Vraag & Antwoord

OS Linux

GUI

Anoniem
None
5 antwoorden
 • Hallo,
  Na alle moeilijkheden met hardeschijven en dergelijke heb ik besloten linux op een oude pc te zetten. Ik wil graag de GUI gebruiken maar de grafische kaart 2 Mb is niet voldoende. Ben ik uit de brand met een Pine riva tnt2 32 Mb grafische kaart? Het is trouwens een P I 133 Mhz. Ik wil daarop SAMBA installeren en een beetje testen. Zou dat gaan op die PC?

  gr,
  K.
 • Ben vooral beniewd of je die TNT2 kaart aan de praat krijgt in die P133. Waarom zou 2Mb video te weinig zijn voor je? Heb je zulke hoge eisen aan je P133?
 • Voor het normale 2D werk is een 2MB videokaart ruim voldoende. Hij moet echter wel ondersteund worden door XFree86
  http://www.xfree86.org/current/Status.html

  [ Dit Bericht is bewerkt door: marcelk op 2002-02-14 15:18 ]
 • er zit een Diamond EDGE 3D 2000 kaart in. Is tegenwoordig S3… Voorzover ik kan ontdekken is er geen ondersteuning voor deze kaart…

 • Je kaart komt voor in het lijstje op onderstaande url, waar het principe "not listed = not supported" wordt gehanteerd.
  Misschien gewoon de standaard (SVGA) driver gebruiken? Er was laatst nog een topic dat hierover ging. In het verleden had ik problemen met mijn (oude) videokaart, maar door het kiezen van de generic driver heb ik altijd in grafische modus kunnen werken.

  http://www.redhat.com/support/hardware/intel/42/rh42-hardware-intel-10.html

  suc6, greetz, dJezzer

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.