Vraag & Antwoord

OS Linux

??? Mandrake 8.2

Anoniem
maximilaan
3 antwoorden
 • Hallo allemaal.

  Ik ben die ***** Windows zat daarom heb ik er linux op gezet.
  Maar het is echt totaal anders.
  Kan ik wel windows programma op linux draaien
  Is er een windows emulator???

  Ik heb het alleen nodig voor office want mijn vriendin heeft het nodig voor school.

  hoe kan ik dat oplossen

  Bedankt voor de moeite

  Groeten Jurgen
 • er zijn verschillende methodieken om je Word bestandjes te openen, te maken op te slaan in linux… meestse zijn niet de beste oplossing maar kan wel.
  makkelijkste oplossing is uiteraard het gebruik van Officepakketten zoals OpenOffice en StarOffice. echter kunnen deze complexe word docs gigantisch vernaggelen. complex=frames, tabellen, plaatjes en zo.

  verder kun je WINE gebruiken en Word97 gebruiken. over office2000 op WINE weet ik nix.
  ik zelf heb een pakket als win4lin waarbij ik heel windows98se met office97 en oracle op een windows platform draai. heeft maar 23mb geheugen nodig om dat te doen.. VMware zou ook kunnen.. maar deze oplossingen zijn erg rigoreus.
  codeweavers is de beste oplossing denk ik… maar heb ik zelf nog niet geprobeerd.
  ik heb op dit moment alleen Oracle nodig voor me werk en dat draait wel op me win98se laptop.
 • Er zijn windows Emultators beschikbaar voor Linux, maar verwacht niet dat daar MSOffice vlekkeloos op gaat draaien. Je kunt overwegen een alternatief office pakket te gebruiken.

  Zo heeft sun Staroffice over genomen en is inmiddels bij versie 6. Die is alleen helaas niet meer gratis (zoals versie 5.2 dat nog wel was) Ik gebruik zelf op dit moment OpenOffice, dat afgezien van de Database functie zo goed als gelijk is aan Staroffice 6 en WEL gratis is. OO stamt trouwens direct af van SO.

  Open office is dicht bij release 1.0 en meer info kun je vinden op http://www.openoffice.org Het fijne aan beide office paketten is dat ze zowel voor het Win32 platform als voor linux te krijgen zijn en dat ze beiden het MSoffice97/2000/XP bestandsformaat goed tot zeer goed kunnen im- en exporteren (hoewel niet altijd foutloos; vooral zeer complexe documenten zijn moeilijker om te zetten). Nadeel van beide pakketten is dat ze relatief traag opstarten, wat vooral te wijten is aan het feit dat ze hun eigen bibliotheken mee moeten zeulen. MSOffice "drijft" voor een belangrijk deel al op windows, dus hoeft met het starten een hoop minder mee te sleuren. Kijk ook eens naar het bestandsformaat van OO, je zal zien dat documenten vaak een stuk compacter zijn dat het .doc formaat van MSoffice.

  _________________
  "Equal opportunity means everyone will have a fair chance at being incompetent."

  [ Dit bericht is bewerkt door: Captain_Kansloos op 2002-04-19 11:02 ]

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.