Vraag & Antwoord

OS Linux

goede boeken gezocht!!

Anoniem
Hinko
14 antwoorden
 • Linux is lezen, lezen, lezen; schreef iemand laatst bij een ander topic. maar behalve de Suse boeken heb ik nog geen goede boeken kunnen vinden. De boeken die ik tegenkom zijn allemaal 24-uur, 10-minuten of voor red hat 6.bla of Suse zoveel de zoveel.
  Ik zoek een goed back to basics boek, liefst van twee stappen na het begin af aan(ik ben een beginner, geen nono). weet iemand een of meerdere (liefst betaalbare, want student) titels.
 • Na me helemaal het rambam gezocht te hebben, heb ik toch deze link weer gevonden: http://www.hccnet.nl/alt0128/index.cfm?linkje=oikos :smile: Daar heb ik met korting (want lid van HCC) het boek ÿLinux LP1 Studiegids gekocht. Ik heb dat gisteren binnengekregen en het ziet er degelijk uit. Het begint bij het begin, maar is erg uitgebreid en het niveau loopt snel op. Dat lijkt me dus precies wat je zoekt.

  Verder heb ik bij De Slegte in Nijmegen enkele maanden terug Linux van de serie Easy Computing Gids gekocht. Dit is voor alle Linuxdistro's geschikt en is ook best wel uitgebreid. Kostte bovendien niet veel (7 euro ofzo). Misschien hebben ze het op de site van De Slegte ook.

  En natuurlijk internet … In Google vind je bijna altijd wel wat je vindt, er is zo ontzettend veel over Linux geschreven. O.a. alle HOWTO docu's zijn op internet te vinden (al zou ik ze best graag ook in boekvorm hebben :wink:)
 • PS je signature bracht me op een idee! :wink:
 • mooie accusativus cum infinitivo :grin:

  www.linuxdoc.org
  www.linuxfromscratch.org[/ur] (vooral ook de hints selectie)

  en als je een library nodig hebt:
  www.google.com zoek op <librarynaam> tar.gz

  ok, als iedereen hier nu 2 urls post...
  dan hebben we dadelijk weer wat leesvoer :grin:
 • Ja, die docs op internet gebruik ik af en toe, maar ik ben toch meer een lezer, boek op schoot handen aan het toetsenbord. De boeken die Wateengedoe suggereerde zien er veelbelovend uit, bedankt. Inderdaad werkt een pakket printjes ook wel, maar ja, een boek is toch een boek.
  De Slegte in Groningen was weinig soeps (wel 10 minutengids HTML voor 4 euro).

  suggesties blijven welkom.
  Die ceterum censeo microsoftem is wel bijzonder aardig,

  desinit in piscem mulier formosa superne.


 • Nou, als je van lezen houdt…. Moet je debian installeren. Ik ben hier een tijdje mee bezig en ik denk dat dit de beste gedocumenteerde distro is. Helaas ook de moeilijkste volgens mij :sad:
  Ik heb veel boeken gevonden op internet die goedkoop worden aangeboden als je ze bijvoorbeeld "USED" koopt bij Amazon.com. Ook, in het Duits, heb ik een boek gevonden die je kunt kopen maar ook als een pdf kunt downloaden. Deze ga ik ff op m'n werk uitprinten op zo'n laserboy: 700 pagina's, hoef ik niet te proberen op m'n 930C.

  Oh, ja. Debiandoc's kun je natuurlijk vaak ook goed gebruiken voor andere distro's als je bv niet specifieke distro.documentatie nodig hebt. Verder ben ik net zoals jij hóór. Ik wil ook een boek op schoot hebben en m'n beeldscherm recht voor m'n snufferd. Die HTML hoeft voor mij ook niet, moet je 2 computers hebben.

  Veel lees plezier.
 • [quote:1afc84e844]
  Op 11-04-2002 15:51 schreef Hinko:
  Ja, die docs op internet gebruik ik af en toe, maar ik ben toch meer een lezer, boek op schoot handen aan het toetsenbord. De boeken die Wateengedoe suggereerde zien er veelbelovend uit, bedankt. Inderdaad werkt een pakket printjes ook wel, maar ja, een boek is toch een boek.
  De Slegte in Groningen was weinig soeps (wel 10 minutengids HTML voor 4 euro).
  [/quote:1afc84e844]
  Same here, ik ben ook meer een lezer. Toen ik weer op die site was waar ik hierboven naar linkte heb ik ook maar gelijk dat hackersboek besteld! :smile: Jammer dat dat andere boek bij De Slegte alweer uitverkocht is. Inderdaad, in de webwinkel hebben ze ook alleen nog maar die 10-minutengids.

  [quote:1afc84e844]
  Die ceterum censeo microsoftem is wel bijzonder aardig,

  desinit in piscem mulier formosa superne.
  [/quote:1afc84e844]
  :grin: :grin: :grin:
  Als jij dan een betere suggestie voor de vierde naamval hebt, hehe, heel graag :wink:
 • Op 11-04-2002 19:16 schreef wateengedoe2:
  [quote:fdc941049a]
  Jammer dat dat andere boek bij De Slegte alweer uitverkocht is. Inderdaad, in de webwinkel hebben ze ook alleen nog maar die 10-minutengids.
  [/quote:fdc941049a]

  Ohw nee! Dat was helemaal niet bij De Slegte, maar bij de Witte boekenmarkt, geloof ik. Kan wel eens heel goed zijn dat ze die in Groningen ook hebben, ik zou het even bekijken. Een winkel met feloranje letters op de gevel.

  _________________
  Ceterum censeo Micro$oft-em esse delendam
  —————————————————
  Audiogalaxy zonder spyware op spywarefreeag.cjb.net

  <font size=-1>[ Dit bericht is bewerkt door: wateengedoe2 op 2002-04-11 19:21 ]</font>
 • ha, ik heb dus twee computers :grin:

  de meeste dingen kun je doen als je systeem al (minimaal) werkt, dus die html in een venster en een xterm of tig ernaast :grin:

  dat scheelt heel veel typen :grin:


  als je echt informatief leest dan is een boek/uitdraai idd wel handig :grin:

  ik heb dus ook al een paar guides uitgeprint… (op m'n werk… printer is dan ook weer een avondje zoet :wink: )
  LFS
  bash scripting guide
  nag2 (network admin. guide 2)
  allemaal meer dan 400 pag's of zo :grin:

  verder is de documentatie bij de kernel source ook goed hoor!
 • [quote:e05604fd3d]
  Op 11-04-2002 19:20 schreef Mithrandir:
  ik heb dus ook al een paar guides uitgeprint… (op m'n werk… printer is dan ook weer een avondje zoet :wink: )
  LFS
  bash scripting guide
  nag2 (network admin. guide 2)
  allemaal meer dan 400 pag's of zo :grin:

  verder is de documentatie bij de kernel source ook goed hoor!

  [/quote:e05604fd3d]
  Wheeeeeh, ik wil die Bash scripting guide ook op papier <LOL>! Pas weer een nieuwe cartridge voor mijn printer moeten kopen, een rib uit mijn lijf. Hehe, Mithrandir, jij zou vast die 400 pagina's niet willen kopieren of op een laserprinter uitprinten? <LOL>
 • Voor Debian is er inderdaad veel goede documentatie, die voor de meeste distro's bruikbaar is (vaak worden vi, TeX, e.d. uitgelegd):

  http://www.openoffice.de/linux/buch/
  http://nl.linux.org/doc/books/debian-tutorial/about.html
  http://www.debian.org/doc/manuals/user/
  http://www.debian.org/doc/

  De distro (configuratiefiles) is ook erg goed gedocumenteerd. Het is wel een van de moeilijkere distro's, maar voor Debian geldt hetzelfde als Slack: als je het eenmaal in de vingers hebt ken je Linux tot de botten.
 • Waaaaht? Mensen uit Groningen? Kom de volgende keer ook naar de Linux meeting….
 • [quote:1cc2e71ca2]
  Op 11-04-2002 19:28 schreef danieldk:
  Waaaaht? Mensen uit Groningen? Kom de volgende keer ook naar de Linux meeting….
  [/quote:1cc2e71ca2]
  En waarom is die dan alleen maar in Groningen? :sad: Ik ben er toevallig nog afgelopen weekend geweest, maar da's maar heel af en toe.
 • [quote:f6d64ef352]
  Op 11-04-2002 19:43 schreef wateengedoe2:
  [quote:f6d64ef352]
  Op 11-04-2002 19:28 schreef danieldk:
  Waaaaht? Mensen uit Groningen? Kom de volgende keer ook naar de Linux meeting….
  [/quote:f6d64ef352]
  En waarom is die dan alleen maar in Groningen? :sad: Ik ben er toevallig nog afgelopen weekend geweest, maar da's maar heel af en toe.

  [/quote:f6d64ef352]

  Omdat Groningen zo geisoleerd is kwa meetings hebben we laatst een social meeting gehad, heel erg gezellig. En er zit weer 1 aan te komen… Als je ergens anders woont, kijk op de kalender op http://nl.linux.org …

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.