Vraag & Antwoord

OS Linux

Loftrompet Redmond Linux

Anoniem
MVE
19 antwoorden
 • Ik kocht laatst het peperdure engelse tijdschrift LINUXformat. Ik vind dit 1 van de betere tijdschriften voor Linux, vaak voor zien van een cd. Het maart nummer was voorzien van 2 cd's met op 1 van de cd Redmond Linux.

  Ik wissel nogal eens van linuxdistro's. Recent heb ik Mandrake 8.2 uitgeprobeerd en van oudsher ben ik wel een echte SuSE liefhebber ivm z' n eenvoud van installeren en andere handige tools. Redmond Linux vind ik echter supereenvoudig in gebruik. Het lijkt wat betreft uiterlijk net Windows. (Niet boos worden, kom ik dadelijk noch op terug…:wink: Samba is optimaal geconfigureerd zodat een windhoos computer in je netwerk makkelijk te vinden is. (Nog niet zelf uitgeprobeerd hoor) CD's worden automatisch geladen als je ze in je cd speler doet, enz, enz. Wat betreft het uiterlijk op Windhoos, Ik denk dat dit gewoon een hele slimme zet is. Linux zal nog sneller geaccepteerd worden door de Windhoos gemeenschap als ze hier een keertje mee gaan spelen. Nog een groot voordeel van deze distro is dat je hele harde schijf niet vol gepropt wordt met allerlei prog's die hetzelfde kunnen. Dit komt de overzichtelijkheid ten goede.
  Dus een tip voor newbie's (Wat ik zelf ook ben): Als je op zoek bent naar een makkelijke kennismaking met Linux, probeer beslist Redmond Linux, te vinden op: http://www.lycoris.com
 • Helaas begint linux op window te lijken. En iedereen weet hoe dat gaat aflopen ;-(. Misschien moeten de linuxers gewoon eigenwijs blijven en goede dingen blijven maken ipv het te copieren van window$.
 • Ja? Hoe loopt dat dan af? Er zijn belangrijke verschillen tussen linux en windows die er voorlopig wel zullen blijven:
  Linux=gratis
  Linux=open source (grotendeels)
  Linux=heeft mede hierdoor een zeer groot aantal ontwikkelaars

  Uiterlijk heeft daar geen invloed op. Het heeft zeker niet mijn voorkeur om de linux desktop op windows te laten lijken (andere topic eens gestart door mij). Maar dat is, waar anderen me toen op wezen, persoonlijke smaak van de gebruiker. Dat is ook de vrijheid van linux. :wink:

  [ Dit bericht is bewerkt door: ahbart op 2002-04-04 18:04 ]
 • Wat Redmond linux betreft, daar wil ik zeker ene keer naar gaan kijken. Alhoewel mun SuSE het zeer goed doet op het moment. :grin:
 • dit (redmond linux) klinkt in mijn oren echt als een vertraagde 1-april grap…

  misschien is het op die site wel zo'n grap… :grin: (let's pray for…)
 • Leuk dat ook een ouwe rot een newbie distro goed vindt :wink: Het enige probleem wat ik wel eens heb is dat m'n internet verbinding (gewoon via ethernet) "doodvalt".
 • Ik heb Redmond (die overigens niet meer zo heet..) nog niet geprobeerd, maar wat ik er van gezien en gelezen heb is Redmond een van de weinige desktop-distro's die snapt hoe het moet. Redmond maakt eenvoudigweg gebruik van bestaande Linuxtechnologien die ook op andere distro's te vinden zijn, met als verschil dat zij ze standaard toepassen.
  Verder is Redmond geen Windows-kloon a la lindows, Redmond neemt beveiliging serieuzer en installeert bijv. standaard geen onnodige en/of potentieel gevaarlijke services.
  Wat ik wel hoop is dat Redmond niet de fout maakt van Corel, door geen ontwikkelingsgereedschappen om zelf te compileren mee te leveren, en Gnome te vergeten….

  Max
 • [quote:0c460421fc]
  Op 04-04-2002 23:19 schreef maximilaan:
  Ik heb Redmond ….

  Wat ik wel hoop is dat Redmond niet de fout maakt van Corel, … Gnome te vergeten….

  Max
  [/quote:0c460421fc]

  en dat zeg jij….???!!! :grin:
 • Hmm, omdat ik bij kde zit wil dat niet zeggen dat ik anti-Gnome ben :wink:

  Max
 • Ik ben het met jullie eens dat er distro's moeten komen die gewoon, zonder de gebruiker te veel aan het hoofd te zeuren tijdens de installatie, een mooi slank basis systeem installeren.

  Bijvoorbeeld KDE of GNOME, een mail client, een browser (of twee), een file manager.

  En dat de gebruiker pas ná het installeren van een werkend OS verder gaat met andere pakketjes installeren/verwijderen.

  Laatst ergens RH 7.0 geïnstalleerd. We deden custom install en zelf pakketjes selecteren. Maar eigenlijk moet dat pas gebeuren als er al een werkend basis-systeem geïnstalleerd is.

 • Ik wil hem eens proberen. Draait tie op een 486? En wleke cd's heb ik nodig. ook de source en dev?
 • Redmond Linux draait alleen op pentium computers.

  Max: ze leveren er geen Gnome bij, ze richten zich helemaal op KDE. (En dat vind ik niet erg, waarom kiezen uit zoveel opties? Maakt het voor de beginner alleen maar moeilijk)
  Eigenlijk zouden jullie het voordeel moeten zien dat het een klein beetje op Windhoos lijkt. Meer Windhoos gebruikers zouden kunnen overstappen naar een systeem wat een klein beetje gebruikersvriendelijk is dan bv een Suse die wel vriendelijk is maar teveel keus geeft. De echte Diehards kunnen natuurlijk gewoon Slackware pakken of FreeBSD, prima. Die windhoosgebruikers worden misschien wel nieuwsgierig naar andere distro' s na gebruik van Redmond Linux en kunnen dat dan gaan proberen…..
  Ik vind het alleen maar goed als er meer concurrentie komt, dan komt er ook een beetje marktwerking en krijgen we misschien in de verre toekomst een gezondere situatie dat mensen kunnen KIEZEN wat ze willen. (Ik wil natuurlijk niet zeggen dat het open source idee overboord moet!!!)

  Uiteindelijk zullen dit soort initiatieven goed zijn voor Linux. Verder vind ik (en ook het blad LINUXformat) Redmond linux een goede distro.
 • Ik heb een recente review gelezen over Lycoris Desktop/LX (nieuwe naam voor Redmond Linux), en het is niet een en al rozengeur en manenschijn.
  Zo komt de Standard/Home/HoeHeetIeOokAlweer versie niet met een compiler… leuk als je programma's wilt installeren.


  [quote:f3a0c993df]dit (redmond linux) klinkt in mijn oren echt als een vertraagde 1-april grap…

  misschien is het op die site wel zo'n grap… (let's pray for…)[/quote:f3a0c993df]

  Het is geen grap. Redmond Linux bestaat al meer dan een jaar.


  [quote:f3a0c993df]Wat ik wel hoop is dat Redmond niet de fout maakt van Corel, door geen ontwikkelingsgereedschappen om zelf te compileren mee te leveren, en Gnome te vergeten….[/quote:f3a0c993df]

  Was het maar waar… GNOME zit er niet bij. :sad:
  Lycoris is wel gebasseerd op een andere distributie (ben de naam kwijt… tis niet Debian en begint met een X ofzo), waar Corel ook op gebasseerd is.  Ik denk niet dat Lycoris snel populair wordt. Vooral niet door het feit dat ze geen compiler en ook geen GNOME leveren.
  Leuk voor beginners, maar niet voor de gevorderden. En de Linux gemeeschap bestaat grotendeels uit gevorderden.
  Het zal pas goed zijn als ze 2 installatieopties maken: 1 voor de beginner die niks weet, en 2 voor de gevorderden die alles wilt instellen (zoals ik :smile: ).

  _________________
  Copyleft 2000-2001 - All Rights Reversed

  [ Dit bericht is bewerkt door: RobertV op 2002-04-05 19:03 ]
 • [quote:6fd562d02f]
  Op 05-04-2002 18:20 schreef ancum:
  Redmond Linux draait alleen op pentium computers.

  Max: ze leveren er geen Gnome bij, ze richten zich helemaal op KDE. (En dat vind ik niet erg, waarom kiezen uit zoveel opties? Maakt het voor de beginner alleen maar moeilijk)[/quote:6fd562d02f]
  Dat ze zich puur opp KDE richten is op zich niks mis mee, maar door geen Gnome en blijkbaar ook geen compiler mee te leveren maken ze het voor nieuwe gebruikers, die bijv. Evolution willen gebruiken extra moeilijk. KDE en Gnome zijn eenvoudigweg uitgegroeid tot essentiele onderdelen van de Linux-desktop. Door geen gnome-libs mee te leveren (desktop hoeft idd niet per se…) drukken ze een flink deel van de OSS-ontwikkeling opzij…

  Max
 • ???? Deze Linux distributie is gebaseerd op Caldera. En ze leveren volgens mij wel een compiler. De totale distro bestaat ui 3 cd's.
  NL: CD2: Source Code en CD3: DevTools ;-P

  Nou volgens mij staat op devtool wel een compiler……..

  Let wel dat ze zich richten op Desktop pc's niet op Servers. En dat vind ik nou perfect.

  De echte freaks gebruiken natuurlijk FreeBSD voor hun server;-))
 • was nieuwsgierig geworden nav het hier geposte… (ben opzich helemaal geen voorstander van linux ala windows… maar toch ff proberen)

  dus 'ff' gedownload en geinstalleerd (dat laastste was wel ff, alleen partities kunnen vor newbies nog lastig zijn)

  ziet er goed uit!!!!!!

  echt, die gastjes hebben hun huiswerk goed gedaan
  vol lof!
 • [quote:69c06a9b20]
  Op 10-04-2002 14:07 schreef ancum:
  Leuk dat ook een ouwe rot een newbie distro goed vindt :wink: Het enige probleem wat ik wel eens heb is dat m'n internet verbinding (gewoon via ethernet) "doodvalt".
  [/quote:69c06a9b20]

  ouwe rot zegt alleen maar iets over het aantal posts van iemand, niet over diens ervaring :grin:

  ik vind het goed, maar niet voor mezelf…
  ik vind het goed in de strijd tegen M$ :grin:
  verder is het een prima middel om ook newbies met linux aan de slag te laten gaan.
 • Ik vind het eerlijk gezegd helemaal niks..en dan heb ik het puur over de stabiliteit.
  -Network browser wil wel eens crashen
  -De installatie op laptops verloopt niet helemaal percect en PCMCIA kaartjes worden bijna niet gevonden.

  Nee..geef mij maar een Suse 8.0 :smile:

  Stabieler en meer handige tooltjes..die network browser is gewoon een mix van: Automount,LinNeighbourhood en smbclient.
  That's it..niks nieuws onder de zon.
  Oh ja..een windows ogende desktop achtergrond..:smile:

  MHO.

  M.

  [ Dit bericht is bewerkt door: MVE op 2002-04-11 10:20 ]
 • Nogal wiedes dat je liever SuSE 8.0 hebt. Die is ook veel nieuwer dus zal allicht ook makkelijker te installeren zijn.

  Ik heb nog nooit een vlekkeloze installatie meegemaakt op een laptop. Bij mijn laptop kon ik bijvoorbeeld wel Suse 6.3 installeren maar toen ik dat een keer met 7.3 probeerde had ik dikke shit.

  Anders maak je toch gewoon gebruik van die aanbieding op hun website :wink: Daar kun je een HP of een IBM kopen préinstalled met hun Linux.

  Nee, ik blijf erbij dat dit een goede Distro is voor newbie's. Gevorderden moeten iets anders pakken, denk ik.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.