Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Linux

vraag aan de KDE-ers onder ons

maximilaan
3 antwoorden
 • Ik gebruik nu geruime tijd KDE (2.2.2 en 3.0) deze bevalt mij goed.

  Er is alleen een ding waar ik me aan erger…wanneer je met konquerer werkt en bijv een nieuw venster opent, weet je nooit waar dat venster geplaatst wordt en hoe groot het wordt.

  Ik weet dat je de vensterinstellingen kunt opslaan, maar ook dit is niet altijd consequent en het is erg verveld dat je de venster niet gewoon in het midden van het scherm worden geplaatst.

  Is hier een oplossing voor ?
 • Voor het instellen van de vensterplaatsing,
  Ga in kcontrol naar "uiterlijk & gedrag->venstergedrag"
  Open tabblad "Verplaatsing"
  Selecteer bij "Plaatsing" "trapgewijs"

  Wat betreft de vernstergrootte, als het goed is legt elk programma de grootte van een normaal (dus niet gemaximaliseerd) venster vast. Trek dus een te klein venster uit tot de gewenste grootte voordat je hem maximaliseerd. Als het goed is wordt elk nieuw venster ofwel gemaximaliseerd geopend, ofwel op de nieuwe grootte geopend.

  Wat betreft de focus: Je kunt die instellen onder tabblad "Focus". Kies er eentje die voorkomt dat de focus naar het nieuwe venster gaat.

  Verder kent KDE geavanceerde opties wat betreft de focus, het bureaublad en de geometrie van een venster. Deze kun je vanaf de commandoprompt meegeven tijdens de start van het programma (dat doe je bijv door de menu-ingang van de applicatie te bewerken..).
  Hierin heb ik me eigenlijk nooit echt verdiept, dus weet ik zo 1,2,3 niet welke commando's je moet gebruiken.

  Max
 • Als ik konquerer open dan gaat deze steeds naar linker bovenhoek, het formaat wordt (volgens mij 640x480).
  Ik heb de plaatsing van venster op trapsgewijs gezet en dan wordt het volgend venster wel beter weggezet.

  Maar om de venstergrootte te handhaven en de plaats waar konq. het laatse geopend was moet ik met de rechtse muisknop op de titelbalk klikken en 'instellingen opslaan' kiezen. Op zich werkt dit wel maar dan zijn opeens alle venster die konq. aanroept zo groot, ook bij het downloadvenster (opslaan als), of als je "Locatie->Adres openen" kiest. Wanneer je deze verkleint dan zijn ineens alle nieuwe konquerer vensters ook weer zo klein….dit is erg frustrerend, vreemd genoeg ben ik blijkbaar de enige die er last van heeft :sad:.

  Misschien moet ik KDE eens een berichtje sturen?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.