Vraag & Antwoord

OS Linux

Hoe stel ik de resolutie in?

24 antwoorden
  • Hoi, Ik gebruik SlackWare 8.0 en probeer de resolutie van X in te stellen. Hiervoor gebruikte ik 4.0 en daarin lukte het wel na veel uitproberen en zo. Maar in 8.0 krijg ik het gewoon niet voor elkaar... Ik probeer het systeem te krijgen in een 800x600-omgeving met 16bits kleuren, dat heb ik in Windows ook. Groet, Phedny
  • [quote:92ca03d1b3] Op 22-03-2002 19:35, schreef Phedny: Hoi, Ik gebruik SlackWare 8.0 en probeer de resolutie van X in te stellen. Hiervoor gebruikte ik 4.0 en daarin lukte het wel na veel uitproberen en zo. Maar in 8.0 krijg ik het gewoon niet voor elkaar... Ik probeer het systeem te krijgen in een 800x600-omgeving met 16bits kleuren, dat heb ik in Windows ook. Groet, Phedny [/quote:92ca03d1b3] met het programma xf86config Ga naar de console modus om uit x te gaan. type:xf86config je kan ook setup doen maar die vindt ik niet zo goed.
  • Hoi, Met dit programma heb ik wat proberen in te stellen. Ik heb bij videokaart gekozen voor Trident 9440, geheugen op videokaart 1MB, en voor het beeldscherm refreshrates opgegeven die ik bij de vorige installatie ook gebruikte. Vervolgens vraagt ie over de resoluties per kleurdiepte. Ik heb daar opgegeven: "800x600" "640x480" 8bits "800x600" "640x480" 16bits "640x480" 24bits Bij de default-kleurdiepte heb ik 16bits opgegeven, maar hij werkt daar nu blijkbaar niet op. Wat doe ik fout? Groet, Phedny
  • Kijk gewoon eens hoe eea. in /etc/X11/XF86c0nfig staat en zorg dat daar je default vooraan en bovenaan staat. verder kun je natuurlijk met ctrl+alt+"+,-" je modus wisselen
  • Hier is mijn XF86Config file (ik heb bijna alle regels die met # beginnen er maar uitgelaten): [code:1:e8ba5396fe] Section &quot;Module&quot; Load &quot;dbe&quot; # Double buffer extension SubSection &quot;extmod&quot; Option &quot;omit xfree86-dga&quot; # don't initialise the DGA extension EndSubSection Load &quot;type1&quot; Load &quot;freetype&quot; EndSection Section &quot;Files&quot; RgbPath &quot;/usr/X11R6/lib/X11/rgb&quot; FontPath &quot;/usr/X11R6/lib/X11/fonts/local/&quot; FontPath &quot;/usr/X11R6/lib/X11/fonts/misc/&quot; FontPath &quot;/usr/X11R6/lib/X11/fonts/75dpi/:unscaled&quot; FontPath &quot;/usr/X11R6/lib/X11/fonts/Type1/&quot; FontPath &quot;/usr/X11R6/lib/X11/fonts/Speedo/&quot; FontPath &quot;/usr/X11R6/lib/X11/fonts/75dpi/&quot; EndSection Section &quot;ServerFlags&quot; EndSection Section &quot;InputDevice&quot; Identifier &quot;Keyboard1&quot; Driver &quot;Keyboard&quot; Option &quot;AutoRepeat&quot; &quot;500 30&quot; Option &quot;XkbRules&quot; &quot;xfree86&quot; Option &quot;XkbModel&quot; &quot;pc101&quot; Option &quot;XkbLayout&quot; &quot;us&quot; EndSection Section &quot;InputDevice&quot; Identifier &quot;Mouse1&quot; Driver &quot;mouse&quot; Option &quot;Protocol&quot; &quot;PS/2&quot; Option &quot;Device&quot; &quot;/dev/mouse&quot; Option &quot;Emulate3Buttons&quot; EndSection Section &quot;Monitor&quot; Identifier &quot;My Monitor&quot; HorizSync 31.5 - 35.1 VertRefresh 50-70 EndSection Section &quot;Device&quot; Identifier &quot;Trident TGUI9440 (generic)&quot; Driver &quot;trident&quot; #VideoRam 1024 # Insert Clocks lines here if appropriate EndSection Section &quot;Screen&quot; Identifier &quot;Screen 1&quot; Device &quot;Trident TGUI9440 (generic)&quot; Monitor &quot;My Monitor&quot; DefaultDepth 16 Subsection &quot;Display&quot; Depth 16 Modes &quot;800x600&quot; &quot;640x480&quot; ViewPort 0 0 EndSubsection Subsection &quot;Display&quot; Depth 8 Modes &quot;800x600&quot; &quot;640x480&quot; ViewPort 0 0 EndSubsection EndSection Section &quot;ServerLayout&quot; Screen &quot;Screen 1&quot; InputDevice &quot;Mouse1&quot; &quot;CorePointer&quot; InputDevice &quot;Keyboard1&quot; &quot;CoreKeyboard&quot; EndSection [/code:1:e8ba5396fe] Misschien kan iemand hier zo zien wat er fout is...? Groet, Phedny <font size=-1>[ Dit Bericht is bewerkt door: phedny op 2002-03-23 11:00 ]</font>
  • ff editten en je config tussen code-tags zetten wnt nuis niet te zien of datgene dat op één regel moet staan ook zo staat
  • Hoi, &lt;Ctrl&gt;+&lt;Alt&gt;+&lt;+&gt; werkt niet... Ik krijg het echt niet voor elkaar. Is er iemand die het weet?????? :???: :???: :???: :???: Groet, Phedny <font size=-1>[ Dit Bericht is bewerkt door: phedny op 2002-03-23 16:28 ]</font>
  • Die + staat wel voor de +-teken op de numlock gedeelte van je toetsenbord he.
  • Hoi, Ja, die + bedoel ik ook. En de - doet het ook niet... Ik heb het bestand overigens in /etc/X11/XF86Config staan. $XF86CONFIG is leeg, dus zou die dit bestand toch als eerste inlezen?? Groet, Phedny
  • Normaal gezien wordt er eerst gekeken naar XF86Config in je home directory, en dan pas in /etc/X11 dus misschien heb je er toevallig één in je homedir staan?
  • ctrl + alt + + werkt alleen als je meerdere resoluties hebt ingesteld in XF86Config. Waat hetr om gaat is deze regel: [code:1:a612c6588c] Section &quot;Screen&quot; DefaultDepth 24 SubSection &quot;Display&quot; Depth 24 Modes &quot;800x600&quot; &quot;640x480&quot; [/code:1:a612c6588c] ik heb dus een kleurwaarde van 24 bit, en als standaard resolutie 800x600, met als alternatief 640x480, die ik via CTRL+ALT++ kan oproepen. Deze sectie staat in /etc/XF86Config staatie bij jouw er niet in, dan moet je een andere zoeken, bijv. in /etc/X11/XF86config Zoek even met biv. het commando locate XF86Config waar jouw distro de configuratie zoal heen schrijft. Max ------------------------------------ ...ook in soep zitten klontjes...
  • Hoi, Als ik locate gebruikt, zegt ie dat ie een bestand niet kan vinden. Er is maar 1 XF86Config file op de hele harde schijf en daar klopt blijkbaar iets niet in. Is er iemand die me verder kan helpen, want ik begin al huiduitslag te krijgen van Windows en ik wil graag met een redelijke resolutie in Linux werken... Groet, Phedny
  • probeer eens om 640x480 uit je config-file te gooien :wink: als ie het dan nog niet doet... :evil: :wink: is de kleuren-diepte wel in orde? die huiduitslag... dat klinkt goed :grin: je kunt als je xf86config gebruikt kiezen waar de boel neergezet wordt. btw: welke versie van X gebruik je?
  • Als X je instellingen niet vertrouwd, dan kiest hij overigens ook een conservatieve isntelling, ongeacht hoe je X hebt ingesteld. Mogelijk is dat het probleem Start x eens op vanuit init 3 via het commando startx &gt;logbestand en kijk in het logbestand welke waarden X gevonden heeft en daadwerkelijk gebruikt (het begin vanhet log geeft aan hoe die waarden uitgelegd dienen te worden.) max
  • Hoi, Ik heb nu in de XF86Config alleen nog de resolutie voor 800x600 met een kleurdiepte van 16bits staan, en nog start ie in een standaard VGA omgeving. Als ik de uitvoer van startx of xinit doorsluis naar een bestand, heeft dit een leeg bestand als resultaat, dus hier kom ik ook niet veel verder mee... Weet iemand nog een methode die het gewenste resultaat zou kunnen organiseren? Ik vind dat deze beproeving al lang zat heeft geduurd (sorry Bill als die door jou komt, ik wil en ik zal van Windows afstappen :razz:) Groet, Phedny
  • gooi alle XF86Config bestanden weg en maak een nieuwe. kijk goed welke driver je kiest. is er een niet-generic driver voor je kaart??? anders zou het nl wel eens kunnen dat je met die driver niet hoger komt dan 640x480... in dat geval moet je maar een standaard svga-driver nemen. die kunnen denk ik tot 1024x768 aansturen
  • Hoi, Inmiddels heb ik RedHat 7.2 maar eens geïnstalleerd om te kijken of het dan wel werk, maar ook hier werkt het niet. Xconfigurator werkt hier wel, maar als ik ALLEEN 800x600 16bits kies en vervolgens op test druk, krijg ik een scherm te zien met de ongeveer melding: &quot;Testing in 640x480 with 16-bit color depth&quot;. Ik heb de goede driver gekozen (RedHat ontdekte zelf dat het een Trident 9440 is) en ingesteld op 1Meg geheugen. Monitor HS: 30.0-86.0 kHz en VS: 50.0-150.0Hz Als ik in Windows 800x600 16bits gebruik, krijgt mijn monitor een invoer met HS = 38 kHz en VS = 60,5 Hz, maar ik denk niet dat dit gegeven relevant is. Is er iemand die me uit de brand kan helpen??? Groet, Phedny <font size=-1>[ Dit bericht is bewerkt door: Phedny op 2002-04-30 17:14 ]</font>
  • [quote:6163787e44] Op 30-04-2002 17:12 schreef Phedny: Xconfigurator werkt hier wel, maar als ik ALLEEN 800x600 16bits kies en vervolgens op test druk, krijg ik een scherm te zien met de ongeveer melding: &quot;Testing in 640x480 with 16-bit color depth&quot;. [/quote:6163787e44] Probeer eens Xconfigurator en dan 800x600 met 8-bit kleuren, werkt dit wel dan is er waarschijnlijk niet genoeg videogeheugen voor die resolutie met diepte (zit er niet meer dan 1MB op die kaart?). Is dat niet het geval, maak dan een output van startx (startx &amp;&gt; xuivoer.log) en post de relevante meldingen + XF86Config...
  • Hoi, Met Xconfigurator heb ik de resolutie ingesteld op 800x600 8bit en dat werkt goed. De monitor ontvangt nu HS = 54 kHz en VS = 85 Hz. Maar ik wil 16bit kleuren. Dat moet kunnen, want het lukt ook in Windows. Mijn XF86Config ziet er als volgt uit (commentaar weggelaten): [code:1:3aa19767d1] Section &quot;Files&quot; RgbPath &quot;/usr/X11R6/lib/X11/rgb&quot; FontPath &quot;unix/:7100&quot; EndSection Section &quot;ServerFlags&quot; EndSection Section &quot;Keyboard&quot; Protocol &quot;Standard&quot; AutoRepeat 500 5 LeftAlt Meta RightAlt Meta ScrollLock Compose RightCtl Control XkbKeycodes &quot;xfree86&quot; XkbTypes &quot;default&quot; XkbCompat &quot;default&quot; XkbSymbols &quot;us(pc101)&quot; XkbGeometry &quot;pc&quot; XkbRules &quot;xfree86&quot; XkbModel &quot;pc101&quot; XkbLayout &quot;us&quot; EndSection Section &quot;Pointer&quot; Protocol &quot;PS/2&quot; Device &quot;/dev/mouse&quot; Emulate3Buttons Emulate3Timeout 50 EndSection Section &quot;Monitor&quot; Identifier &quot;Smile 85Khz Monitor&quot; VendorName &quot;Unknown&quot; ModelName &quot;Unknown&quot; HorizSync 30.0-86.0 VertRefresh 50.0-150.0 # Heel veel Modelines # Die heb ik ff weggelaten EndSection Section &quot;Device&quot; Identifier &quot;Generic VGA&quot; VendorName &quot;Unknown&quot; BoardName &quot;Unknown&quot; Chipset &quot;generic&quot; EndSection Section &quot;Device&quot; Identifier &quot;Trident TGUI9440 (generic)&quot; VendorName &quot;Unknown&quot; BoardName &quot;Unknown&quot; EndSection Section &quot;Screen&quot; Driver &quot;svga&quot; #Device &quot;Generic VGA&quot; Device &quot;Trident TGUI9440 (generic)&quot; Monitor &quot;Smile 85Khz Monitor&quot; DefaultColorDepth 8 Subsection &quot;Display&quot; Depth 8 Modes &quot;800x600&quot; ViewPort 0 0 EndSubsection EndSection Section &quot;Screen&quot; Driver &quot;vga16&quot; Device &quot;Generic VGA&quot; Monitor &quot;Smile 85Khz Monitor&quot; Subsection &quot;Display&quot; Modes &quot;640x480&quot; &quot;800x600&quot; ViewPort 0 0 EndSubsection EndSection Section &quot;Screen&quot; Driver &quot;vga2&quot; Device &quot;Generic VGA&quot; Monitor &quot;Smile 85Khz Monitor&quot; Subsection &quot;Display&quot; Modes &quot;640x480&quot; &quot;800x600&quot; ViewPort 0 0 EndSubsection EndSection Section &quot;Screen&quot; Driver &quot;accel&quot; Device &quot;Trident TGUI9440 (generic)&quot; Monitor &quot;Smile 85Khz Monitor&quot; DefaultColorDepth 8 Subsection &quot;Display&quot; Depth 8 Modes &quot;800x600&quot; ViewPort 0 0 EndSubsection EndSection [/code:1:3aa19767d1] Ik heb alle Modeline-regels weggelaten, omdat dit er een hele hoop zijn. Als ze belangrijk zijn, zal ik ze alsnog ff erbij zetten... Dit bestand heb ik laten maken door XConfigurator... Groet, Phedny
  • [quote:ad00f02a0c] Section &quot;Monitor&quot; Identifier &quot;Smile 85Khz Monitor&quot; VendorName &quot;Unknown&quot; ModelName &quot;Unknown&quot; HorizSync 30.0-86.0 VertRefresh 50.0-150.0 # Heel veel Modelines # Die heb ik ff weggelaten EndSection [/quote:ad00f02a0c] zet hier eens alleen [code:1:ad00f02a0c] HorizSync 38.0 VertRefresh 60.5 [/code:1:ad00f02a0c] en haal alle drivers weg uitgezonderd vga

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.