Vraag & Antwoord

OS Linux

Cross Over Office - mijn ervaring

Anoniem
None
27 antwoorden
 • [quote:96381e32b4="Fab"]PS oude links naar screenshots in deze thread doen het niet .. ben de screenshots kwijt …[/quote:96381e32b4]

  Je kunt tegenwoordig je oude postings editen :D . Handig als je weer eens een stom typefoutje hebt gemaakt, of als die link niet meer bestaat!
 • Luitjes,

  Vandaag heb ik CrossOver Office gekocht (wine-installer). Het officepakket moet je zelf hebben.Vandaag heb ik er lange tijd mee gewerkt en ben er ongelooflijk tevreden mee. Zo tevreden dat ik dat hier ff wilde laten weten.
  Ik heb ook wat screenshots gemaakt als links verwerkt in deze posting.

  welke officepakketten?
  ————————
  crossover Office werkt met Office 97 en Office 2000. Ze ondersteunen Office XP nog niet.

  mijn systeem
  ————-
  Pentium Celeron 400
  256 RAM
  Suse Linux 7.3
  kernel 2.4.10

  wat ik vreemd vond?
  ——————-
  De installatie duurde wel lang en ik wilde bijna (zo teleurgesteld als ik was) de winserver killen etc .. Toen las ik de documentatie door en zag dat dat normaal zou zijn omdat er een fontcache gebouwd diende te worden. "Eenmalig" zo zei de documentatie. enfin .. bakkie koffie gezet en kwam daarna terug en zag de progressiebalkjes lopen. Mooi …

  Op een gegeven moment vraagt ie om een reboot. Nou deze is leuk, mag je doen of niet doen zegt de documentatie, maakt niks uit. De installer zou dan een reboot simuleren (jaja).

  Nou ja verhaal korter te maken. Het werkte dus zonder te hoeven tweaken en pielen. Uit het doosje dus …Installatie zou wel wat meer feedback kunnen geven voor de wat minder geduldigen onder ons, maar goed …

  Overigens kan het ook als multi-user install (/opt/cxoffice/) en CXOffice levert tools om wanneer mensen voor de eerste keer inloggen, ze dan een lokale installatie kunnen doen.

  Aan de slag
  ————
  Had vandaag een hoop tikwerk en ook een hoop knip-en plak werk te doen tussen een hoop WORD-documenten. Voorheen altijd met StarOffice 6(patched) en conversies maar vandaag met Word 2000.

  nog even dit
  ————-
  Voor de goede orde: import en exportfilters in Staroffice werkte bijna perfect. Maar ik had vaak klachten over foutieve nummering en verkeerde opsommingtekens. Ook deed een SO-doc dat ge-exporteerd was naar *.doc het niet meer in de MS spellingscontrole.

  Ja, ik heb daar geen last van, weet ik wel, maar als je grote documenten schrijft dan wordt het een crime voor iedereen. Vandaar mijn poging met CrossOverOffice (lees wine)

  opstarten
  ———-
  Had ff een leuke icoon opgesnuffeld en ja hoor .. point & click ..lekker makkelijk,simpel. Commandline kan ook.

  Zoiets als: $HOME/cxoffice/bin/winword

  Snel snel en nog eens snel. 2 seconden, hoogtens 3. Maar kan het echt niet meer geven. Er draait ook geen wineserver op de achtergrond (ff gekeken naar processen) dus dat verbaasde me nogal. [i:4455519d9b]Als ik hier fout zit laat het dan weten[/i:4455519d9b]

  tekstbverwerken
  —————–
  Nou ja … het draait natuurlijk niet native en dat merk je allen als je een hoop aanslagen hebt per minuut. Maar dan ben je wel 'vingervlug'. Af en toe, moet ie ff bijbenen. Maar het was imo niet storend …

  Wat leuk is: spellingscontrole
  Alles werkte dus als een trein, tabellen, tekstopmaak, headers, indexen, paginanummering ..


  printen
  ——-
  Als klap op de vuurpijl: printen. Ik druk op printicoon en ziedaar een perfect geprint document kwam uit de printer rollen. Alsof het uit een windowsbak kwam rollen … :razz:

  Dit alles verraste me zeer en ben het eea over printen gaan opzoeken in de documentatie… en zag dat je ook alternatieve printsystemen kunt gebruiken. Zoals kprinter (kde) een xpp. Momenteel gebruik ik lpr.

  Blijkbaar heb je nog een hoop opties om het eea aan te passen. Ga dat eens mooi uitpluizen (als daar nog tijd voor is)


  de prijs
  ——–
  $64,95 voor doos-versie
  $54,95- voor download-versie


  wie?
  ——
  www.codeweavers.com


  Ik hoop dat jullie wat met deze info kunnen. Als jullie wat willen weten, geef maar een gil.

  grtz'

  Fab

  [ Dit bericht is bewerkt door: Fab op 2002-04-19 17:21 ]
 • interesting!
  Ik ben op zich heel positief over Openoffice 641d. Maar dat van de nummering en opsommingstekens na conversie kan ik beamen. Zeker als je grote documenten maakt is het vervelend als je deze moet bijwerken.
  De spelling controle is echter geen probleem.
  Het blijkt dat op de een of andere manier de taal is veranderd. In Word zul je alleen alle tekst moeten selecteren en de taal aan moeten passen. Dan werkt het weer. Volgens mij heb ik dat probleem nu niet meer nu ik de Nl spelling heb geinstalleerd in OO.
  Maar kun je me vertellen waar ik CrossOver Office zou kunnen vinden? Ik wil er wel wat van zien!
 • Ja ik was vergeten de url te vermelden:

  www.codeweavers.com

  Fab

 • Ik ben onder de indruk!
  Hoe stabiel is het?
  En kun je je gehele directory structuur zien vanuit office?

  Dan zou ik kunnen overwegen om windoos er maar helemaal af te knallen.

  [ Dit bericht is bewerkt door: ahbart op 2002-04-19 17:38 ]
 • Nou,

  ik had het eea over gelezen en had vandaag besloten om de geldbuidel maar eens aan te spreken.

  Heel de dag vanaf 10:30 tot 16:00 uur mee gewerkt zonder dat het crashte.Ik heb natuurlijk een hoop maffe dingen geprobeerd en het bleef draaien. (Wat overigens niet wil zeggen dat het niet te crashen valt)

  Laat ik zeggen dat je zonder te lopen pielen produktief kunt zijn in Word 2000/Linux. Kortom: prettig werken.

  Ik moet ff een rectificatie doen mbt opstartijden. Bij een koude start doet ie er 7 seconden over.(voor mijn machine-specs zie eerdere post)

  [quote:a063315e4f]
  En kun je je gehele directory structuur zien vanuit office? [/quote:a063315e4f]
  zo ziet CXoffice je dirs bij een file-dialoog.

  Hij kan niet overweg met symlinks, zover ik nu weet.


  Ben overigens geen verkoper hoor .. vertel gewoon mijn ervaringen :wink:


  Fab
 • Wow, dat ziet er goed uit.
  Kun je met CrossOver alleen MS office installeren?
  Je hebt bijv. ook CrossOver voor Konqueror om plugins en zo te gebruiken.
  Moet je daarvoor een andere CrossOver aanschaffen??
  Max
 • [quote:d1b33e3589]Moet je daarvoor een andere CrossOver aanschaffen??
  Max [/quote:d1b33e3589]

  Ja,dat heet weer CrossOver Plugin.

  Even voor de goede orde. Je betaalt voor het verbeteren vanm het OSS-project WINE en uiteraard enkele hongerige ontwikkelaars :razz:


  Wat ik nog vergat te zeggen ..
  het werkt met:
  - PowerPoint
  - Excel
  - Word
  - Outlook
  - Lotus Notes

  Op deze installs geeft codewavers support.

  grtz'

  Fab

  [ Dit bericht is bewerkt door: Fab op 2002-04-19 23:21 ]
 • Kun je op die manier ook Internet Explorer 6.0 draaien?
 • [quote:63145e3582]Kun je op die manier ook Internet Explorer 6.0 draaien?[/quote:63145e3582]

  geen idee, moet ik ergens IE 6.0 opsnorkelen. Heb 56k6 dus als het veel downloaden is .. zoek ik ff ceedeetje ..

  Maar IE wordt NU nog niet ondersteund (support) vanuit Codeweavers. Naar ik begrijp van hun website willen ze wel support op geven.

  Kortom: nog niet geprobeerd, ik zal ff kijken of ik ergens IE op de kop kan tikken.

  Als ik me niet vergis wbsoft test je je websites nogal eens met verschillende browsers. Niet?

  Maar vind je $55 dan niet wat duur voor wat browsers. Daarom heb ik ook niet zo'n behoefte aan die plugin van codeweavers waarmee je ook quicktime enzo kan zien ..

  grtz'


  Fab
 • [quote:8a2b74184b]Op 20-04-2002 8:21 schreef Fab:
  Als ik me niet vergis wbsoft test je je websites nogal eens met verschillende browsers. Niet?[/quote:8a2b74184b]:-) Nou ik bouw dus een zakelijke website die moet het gewoon doen in elke browser. Maar tegelijk probeer ik wel de nieuwste stuff zoals CSS en XHTML te gebruiken. Dus testen in MSIE is eigenlijk een must, maar ik ben hier 100% GNU/Linux (niks dualboot) maar ik zoek dus eigenlijk de simpelste en goedkoopste oplossing om op de 1 of andere manier MSIE te kunnen draaien onder Linux. Gewoon om de rendering te testen.

  Nieuwe Windows machine aanschaffen is geen optie (ik eis pc's voorgeïnstalleerd met Linux, hoewel ik er altijd daarna zelf LFS opzet), maar die cross-over suite verdient zich zo terug :grin: IE6 is gratis, dus als dat werkt ga ik ook voor die cross-over!!
 • okee .. het is niet om "draadje levend" te houden maar heb vandaag een update gehaald voor CXOffice (CrossOver) en kan momenteel IE 5.0 draaien …

  wbsoft was volgens mij toen geinteresseerd in deze optie ..

  hier wat links naar screenshots:

  screenie 1
  screenie 2
  screenie 3


  Let op [i:4120678682]simulate reboot[/i:4120678682] :wink: en ook Mozilla en IE naast elkaar … :D


  grtz

  Fab


  PS oude links naar screenshots in deze thread doen het niet .. ben de screenshots kwijt …
 • hmmmmmm
  ik heb zelf ook cxoffice… gaat IE via die plugin (heb ik ook) of via cxoffice zelf?
  moet toch maar weer mee gaan prutsen
 • Via CXOffice …. en vergeet dan niet om die reboot te simuleren. Er is deze week een update uit die officeel ondersteuning biedt aan IE 5.5 onder Linux.


  Fab
 • wbsoft,

  ik heb vandaag IE 6.0 NL geprobeerd te installeren via Cross Over, maar dat lukte niet. Althans, niet via een "simpele" manier.

  Heb nog even de mailinglijsten bekeken en een aantal hebben IE 5.5 werkende (zie ook http://www.kde-look.org) maar het wordt niet standaard ondersteund.

  Wel las ik in de mailinglijst dat ze bij codeweavers van plan zouden zijn om ondersteuning te bieden (install-optie) voor IE 6.0. maar dat zou voor cxoffice 1.0.1 zijn.lees hier de thread. Jeremy White werkt voor/bij Codeweavers. (zie ook mailinglijst Announce ..)

  Kortom: Ik zou NOU geen crossover kopen omdat hij nog niet datgeen doet wat jij wil. Je kunt dan beter als je toch moet "tweaken" wine zelf downloaden en het eea proberen.

  Aangezien ze op de mailinglijst melding maken dat ze IE 6.0 zullen gaan ondersteunen.(zie eerdere link) zou het nog wel eens interessant voor je kunnen zijn tzt. Houdt de mailinglist in de gaten zou ik zeggen :razz:

  Overigens is het wel mooi om te zien dat er steeds meer alternatieven beschikbaar komen …

  grtz'

  Fab

  PS als je vragen heb mag je me altijd mailen

  [ Dit bericht is bewerkt door: Fab op 2002-04-21 13:19 ]

  [ Dit bericht is bewerkt door: Fab op 2002-04-21 13:21 ]
 • Als je nu de 1.0.0 versie koopt heb je recht op upgrades voor alle 1.0.x versies. Zie de volgende link:
  http://www.codeweavers.com/products/office/the_real_dirt.php

  Echter ik las dat deze versie (1.0.0) alleen de us versie van office ondersteund. Dat is iets om wel rekening mee te houden. de internationale versies zullen pas in 1.0.1 ondersteund worden.
  Ik wacht dus zowieso!
 • [quote:8452e230f1]Echter ik las dat deze versie (1.0.0) alleen de us versie van office ondersteund[/quote:8452e230f1]

  maar ik heb MS Office 2000 NL draaien (zie screenshots eerdere post)

  Alles doet het .. zelfs een NL-spellingscheck


  grtz'

  Fab  [ Dit bericht is bewerkt door: Fab op 2002-04-21 15:47 ]
 • [quote:a13506f110]
  Op 21-04-2002 13:15 schreef Fab:
  (…)
  Wel las ik in de mailinglijst dat ze bij codeweavers van plan zouden zijn om ondersteuning te bieden (install-optie) voor IE 6.0. maar dat zou voor cxoffice 1.0.1 zijn.lees hier de thread. Jeremy White werkt voor/bij Codeweavers. (zie ook mailinglijst Announce ..)

  Kortom: Ik zou NOU geen crossover kopen omdat hij nog niet datgeen doet wat jij wil. Je kunt dan beter als je toch moet "tweaken" wine zelf downloaden en het eea proberen.

  Aangezien ze op de mailinglijst melding maken dat ze IE 6.0 zullen gaan ondersteunen.(zie eerdere link) zou het nog wel eens interessant voor je kunnen zijn tzt. Houdt de mailinglist in de gaten zou ik zeggen :razz:

  Overigens is het wel mooi om te zien dat er steeds meer alternatieven beschikbaar komen …

  grtz'

  Fab

  PS als je vragen heb mag je me altijd mailen
  [/quote:a13506f110]Fab, dank je wel! Ik zal er tzt zeker naar kijken!
 • [quote:c07ec8f1b5]
  Op 20-04-2002 10:56 schreef wbsoft:
  [quote:c07ec8f1b5]Op 20-04-2002 8:21 schreef Fab:
  Als ik me niet vergis wbsoft test je je websites nogal eens met verschillende browsers. Niet?[/quote:c07ec8f1b5]:-) Nou ik bouw dus een zakelijke website die moet het gewoon doen in elke browser. Maar tegelijk probeer ik wel de nieuwste stuff zoals CSS en XHTML te gebruiken. Dus testen in MSIE is eigenlijk een must, maar ik ben hier 100% GNU/Linux (niks dualboot) maar ik zoek dus eigenlijk de simpelste en goedkoopste oplossing om op de 1 of andere manier MSIE te kunnen draaien onder Linux. Gewoon om de rendering te testen.

  Nieuwe Windows machine aanschaffen is geen optie (ik eis pc's voorgeïnstalleerd met Linux, hoewel ik er altijd daarna zelf LFS opzet), maar die cross-over suite verdient zich zo terug :grin: IE6 is gratis, dus als dat werkt ga ik ook voor die cross-over!!

  [/quote:c07ec8f1b5]Hoi Wilbert,

  Ik heb gehoort dat het mogelijk is om met de 'normale' wine IE te draaien. Je zou hem dan moeten opstarten met
  [code:1:c07ec8f1b5]wine –winver win95 –dll commctrl,comctl32=n /dir/naar/InternetExplorer.exe[/code:1:c07ec8f1b5]
  Ik heb het niet zelf getest, maar je kunt het eens proberen (scheelt je weer $50 :wink: ).

  [ Dit bericht is bewerkt door: TheSurfer op 2002-04-24 13:19 ]
 • maar voor die update moet je uiteraard weer gaan lappen of niet??

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.