Vraag & Antwoord

OS Linux

Freesco [howto]

Anoniem
djezzer
8 antwoorden
 • Heren Linux goeroe's. Op dit moment draai ik op een 486 win98SE met ICS om m'n analoog modem te delen (via een hub met een p200 aan de andere kant) Hoewel het spul heel aardig draait (voor de laatste reset was ie al 52 dagen "up";) ben ik toch van plan om over te stappen op freesco omdat iedereen zo ongeveer beweert dat *NIX achtigen beter zijn in dat soort taken dan met name de Win9X familie. Dat wil ik ook best aannemen en uitproberen, maar ik loop tegen een aantal zaken aan. Ten eerste ben ik een "fanatiek" deelnemer aan de Distributed.net contest. Op dit moment draait de client dus 24/7 op m'n win doos en dat wil ik natuurlijk ook voor freesco. Ik weet ook dat er een package voor is om met Freesco te gebruiken, ik weet alleen niet hoe ik het moet installeren en configureren. Daarnaast ben ik op zoek naar een uitgebreide handleiding over met name de webpanel interface van freesco. Ik heb het op het moment wel aan de praat als zijnde dailup router, alleen lijkt het erop dat bij het starten van m'n brower er al geprobeerd wordt om in te bellen. Wanneer ik handmatig het commando "up" geef, dan wordt het nummer gedraait, vervolgens weer verbroken en opnieuw gedraaid. Totdat ik het proces handmatig stop zet.

  De handleiding op de site van freesco is wat mij betreft niet uitgebreid genoeg, en het meeste wat ik heb kunnen vinden op andere pagina's gaat eerder over de setup procedure bij kabelmodems. Da's natuurlijk ook niet wat ik zoek. Wie heeft ervaring met een setup als de mijne en kan mij de juiste info verschaffen? Of wie heeft er alternatieve ideeen? De belangrijkste voorwaarden zijn:

  -Ik moet remote kunnen connecten en disconnecten (vanaf p200)
  -De Dnet client moet kunnen draaien.

  Nog even wat specs:

  486:
  DX4-100
  24MB, 600MB HD
  extern analoog 56k6 modem
  NE2000 netwerkkaartje (ISA)


  P200:
  64MB,13GB,Win98SE
  3COM Etherlink ?

 • Heb je bij de instellingen de time-out voor de verbinding niet erg laag gezet? 600 is een mooie (experimenteer)waarde. Op de site van Freesco staat ook een snelkoppeling naar het forum, daar wordt heel veel van de vvv behandeld. Mocht een oplossingsrichting voor jouw probleem er niet bij staan dan kun je altijd zelf je vraag stellen. Mijn ervaring is dat er snel en adequaat wordt gereageerd. Voorwaarde is dat je voldoende relevante info meegeeft met je vraag.

  Succes, dJezzer
 • forum, forum, niet zo snel gezien. Ik ga meteen effe kijken…

  _________________
  "Ik geloof niet in heksen!", zei ze, en ze stapte op haar bezem…

  [ Dit Bericht is bewerkt door: Captain_Kansloos op 2002-03-21 10:16 ]
 • Euh…Wellicht een beetje een suffe vraag, maar is smoothwall misschien een beter alternatief? Of maak ik het me alleen maar extra moeilijk?
 • Volgens de specs draait smoothwall wel op een 486, maar ik weet niet of je dat wilt :wink:
  Van lieden die ermee bezig zijn geweest heb ik gehoord dat het pas lekker loopt vanaf een P90 met 32MB. Je kunt het uiteraard proberen, freesco kun je gewoon op de hd laten staan. Installeer wel alle beschikbare patches van smoothwall!

  Greetz, dJezzer
 • Wellicht tijd dat ik m'n eigen topic weer omhoog schop wegens hernieuwde interesse:

  Wie heeft ervaring met freesco als dail-up router en wie heeft een duidelijke handleiding voor de Webpanel interface? Ondanks herhaalde zoekpogingen heb ik niks bruikbaars gevonden. Anyone?

  _________________
  "Ik geloof niet in heksen!", zei ze, en ze stapte op haar bezem…

  [ Dit bericht is bewerkt door: Captain_Kansloos op 2002-04-02 15:25 ]
 • Kijk hier eens naar:
  http://www.freescosoft.com/cgi-bin/ib3-freesco/ikonboard.cgi?s=3caab8c42dd6ffff;act=ST;f=4;t=254;hl=web+interface

  Wat wil je exact weten over de webinterface? Stel je vraag in het forum, we kunnen dan met je meedenken.

  Wat werd er op het freesco forum gezegd over herhaald inbellen?

  Greetz, dJezzer
 • Nou, ik ben voorla op zoek naar een fatsoenlijke handleiding voor de bediening van het webpanel. Waarin gewoon aales uitgelegd wordt. Ik zou het vast allemaal op dat forum kunnen vragen, maar daar ontbreekt simpelweg het geduld voor.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.