Vraag & Antwoord

OS Linux

Linux server == linux server?

Anoniem
danieldk
5 antwoorden
 • Iets wat ik mij afvraag ivm mijn eigen website.

  Ik wil namelijk zelf mijn cgi-scriptjes maken in C++. Thuis heb ik linux draaien, en mijn website wordt ook gehost op een linux machine.

  Ik heb nu dus een test.cgi gecompileerd, die draait goed op mijn laptop (waar gebakken), en ook op het werk op de intra-server (ook linux) werkt hij.
  Ik heb hem gisteravond echter naar m'n provider ge-upload, en daar krijg ik een 'Internal Server error'.

  Waar moet mijn lokale installatie dus aan voldoen om hem thuis te maken/compileren, en hem op de server te laten draaien.

  Ligt dat aan de kernelversie, of aan de versie van g++?
  Zowel op m'n laptop als op m'n werk draait er kernel 2.4.17. De g++ versie's zijn hier echter al verschillend (resp. 2.95.3 en 2.96), de distro's verschilen ook behoorlijk (SuSE en RedHat (dacht ik)).
  De hardware is uiteraard helemaal verschillend.

  Zoals jullie wel zullen begrijpen is het niet mogelijk om zelf op de server te compileren, anders zou dat perfect zijn, thuis maken/testen en remote compileren.

  Is wat ik wil per definitie bijna onmogelijk, weet iemand dan remote servers waar je wel zelf kan compileren?
 • kweet het allemaal niet, maar staat je hoster cgi-scripts wel toe?
 • Ja, zowel de extensie .pl als .cgi
  Dit is dus een typisch gevalletje .cgi… :grin:

  Ik ben nu aan het uitzoeken of het misschien mogelijk is om een ssh te kunnen maken, en dan zelf te compileren. Ik vraag me alleen af of ze dat wel willen…

  Kna het overigens iets te maken hebben met de manier van uploaden? Ik weet namelijk niet meer zeker of ik hem als ascii heb ge-upload. Heb wel een chmod 755 gedaan, dus rechten staan goed.

  Helaas kan ik vanaf mijn werk niet uploaden, anders kon ik het direcet even uitproberen!
 • Binaire (gecompileerde) CGI's moeten absoluut niet als ascii geuploaded worden. De G++ versie maak niet zoveel uit, als de boel wat libraries betreft maar compatible is.
 • Tja, logisch eigenlijk dat binaire bestanden niet als ascii ge-upload moeten worden. Ik was even in de war gebracht omdat dat op de website stond. Maar daar hadden ze het natuulijk over .pl bestanden.

  Is er een manier om te zien aan welke libraries ik moet voldoen, of moet ik daarvoor maar even contact opnemen met m'n provider (heb ik overigens sowieso al gedaan).
  Dit zou dus betekenen dat ik toevalliger wijs zowel op m'n laptop als op het werk dezelfde libraries geinstalleerd heb staan.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.