Vraag & Antwoord

OS Linux

Installatie Mandrake 8.2 blijft hangen...

Anoniem
wstolk
5 antwoorden
 • …als ie zoekt naar IDE-apparaten. Paar keer opnieuw herstarten werkt niet, dan krijg ik allemaal vage foutmeldingen m.b.t de kernel (kernel panic en zo). Vervolgens gaat m'n hele systeem gek doen, een opstartdiskette van Win98 gebruiken kan dan ook niet meer. Dan zie je hooguit een half opstartmenu en laat de PC 't verder afweten.
  Als ik m'n PC uit en weer aan zet dan gaat de Win98 opstartdiskette wel goed, maar ik kan nog steeds geen Linux installeren. Erg vaag allemaal.

  Systeem:
  Processor: Cyrix 6x86 233 MHz
  Geheugen: 64 MB
  HD: Maxtor 4 GB
  Videokaart: merk weet ik niet, 1 MB geheugen
  cdromspeler: Mitsumi 4x
 • [quote:19c39d7a6c]
  Op 27-04-2002 14:59 schreef Bigfoot:
  …als ie zoekt naar IDE-apparaten. Paar keer opnieuw herstarten werkt niet, dan krijg ik allemaal vage foutmeldingen m.b.t de kernel (kernel panic en zo). Vervolgens gaat m'n hele systeem gek doen, een opstartdiskette van Win98 gebruiken kan dan ook niet meer. Dan zie je hooguit een half opstartmenu en laat de PC 't verder afweten.
  Als ik m'n PC uit en weer aan zet dan gaat de Win98 opstartdiskette wel goed, maar ik kan nog steeds geen Linux installeren. Erg vaag allemaal.

  Systeem:
  Processor: Cyrix 6x86 233 MHz
  Geheugen: 64 MB
  HD: Maxtor 4 GB
  Videokaart: merk weet ik niet, 1 MB geheugen
  cdromspeler: Mitsumi 4x
  [/quote:19c39d7a6c]
  Moeilijk te zeggen zo. Mandrake is pentium optimized en die cyrix lijkt mij in combinatie met 64MB ram wat aan de zwakke kant zeker als je er een grafisch desktop op gaat draaien. Die 1MB grafische kaart lijkt mij echter de boosdoener. Heb je al eens eerder een linux distro aan de praat gekregen op die machine?
 • Alleen Suse 6.4. Ging ook niet vlekkeloos, maar 't werkte. Maar ik wou eens wat anders proberen.
  Eens kijken of ik misschien ergens nog een goedkoop videokaartje op de kop kan tikken want ik wil niet teveel geld uitgeven aan een ouwe PC. Heb nog wel een 2 MB videokaart (is al iets beter), maar die zit in m'n andere systeem (ook niet al te modern) zodat ik twee monitoren kan aansluiten.

  Ik vraag me trouwens af of ik niet ergens anders wat om zeep heb geholpen, want ik krijg nou voortdurend kernel panics. Heb net even een Debian-CD geprobeerd en die kwam ook al niet ver. HD geformatteerd, opnieuw gepartitioneerd (OK, wel FAT maar dan heeft ie tenminste wat), resultaat nihil.

  [ Dit bericht is bewerkt door: Bigfoot op 2002-04-27 22:30 ]
 • Wat ik zo lees wil je mdk8.2 instaleren vanaf floppy?
  Wat ik hierboven lees van de 1mb kaart is onzin!
  De instaltie bijft hangen bij de IDE detectie, wat je kunt doen is de PNP in de bios uitzetten.
  mandrake 8.2 draaid verder prima op een 233Mhz processor.
  Maar ik las dat je een Cyrix233 hebt :sad:
  Om errlijk te zijn draai geen linux op een Cyrix processor want dan slaat hij om de paar uur vast (lees cyrix bugs onder linux).
 • Da's balen. Die processor was onderdeel van een systeem zonder randapparatuur die ik voor een paar tientjes kon krijgen. Leek me juist wel leuk voor dit soort dingen. Dan ga ik maar eens kijken wat ik er nog meer mee kan gaan doen. Misschien is BeOS wel een optie.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.