Vraag & Antwoord

OS Linux

BSD vs Linux

Anoniem
MrLeeJohn
5 antwoorden
 • Hallo,

  Zou iemand mij een opjectief antwoord kunnen geven op devolgende vraag:
  Wat is er beter/stabieler/krachtiger/etc, Linux of Open/Net/FreeBSD? En dan zonder flames en warrige internet sites aub :wink:

  Barry
 • [quote:96b496c83b]
  Op 03-03-2002 12:05, schreef phaas:

  Zou iemand mij een opjectief antwoord kunnen geven op devolgende vraag:
  Wat is er beter/stabieler/krachtiger/etc, Linux of Open/Net/FreeBSD? En dan zonder flames en warrige internet sites aub :wink:
  [/quote:96b496c83b]

  Ik vind het niet erg zinnig om hier antwoord op te geven, omdat het dan toch weer 1 grote flame wordt. Probeer ze gewoon en kijk wat het beste voor je aanvoelt.


 • Of wil je overgehaald worden :wink:.
 • Gewoon de feiten…
 • OK, een poging:

  - Hardwareondersteuning: Linux ondersteunt over het algemeen meer hardware (het verschil wordt steeds kleiner), BSD implementeerd het beter en uniformer (bijv. de USB implementatie of de SCSI layer waarin IDE perfect is geintegreerd).
  - Snelheid: Hangt van de situatie af.
  - Stabiliteit: BSD heeft veruit de langste uptimes (kijk maar eens op http://uptime.netcraft.com/up/today/top.avg.html). Er zijn voorbeelden bekend van boxes die langer dan 12 jaar hebben gedraait onder BSD (de oorspronkelijke BSD).
  - Veiligheid: op dit vlak wint BSD.
  - Hype: Linux.
  - Applicatieondersteuning: gaat ongeveer gelijk op. De meeste opensource applicaties werken op beide platformen. BSD kan bijna alle Linux applicaties draaien (sommige Linux applicaties schijnen onder FreeBSD zelfs sneller te draaien dan Linux zelf).
  - Gebruikersvriendelijkheid: op dit vlak wint Linux. Bij BSD hoef je niet op een Mandrake-achtige installatie te rekenen (MacOS X niet meegerekend). Als je met Slackware uit de voeten kunt is FreeBSD niet zo moeilijk.

  Wat wil je nog meer weten?

  _________________
  Lees de C!T Linux forum FAQ voor antwoord op veelvoudig gestelde vragen.
  Bezoek http://danieldk.cjb.net voor NetBSD, OpenBSD, Linux en OS/2 info.

  [ Dit Bericht is bewerkt door: danieldk op 2002-03-03 13:26 ]

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.