Vraag & Antwoord

OS Linux

Installeren van SuSE 7.3?

Anoniem
None
2 antwoorden
 • Ik heb een hele SuSE 7.3 distributie van 11 Gb gedowload van een FTP server. Nu staat alles in een map op mijn harde schijf en nu vraag ik me af hoe ik het moet installeren.

  Met Partition Magic heb ik een backup partitie gemaakt (Windows Millennium) voor als er iets fout gaat, een partitie met Windows 2000, een partitie met al m'n documenten en een partitie voor Linux (EXT2).

  Alles staat dus in een map op de Windows partitie en nu wil ik installeren. Hoe moet dit? Als ik setup draai dan geeft het een foutmelding dat LINUX.MNU niet bestaat, deze bestaat inderdaad niet.

  Wat moet ik nu doen?
 • Hoi Johan,

  Je moet even een bootdiskette maken en vanaf deze diskette opstarten. In de directory dosutils staat een DOS/Windows programma 'rawrite' (dacht ik) waarmee je dat kunt doen. In de directory disks staan de images en de READMEs over hoe je dat kunt doen. Gebruik niet de standaard bootdisk (buggy), maar de i386 image.

  Vergeet niet eerst het bestand /suse/inst-sys.tar.gz met winzip of zo uit te pakken, anders werkt de installatie niet. Ook het bestand .S.u.S.E-disk-001.2001111402 heb je nodig. Bestanden die beginnen met een '.' worden niet door alle ftp-programma's gedownload, dus check dat even.

  Als je nu vanaf de bootdisk start, krijg je een melding dat SuSE geen CD kan vinden. Klopt. Gewoon aangeven dat je wilt doorgaan. Uiteindelijk krijg je een foutmelding en vraagt SuSE aan jou om op te geven waar de installatiebestanden zich bevinden. Je kiest dan voor een installatie vanaf de 'harddisk', de partitie is waarschijnlijk '/dev/hda1' (windows) en de directory moet je volledig (zonder spel- en typefouten) kunnen opgeven (schrijf dus even van te voren op)!

  Een complicerende factor is Windows2000. Als je een NTFS windows-partitie hebt, kan het zijn dat SuSE die partitie niet kan lezen, tenzij je daarvoor een aparte modules inlaadt tijdens het booten. Ook hiervoor geld: lees even de /disks/README als dit probleem mocht optreden. Wellicht is het verstandig om alles om te zetten naar FAT32, omdat je dan ook onder Linux kunt schrijven naar je windows partitie (NTFS is alleen read-only onder Linux, helaas).

  Met deze tpis zou in ieder geval de installatie moeten kunnen starten. O ja, deze omslachtige werkwijze is de strategie van SuSE om mensen aan een officieel pakket te helpen (denk ik) …

  Succes,

  Philip

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.