Vraag & Antwoord

OS Linux

OpenOffice blijft bestaan

Anoniem
Captain_Kansloos
4 antwoorden
 • [quote:f5062937d8]
  Sun Microsystems verwacht begin mei StarOffice 6.0 te kunnen lanceren. Sun wil per gebruiker een vergoeding zien voor het gebruik van de software. Hoe hoog de bedragen zijn die Sun gaat rekenen is nog niet bekend.

  Volgens het softwarebedrijf hebben met name de bedrijven die nu al StarOffice gebruiken, aangegeven dat ze bereid zijn om te betalen voor het product als ze in ruil daarvoor ondersteuning krijgen.

  Vanaf het moment dat StarOffice 6.0 verkrijgbaar is, stopt Sun met het aanbieden van de gratis downloads. Wel blijft het bedrijf gratis downloads aanbieden van de open-source OpenOffice.org versie van de applicatie. Sun blijft de ontwikkeling van dit product ondersteunen.

  Deze twee producten zijn niet precies gelijk aan elkaar, maar ze delen in grote lijnen wel dezelfde broncode. Het belangrijkste verschil is dat de gratis versie niet geleverd wordt met producten van externe partijen.
  [/quote:f5062937d8]

  http://www.webwereld.nl/nav/nb?10658

  Das iig mooi meegenomen :wink:
 • Zie deze:
  http://forum.computertotaal.nl/phpBB/viewtopic.php?topic=50812&forum=8&62
 • Nee, serieus? OpenOffice is opensource, dus Sun kan niet anders.
 • OpenOffice.org valt onder LGPL en SISSL. Zie http://www.openoffice.org/FAQs/main_faq_new_p4.html
  Quote:
  1. Which license does the OpenOffice.org project use?

  OpenOffice.org uses a dual license strategy for the source code. These licenses are the GNU Lesser General Public License (LGPL) and the Sun Industry Standards Source License (SISSL).Daardoor weet je zeker dat de OpenOffice.org sourcecode altijd beschikbaar zal blijven.


Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.