Vraag & Antwoord

OS Linux

Linux vervanger voor Novell groupwise

Anoniem
poeyerke
6 antwoorden
 • op het werk hebben we snode plannen om groupwise (Novell) weg te doen (= veel te duur) en dit te vervangen naar een Linux ondersteuning.. we hebben nog wat *nuxes staan. maar ik weet niet 1-2-3 een vervanger… het moet client gericht zijn. dus portbaar (als client) naar een windows omgeving. het mag geen webomgeving zijn.

  tevens moet de belangrijkste functionaliteiten van groupwise beschikken. zoals agenda's naast elkaar in een beeldscherm.. toezicht in iemands anders schema, zover hij dat toelaat enz.

  suggesties?
  het mag een betaalde dienst zijn
 • Misschien is IBM/Lotus Domino/Notes R5 wat, ze hebben Linux server software & Windows client. Ik heb me nog nooit zo in dit soort software verdiept, maar misschien heb je hier wat aan. Info is te vinden op http://www.lotus.com . Mensys verkoopt ook een Domino trail CD voor iets meer dan 10 Euro: http://shop.mensys.nl/cgi-bin/db2www/mnl_art2.d2w/report?catname=DOMINO5&username=&i1=&o=&x=22:32:47

  Op opensource vlak weet ik niet zo wat te noemen….
 • http://www.suse.de/en/products/suse_business/groupware_server/

  Is kant en klaar…
 • hmmm thnx
  ik zal het doorgeven aan de afdeling…
  laat hun er maar ff in verdiepen
 • Ik werk al jaren met Lotus Notes, en voor het gedeeld agenda gebruik is het perfect, je hebt legio functionaliteit.

  De basis installatie van Lotus Notes/Domino geeft je mail en agenda functionaliteit, de server kan op Linux draaien, de client op Windows en Mac.

  Je geeft aan dat Groupwise te duur is, ik weet niet of Lotus Notes/Domino goedkoper is!! Zeker niet sinds Lotus weer helemaal onder de vleugel van IBM zit.

  Voordeel van Lotus Notes/Domino is dat er ontzettend veel paketten van derden zijn die het beheer van je documenten enz. mogelijk maken, er is echt heel veel mee mogelijk.

  Ook kun je de server aan internet koppelen (standaard) en de zelfde mailbox aanbieden (evt. met ssl) op het internet, kun je dus thuis ook je mail lezen.

  Zeker de moeite waard om eens naar te kijken.

  Nadeel:
  Relatief zware Client, die niet onder Linux draait, het is ook mogelijk om outlook te gebruiken, je hebt dan veel functionaliteiten maar niet alles wat de lotus client kan.
 • ja hmmmz daar zit wat in… het is indeed duur.. echter willen we heel novell eruit hebben. maar Novell Zen draait hier ook.. op zich wel goed, maar $$$

  ik moet maar eens gaan babbelen

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.