Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Linux

Linux = windows 2002

None
34 antwoorden
 • Het is nog al een statement.Maar ik heb toch sterk de indruk dat veel linux gebruikers linux zo verbouwen met applicaties, themes e.d. dat het zo veel mogelijk op Windows lijkt.Een betere versie dan wel te verstaan: windows 200x.
  Ik zag op internet al kde themes voor XP. Evolution lijkt sprekend op outlook.Waar zijn we mee bezig? Als windows goedkoper wordt (legaal) en open source gaan we dan allemaal weer over? :sad:
 • Het grootste probleem vind ik dat veel nieuwe Windows-achtige programma's, zoals e-mailprogramma's niet meer de unixmethodiek gebruiken; namelijk heel veel kleine programma'tjes die samen een grote taak uitvoeren met pipes etc. Dit maakt alles veel flexibeler en beter vervangbaar.
 • Op zich lijkt mij de integratie van functies geen probleem. De creativiteit, of het ontbreken daarvan echter wel.
  Maar mijn vraag: waarom streven zoveel mensen naar een windows look-a-like machine?
 • De meeste mensen zijn vertrouwd met windows. Nu wil de linuxgemeenschap ze naar Linux halen. Maar Linux is anders en moeilijker. Dus gaat men windows nabootsen om overstappers het idee te geven dat ze nog steeds in een vertrouwde omgeving zitten. Zo, kort gezegd, denk ik dat het zit…
 • Laten we wel zijn, lijken niet alle GUIs veel op elkaar? Ik bedoel, Mac is een beetje anders dan Windows, maar de overeenkomsten zijn veel groter dan de verschillen. In MacOS en ook in Gnome moet je links, i.p.v. rechts (Windows, KDE) in een programmabalk klikken om het progje te sluiten .. What's the difference?

  Ik zie ook niet echt het probleem van XP-thema's voor KDE e.d. Die zijn er ook voor Win98, een deel van de pret is gewoon dat het humor is om je desktop environment op dat van een totaal ander OS te laten lijken. Er zijn ook Mac-desktop-themes voor Windows.
 • Tja wat interesseerd het mij hoe een desktop eruit ziet.
  MS-look, Mac-Look, KDE Look, enz enz.
  Als ik er maar mijn weg in kan vinden en de programma's die ik gebruik lekker werken. En dan is het idd voor een rechtshandige muisgebruiker makkelijker dat het kruisje rechts staat en dat wanneer je gewoon lekker veel je keyboard gebruikt overal Alt+F4 een proggie sluit alleen jammer dat Alt+F2 geen commando regel opent in Windows :grin: en dat al die andere makkelijke dingen alleen maar met Linux kunnen (heb geen ervaring met MAC)
  Kijk wat is nu makkelijker dan op een dual bootmachine de zelfde functionaliteit te hebben bij al je gebruikte OSsen :???:
  En wie boeit het wat voor randje je om je vensters hebt staan of wat voor kleurtjes die hebben en of je je achtergrondplaatje lekker met de achtergrondkleur kan laten vermengen ??
  LEUK allemaal maar doet het wat af van het OS of draagd het werkelijk daaraan wat bij ??
  Lijkt me niet het gaat erom dat het werkbaar is en hoe je het eruit laat zien is een HEEL persoonlijke zaak, en daarom ziet geen enkele *nix desktop er hetzelfde uit als men er een jaartje mee werkt :grin:
 • en dat itt tot de windhoos desktop :grin:

  als het maar werkt, ja, en als IK maar kan bepalen hoe het eruit gaat zien, en als IK maar kan bepalen wat er wel en niet geinstalleerd wordt, welke browsers ik op mijn systeem heb enz…

  ik ben niet zo'n voorstander van look-a-likes, zelfs al zijn ze wel veilig. gewoon de herinnering, weet je wel :grin:

  het getuigt niet van creativiteit, (so what) als het maar werkt, maar toch…

  misschien is het wel leuk als er eens een volmaakt windows-like linux-desktop is… met bijbehorende explorer ed. dan zal ik dat eens voor mijn ouders installeren :wink:

  linux >> windows 200x
  dat is mijn statement

  billy blijft er wel voor zorgen dat windows nooit echt op linux lijkt
 • [quote:6ef900c1b0]
  Op 19-03-2002 21:55, schreef Mithrandir:
  en dat itt tot de windhoos desktop :grin:


  misschien is het wel leuk als er eens een volmaakt windows-like linux-desktop is… met bijbehorende explorer ed. dan zal ik dat eens voor mijn ouders installeren :wink:


  [/quote:6ef900c1b0]

  Waarom ook eigenlijk niet ?
  Veel mensen doen toch niet meer dan een spelletje kaart, een briefje typen en een mailtje maken dus …

  Merken totaal niet dat je linux installeer met ipv. kde-windowslook
  #WINDOWMAKER= soffice startx
  :grin:
 • Ik vind XP-look alike themes etc inderdaad onzin, maar dat Evolution op Outlook lijkt vind ik niet echt een probleem (het is een Betere outlook, met vFolders etc).

  Outlook lijkt immers op Eudora, etc. MS was ook totaal niet origineel met haar programma's (WordStart/WP -> Word, Visicalc for Windows -> Excel, Eudora, Pegasus -> Outlook etc.)

  Outlook is gewoon een min of meer standaard type emailprogramma. KMail en Evolution ook. Daar is men min of meer aan gewend.

  Dat van de UNIX-filosofie ben ik het helemaal mee eens! Ik gebruik graag die manier van werken. Mijn ervaring is dat er genoeg tools zijn die zo werken (Sylpheed + procmail + masqmail + fmt + par + mpage + lpr + gs + …. etc) en ik heb een hekel aan progs die niet eens commandoregelopties lusten (behalve games) en die geen output kunnen genereren zonder per se een venster te moeten openen. Gelukkig zijn die er niet zoveel (zelfs LyX en GIMP kunnen gescript worden!).

  groetjes,
  Wilbert
 • Daar gaat het toch eigenlijk allemaal om. Je lekker voelen bij een bapaalde look en hoe die dan is is bijzonder persoonlijk.

  Het mooie van de meeste proggies is idd dat je niet perse alleen grafisch de boel kan checken.
  xtermpje met commando regel geeft vaak een hoop output die normaal verborgen blijft :wink: en toch heel nuttig kan zijn.
 • [quote:543ec33ebc]
  Wanneer gaat een HTML document onder Windows
  Microsoft(r) Internet Explorer Document heten?
  [/quote:543ec33ebc]

  volgens mij heet het al zo in windows… probeer maar eens een windows te booten… en huiver (sowieso natuurlijk al van het idee :grin: )
 • [quote:07e5bb8613]
  Op 20-03-2002 1:06, schreef Mithrandir:
  [quote:07e5bb8613]
  Wanneer gaat een HTML document onder Windows
  Microsoft(r) Internet Explorer Document heten?
  [/quote:07e5bb8613]

  volgens mij heet het al zo in windows… probeer maar eens een windows te booten… en huiver (sowieso natuurlijk al van het idee :grin: )

  [/quote:07e5bb8613]

  nou moet eerlijk bekennen dat ik dat zo heel afentoe nogweleens doe al was het alleen maar weer om dat gevoel, die adrenaline, die angst die…… Ach die mooie kleur van die witte letters in die blauwe console :grin:
  Het hangen van mijn cd-brandproggie bij een moeilijke cd of de constante angst omdat met mijn nieuwe brander onder windows met WinonCD de buffer niet verder komt dan 4% ofzo .. en dat ding heeft een buffer vn 4MB en Burnproof maar toch het blijft spannend en het helesysteem bevriest onderhand :grin:

  Lang leve de vooruitgang die je dan hebt als je linux weer opstart of de andere dag weer fijn in KDE mag inloggen op je werk :wink:

  [ Dit Bericht is bewerkt door: wstolk op 2002-03-20 01:14 ]
 • LOL

  hey, waar werk je eigenlijk?
  jullie hebben linux op het werk heb ik zo langzamerhand wel begrepen :grin:

  (wie weet kan ik de systeembeheerders ook overhalen :grin: - vast niet, dan zou hemel en aarde bewogen moeten worden, M$ failliet gaan en dan nog was de vraag of ze zouden overstappen…)
 • [quote:3dbdd21dcd]
  Op 20-03-2002 9:17, schreef Mithrandir:
  LOL

  hey, waar werk je eigenlijk?
  jullie hebben linux op het werk heb ik zo langzamerhand wel begrepen :grin:
  [/quote:3dbdd21dcd]

  Vertel ik lekker niet :wink:
  Is een zeer exclusieve werkplek :grin:


  [quote:3dbdd21dcd]
  (wie weet kan ik de systeembeheerders ook overhalen :grin: - vast niet, dan zou hemel en aarde bewogen moeten worden, M$ failliet gaan en dan nog was de vraag of ze zouden overstappen…)
  [/quote:3dbdd21dcd]

  Ik had het lekker zelf in de hand en de eindbeslissing en de eindverantwoording en natuurlijk de lol :grin:

  En mijn werkelijke functie is gewoon verkoper binnendienst bij een hardout importeur :grin:
 • Op 20-03-2002 16:43, schreef wstolk:
  [quote:b9d17e2bc5]
  En mijn werkelijke functie is gewoon verkoper binnendienst bij een hardout importeur :grin:
  [/quote:b9d17e2bc5]

  tropisch hardhout?? :grin:
 • [quote:6259902663]
  Op 20-03-2002 21:24, schreef KayJay:
  Op 20-03-2002 16:43, schreef wstolk:
  [quote:6259902663]
  En mijn werkelijke functie is gewoon verkoper binnendienst bij een hardout importeur :grin:
  [/quote:6259902663]

  tropisch hardhout?? :grin:
  [/quote:6259902663]

  Yep, Malaisië , Indonesië ,Zuid-Amerika (Brazielië) en wat Zuid Africa.
  En ik schaam me er niet echt voor :wink:
  En ja we zijn al een paar jaar met keurmerken bezig.
  Zoals Stichting Keurhout en sinds een jaar ofzo FSC.

  Praktijk, Alleen overheid en echte geiten wollen sokken willen FSC. Mensen die met het milieu begaan zijn willen Keurhout.
  Mensen die gewoon nuchter zijn en weten waar het over gaat willen gewoon goed hout.
  Hout met wat voor keurmerk is duurder dan zonder en dat wil de consument gewoon niet betalen :eek: Helaas

  [mijn mening]
  FSC.. stelletje fanatiekelingen die het nodig vinden om zich meer met binnenlandse politiek te bemoeien dan met de kern van de zaak. Gesteund door Greenpeace, een organisatie die door leugens en manipulatie van protesteren hun beroep gmaakt hebben en zodoende van een goede zaak ( en dat is milieubeheer echt wel !!) iets smerigs weten te maken wat door de massa geslikt wordt.
  Stichting Keurhout… mensen die toch wat reëler zijn maar door het gemis van steun door milieu -organisatie's en wegvallen van de steun van de overheid het waarschijnlijk niet tot een keurmerk kunnen brengen en dus blijven steken in een verklaring.
  [/mijn mening]

  bovenstaande is niet als discussie punt opgevoerd maar moest het ff kwijt.
 • ik ga echt niet solliciteren daar hoor :grin:

  'k moet eerst nog een paar jaar studeren…

  wel cool dat je dat voor elkaar hebt gekregen (als dat echt jouw werk was) en sowieso cook dat jullie met linux werken!
 • [quote:d12220f18c]
  Op 20-03-2002 1:12, schreef wstolk:
  alleen maar weer om dat gevoel, die adrenaline, die angst die…… Ach die mooie kleur van die witte letters in die blauwe console :grin:
  [/quote:d12220f18c]

  Pfffrttt… Vroeg vandaag ff aan een afdelingsgenote of ik haar comp mocht gebruiken om mijn servertje te pingen … Loopt het DOS-schermpje vast (in Windows 95)! :grin: Viel me mee dat de rest het gewoon bleef doen. :wink:
 • [quote:cac1b0111c]
  Op 20-03-2002 23:31, schreef Mithrandir:
  ik ga echt niet solliciteren daar hoor :grin:

  'k moet eerst nog een paar jaar studeren…
  [/quote:cac1b0111c]

  Was er al niet bang voor maar ik voel afentoe toch wat jaloezie hier :grin:

  [quote:cac1b0111c]
  wel cool dat je dat voor elkaar hebt gekregen (als dat echt jouw werk was) en sowieso cook dat jullie met linux werken!

  [/quote:cac1b0111c]

  waarom denk je dat ik zeg dat het mijn werk was ??

  ff uitleggen
  Bij ons hebben ze een administrator die het vms systeem ook onderhoud. Die man weet gewoon niks van PC's dus toen bleek dat ik er wel gevoel voor had was al snel dat werk in mijn schoenen geschoven.
  Begin vorig jaar kwamen we tot de conclusie dat er meer met pc's ipv terminals gewerkt moest gaan worden dus ben ik eens gaan kijken.
  Zelf werkte ik zeer tevreden met linux naast win2k wat me ook uitermate beviel.
  Toen dan SuSE 7.0 uitkwam vond ik echter dat Linux nu echt klaar was om in een kantoor omgeving ingezet te kunnen worden en na een sommtje bleek dat dat met de eerste sessie al zo'n 15.000 gulden scheelde in kosten was de beslissing voor mij snel genomen.

  Mijn baas zei alleen maar " ik hoef er niet mee te werken en als jij zegt dat het goed is vertrouw ik daarop " dus na veel navragen, zoeken informatie winnen en overleg met Bitwizard heb ik besloten dat er op 5 werkplekken een pc zou komen en een nieuwe file/faxserver. Tijdens alle gesprekken die er waren kregen we te horen dat onze inkoop zelfstandig zou worden en voor meerdere bedrijven in de holding zou gaan werken dus die vielen in de eerste sessie af. Maar toen bleek dat iedereen tevreden was en er verrekte weinig opstartproblemen waren wilden zij ook linux werkstations en toen zijner dus 4 werkstations bij gekomen en een een extra server vanwaaruit een isdn connectie gemaakt wordt met een als/400 en een linuxbak met Algeier software die elders in het land staan.
  Toen bleek dat er nu iets teveel gebruik gemaakt werd van de inbelverbinding naar internet hebben we ADSL genomen en daardoor heeft de apparte firewall die er staat nu een 24 uurs dienst.
  Binnen de toko staan nu nog twee windows 98 bakken ivm met wat administratieve softwae die je aangeleverd krijg en waarvoor ik geen linux versie heb kunnen vinden (hoewel ook niet teveel moeite voor gedan is) en een oude compaq 150Mhz heb ik voor mijn directeur inorde gemaakt met win95 zodat hij af en toe de dollarkoersen en de beursnoteringen kan bekijken.
  Email ed. heb ik nieteens op die bak geinstalleerd en hij staat ergens weggestopt in ene hoekje.

  Dus veel moeite heb ik niet hoeven doen omdat er toch niemand voldoende verstand van zaken heeft binnen ons bedrijf :grin: en dan wordt gewoon naar de kostenbesparing gekeken :grin:
 • [quote:0ce6897b53]
  Op 21-03-2002 0:19, schreef wstolk:
  Maar mocht ik er ooit weggaan dan is hier natuurlijk wel een groot probleem :grin:
  [/quote:0ce6897b53]

  Heb je mooi voor mekaar, Walter! En maar opslag vragen … :razz:

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.