Vraag & Antwoord

OS Linux

LINUX C/C++ referentie

Anoniem
maximilaan
4 antwoorden
 • Weet iemand een fijne site over syntaxis van verschillende (linux) specifieke C/C++ functies?? Dingen zoals sockets, file io, ncurses en al dat soort troep.

  Barry
 • Nee…


  De standaard functies kun je uit ieder C boek trekken. Bovendien bevat Linux daar goed manpages voor. Standaard library functies zoals strcpy bv. hebben prima manpages.

  Voor meer specifieke functies moet je de documentatie van de betreffende library vinden. Dit geldt bijvoorbeeld voor ncurses. Zoek de site eens op.. die library is zeker gedocumenteerd. Maar dit geldt ook bv. voor mysql, gnome, kde, etc..

  Een handig boek is "Het complete handboek Linux programming" van John Goerzen, uitgegeven door Acedemic service. Het boek behandelt lang niet alles, maar het is handig om er in te komen. Daarna wordt het toch zoeken, zoeken, zoeken. Als je voor Linux wilt programmeren is een internet-verbinding haast noodzaak.

 • Die standaard functie's heb ik niet nodig, die heb ik al uit een boek. Wat het betreft dat "Het complete handboek Linux programming", die heb ik al:), maar ik kan je vertellen dat het erg tegenvalt. Ik vind de meeste dingen niet echt helder uitgelegd :sad: (Kijk maar eens in hoofdtuk 18, als je het boek hebt: "hier is een leuke code voor een server die forks kan — zoek de rest zelf maar uit";)
  Het wordt dus inderdaad op internet graven:( of anders wat man-pages maar die zijn ook al niet megaoverzichtelijk

  Barry
 • Heu, maar man -S2 fork geeft je toch alles wat je weten wilt over een fork? En alles over hoe een socket te connecten, listenen, binden en accepten enzo vind je ook in man.

  Wat bedoel je precies met goede documentatie dan?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.