Vraag & Antwoord

OS Linux

1024 cilinder (8.4GB) vraagje

Anoniem
danieldk
2 antwoorden
 • Ik heb een systeem met Win ME erop. Op een 2048 MB primaire partitie. Nou wil ik hiernaast Red Hat Linux 7.1 installeren. Hiervoor ga ik Partition Magic + Bootmagic 7 installeren via Windows ME. En dan de boel partitioneren. En Bootmagic configuren als bootmanager.

  Nou wil ik misschien die Windows partitie groter maken dan 2048 MB. En hier zit mij probleem. Is het zo dat als je linux installeert dat het begin van de linux ext2 partitie voor de 8.4 GB (1024 cilinder) moet beginnnen? En komt dat omdat die Lilo anders nie kan vinden?


  Of is het misschien zo dat ik dit met een nieuwere versie van Lilo kan oplossen. Ik gebruik immers niet de nieuwste Red Hat Linux (7.1).

  Zo nee, dan moet ik toch maar de Win ME partitie niet al te groot maken? Of grub installeren?

  Kan iemand mij antwoord op deze vragen antwoord geven? Zodat ik alles goed kan installeren en configureren.
 • De nieuwste distro's van Linux hebben geen last meer van de 1024-grens van de computer-bios.
  Echter, RH is hierin wat onbeholpen; terwijl de meegeleverde lilo verder dan de 1.02 cylinder kan kijken zul je bij het installeren van RH te horen krijgen dat dat niet kan. Oplossing is om het partitioneren niet met de RH-tools te doen, maar met bijv. Partition Magic, of de bij Linux meegeleverde fdisk.
  Verder zul je in lilo enkele wijzigingen moeten aanbrengen zodat deze voorbij de 1024e cylinder kan lezen. De meegeleverde KDE-desktop heeft in haar configuratiecentrum een handige tool om dat te bewerkstelligen.

  Als je bootmagic gebruikt, installeer Lilo dan niet in het mbr, maar op de eerst Linux-partitie.


  Succes, Max

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.