Vraag & Antwoord

OS Linux

Updaten van SuSE 7.2 naar 7.3 dmv FTP

Anoniem
ancum
6 antwoorden
 • Ik zou graag willen weten hoe je een bestaande suse installatie update naar een nieuwere versie. Op de ftp server van uu.net staat een directory met een update 7.3. Als ik linux nu vanaf een cd boot kan ik opgeven dat ik een update wil halen vanaf een ftp server. Wat ik nu vreemd vind is dat er dan gevraagd wordt naar een ip adres. Er is geen mogelijkheid een dynamisch ip adres op te geven. (Mijn computer hangt nl aan een DHCP router/internetgateway) Tijdens een gewone installatie herkent suse alles perfect. Ik hoef alleen maar op te geven dat m'n pc een DHCP client is. Zelfs het ip gateway adres vint 'ie zelf!! (Kan xp nog wat van leren zelfs)

  Wten jullie een makkelijker methode om m'n bestaande Suse te updaten? Of moet ik echt alles eerst downloaden en daarna een update doen?

  Alvast bedankt voor jullie reacties.
 • Ik denk dat ze het IP-adres van die server bedoelen. Kwestie van server ff pingen. Vergeet ook niet de directory waar de update in staat op te schrijven, want die zul je ook wel moeten opgeven.
 • Nee, ik moet eerst een ip adres opgeven van m' n eigen computer. Dit vind ik juist zo vreemd want mijn computer is een DHCP client. Later moet ik een ip adres van de ftp server opgeven.
 • [quote:377b873540]
  Op 21-03-2002 7:38, schreef ancum:
  Nee, ik moet eerst een ip adres opgeven van m' n eigen computer. Dit vind ik juist zo vreemd want mijn computer is een DHCP client. Later moet ik een ip adres van de ftp server opgeven.
  [/quote:377b873540]

  Yep, en dat is lastig :wink:
  maar probeer het eens met je laatst gebruikte ip dat je had
 • [quote:262a5b42b1]
  Op 21-03-2002 7:38, schreef ancum:
  Nee, ik moet eerst een ip adres opgeven van m' n eigen computer. Dit vind ik juist zo vreemd want mijn computer is een DHCP client. Later moet ik een ip adres van de ftp server opgeven.
  [/quote:262a5b42b1]

  Ohw ja, tuurlijk! Nu herinner ik het me weer (ik heb er een tijdje terug ook eens naar gekeken). Ik krijg ook mijn IP-nr via DHCP, maar in de praktijk komt het erop neer, dat het gewoon altijd hetzelfde blijft (is nu in ieder geval al zeker een half jaar zo). Maar dat kan natuurlijk per provider en soort aansluiting verschillen.

  De tip van wstolk is dus een goeie. Je zou dat eens kunnen controleren door nu (als je in Windows zit met winipconf) te kijken wat je hebt, de comp te herstarten en zien wat je dan hebt. Als dat hetzelfde is de kans groot dat het een derde keer ook hetzelfde is.
 • Hoi,

  Even een waarschuwing! Met de update directory kan je alleen updates voor SuSE 7.3 downloaden. Het is dus niet zo dat je van bijvoorbeeld 7.2 naar 7.3 kunt updaten. Daarvoor moet je gewoon versie 7.3 via ftp installeren (en daarna evt. updaten).

  T'is maar dat je het weet! In dit forum heb ik er al eens wat vaker over gesproken, dus gebruik evt. de zoekfunctie.

  Groet,

  Philip

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.