker…….
    [/quote:065e1773a5]

    Sorry, over het hoofd gezien, /me is rpm-less :wink:.

    [/quote:065e1773a5]

    Tja, je hebt mensen die nog net wat verder gaan…. Ik zou het ook wel willen hoor, gaat alleen weer zoveel tijd in zitten… :sad:


    Sander
  • [quote:e787856d94]
    Op 12-02-2002 21:00, schreef knopper:

    Tja, je hebt mensen die nog net wat verder gaan…. Ik zou het ook wel willen hoor, gaat alleen weer zoveel tijd in zitten… :sad:
    [/quote:e787856d94]

    Nee hoor, pkgsrc/ports/..
  • Ik heb het gisteravond nog even bekeken; in de /var/log/ staat keihard dat webmin is gestart.
    Met https://Galaxy:10000 kom ik er ook niet bij.
    Webmin het ik gecompileerd en geinstalleerd, geen rpm dus. Ik zal het uninstall-script opzoeken en een herinstallatie proberen.

    Toch vaag dat bij een upgrade dit soort dingen foutgaan.

    Thanx anyway, greetz,
    dJezzer
  • Gelukkig, webmin was een rpm. Met GnoRPM verwijderd en naderhand weer geinstalleerd.Geen reboots tussendoor gedaan. Na de installatie (om een andere reden, dat wel) wel een reboot. Toch blijft het probleem (en de foutmelding van Mozilla) hetzelfde, met als resultaat dat ik webmin niet kan benaderen.
    Heeft iemand een idee hoe ik dit recht kan zetten?

    TIA, greetz,
    dJezzer
  • http://ip-adres:10000 al geprobeerd?
  • Een wilde gok:
    moet galaxy niet in /etc/host staan vermeld met het huiste ip-adres?

    Max
  • Ik snap er geen hout meer van, ik ben helemaal los. Hieronder mijn logs en wat andere bestandjes, volgens mij heb ik alles (zo goed als) goed staan. Max, inderdaad stond Galaxy niet goed in etc/hosts. Dit is stuk gegaan bij de upgrade. Mijn netwerk deed het ook niet meer, ook stuk gegaan bij de upgrade. Als ik webmin probeer aan te spreken met ipnummer:10000 krijg ik nu de (voor mij nieuwe) melding :"the connection was refused when attempting to contact 192.168.0.9:10000". Zodra ik Galaxy gebruik ipv het ipadres gaat netscape/mozilla naar buiten kijken - en vindt niets.

    Hoop dat jullie nog tips hebben…

    Greetz, dJezzer :-|
    =====
    /var/log/bootlog

    feb 17 21:06:41 galaxy linuxconf: Running Linuxconf hooks: succeeded
    feb 17 21:06:42 galaxy nfs: Starting NFS services: succeeded
    feb 17 21:06:42 galaxy rpc.rquotad: rpc.rquotad: unable to register (RQUOTAPROG, RQUOTAVERS, udp).
    feb 17 21:06:42 galaxy nfs: rpc.rquotad startup failed
    feb 17 21:06:42 galaxy nfs: rpc.mountd startup failed
    feb 17 21:06:42 galaxy rpc.nfsd: nfssvc: Network is unreachable
    feb 17 21:06:42 galaxy nfs: rpc.nfsd startup failed
    feb 17 21:06:42 galaxy webmin: Starting Webmin server in /usr/libexec/webmin
    feb 17 21:06:43 galaxy rc: Starting webmin: succeeded
    feb 17 21:06:43 galaxy wine: /etc
    c3.d/S99wine: /proc/sys/fs/binfmt_misc
    egister: Onbekend bestand of map
    feb 17 21:06:43 galaxy wine: /etc
    c3.d/S99wine: /proc/sys/fs/binfmt_misc
    egister: Onbekend bestand of map
    feb 17 21:06:43 galaxy rc: Starting wine: failed

    /etc/host.conf
    order hosts,bind
    multi on


    /etc/HOSTNAME
    Galaxy

    /etc/hosts
    # Do not remove the following line, or various programs
    # that require network functionality will fail.
    127.0.0.1 Galaxy localhost.localdomain localhost
    192.168.0.9 Galaxy Galaxy

    /etc/hosts.allow
    all:local
    all:192.168.0.9

    /etc/hosts.deny
    all:all





Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.