Vraag & Antwoord

OS Linux

Wat is een segmentatie fout?

Anoniem
Bamboe
4 antwoorden
  • Soms krijg ik een error dit meldt dat ik een "segmentatie fout" heb. Nu heb ik net een kernel gecompileerd en geeft opeens het altijd zo trouwe liveice ook een segmentatie fout.

    Wat betekend dat en heb ik iets fout gedaan?
  • Segmentation fault wil zeggen dat er een onbestaand segment in het (virtueel) geheugen wordt aangesproken. Dat kan grofweg genomen twee oorzaken hebben: een hardware probleem (slechte geheugenchips, of slechte timing instellingen in bios), ofwel een software probleem (bug in het programma, bug in de compiler waarmee het programma gecompileerd is, of bug in het besturinggsysteem waarop het programma draait). In uw geval heb je dus waarschijnlijk een slechte kernel gebakken. Als je redhat of mandrake gebruikt, is dat waarschijnlijk omdat de C compiler die redhat meelevert nogal buggy is, en zul je een patch moeten downloaden om de compiler in orde te brengen. Wat ook kan (maar wat nogal straf zou zijn), is dat je een kernel versie gecompileerd hebt die gewoon instabiel is (zoals de 2.5.x kernels).
  • Bedankt voor de uitleg.

    Ik ben er achter gekomen dat ik de melding niet krijg als ik een kleinere playlist door liveice laat laden. Valt dat dan onder een geheugenfout?
  • hah, die fout krijg ik af en toe en Enlightenment. a segmentation fault has occured blabla.. press blabla to restart E. en nix aan de hand.. maar wel storend

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.