Vraag & Antwoord

OS Linux

audio CD's afspelen

Anoniem
Mithrandir
6 antwoorden
 • Hallo!

  Met Grip en eventueel KsCD zou men audio CD's moeten kunnen afspelen (en rippen). Ik krijg er echter geen geluid uit. De CD speelt…ik zie een tijd-tellertje lopen maar hoor niets. Ik kan ook nergens audio devices instellen. MP3's etc. is geen probleem. Ik gebruik scsi emulatie ivm branders en mandrake 8.2.
  Wie helpt?
  Dank en groet Graat
 • Start bijv. kmix eens en zet dan het schuifje van je cd open :wink:
  Dit staat standaard geloof ik altijd dicht
 • zit er wel een kabeltje direct van de cdrom naar de geluidskaart (in de kast)?

  ik heb ook zoiets, Ik heb een cdrom en een dvd/brander in mijn pc zitten en ik heb de audio-kabel op mijn dvd/brander aangesloten. Als ik dan een audio cd wil afspelen moet dat in de dvd/brander, omdat in cdrom niet (meer) werkt.
 • Hoi,

  De combinatie kscd en SCSI emulatie werkt bij mij ook niet! Deze ouwe rot kon dus ook geen audio CDs afspelen onder KDE 2. Hoe het nu onder KDE3 zit weet ik nog niet.

  Ik heb het probleem opgelost door de SCSI emulatie alleen voor de CD-brander aan te zetten. Voor de CD-lezer gebruik ik gewoon de IDE ATAPI driver.

  Ik heb dus zowel de IDE ATAPI driver als de SCSI emulatie keihard in de kernel gecompileerd. Met de volgende regel in mijn '/etc/lilo.conf' schakel ik SCSI emulatie voor alleen mijn brander in:

  append = "hdc=ide-scsi"

  hdc is dus mijn brander.

  Wellicht helpt dit je verder!

  Groet,

  Philip
 • Hallo iedereen,

  Met dank voor jullie antwoorden. Helaas heb ik twee branders. Een ervan heeft het brand stuk kapot en is dus in feite alleen een lezer.

  De mixer had ik al geprobeerd, onder windows ging het vroeger wel, dus dat kabeltje zal er wel zitten.

  Om eerlijk te zijn aan de 'kernel' ben ik nog niet toe.

  KDE3 is heel mooi maar daar werkt het ook nog niet. Misschien komt er nu toch een DVD speler. Dat zou twee problemen oplossen.

  Met dank en groet,

  Geert
 • [quote:2c61262080]
  Op 25-04-2002 17:37 schreef graat:
  De mixer had ik al geprobeerd, onder windows ging het vroeger wel, dus dat kabeltje zal er wel zitten.
  [/quote:2c61262080]

  Wees daar niet te zeker van .. Windows Mediaplayer speelt volgens mij default de CDs digitaal af, zodat ie die stomme animatietjes erbij kan laten zien .. Vreet natuurlijk CPU-cycles, maar het enige voordeel is wel dat het ook werkt zonder een kabeltje tussen CD-speler en geluidskaart. Het is dus aan te raden om de computer even te openen om te kijken of dat kabeltje er zit. Of anders even starten in Windows (als je dual boot hebt) en dan de mediaspeler op analoog spelen zetten en luisteren of ie het nog steeds doet.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.