Vraag & Antwoord

OS Linux

Windows 2000 en Linux

Anoniem
None
7 antwoorden
 • Ik dacht dat ik een werkend samba netwerk had. Ik heb het bijna werkende maar mis nog een, waarschijnlijk heel simpel, dingetje.
  Als ik naar netwerkomgeving in W2K ga dan zie ik wel mijn linuxserver maar ik kan er nog niet inkijken. Als ik dan mij wil aanmelden in W2K in mijn domein krijg ik de melding: "U bent niet gemachtigt om zich aan te melden op dit domein vanaf dit werkstation". Hoe los ik dit op. Dit zelfde geld ook tevens voor W98SE. Kan iemand mij vertellen wat ik vergeet of fout doe?
 • Kijk bij de samba socumentatie:
  of je moet enableclearpassword activeren in win2000, of encrypting activeren in samba.

 • Heb je met [i:c8e09ed579]smbpasswd -a [b:c8e09ed579]username[/b:c8e09ed579][/i:c8e09ed579] al een gebruikersnaam aangemaakt? (De gebruiker moet al bestaan als linux gebruiker)
 • Ik heb met useradd -a username al de gebruikers aangemaakt. Maar hoe activeer ik in W2K dan encrypt passwd. In linux staat dat al aan.
 • Ik vraag me af of die encrypt passwords optie aan moet worden gezet. Ik kan me niet herinneren dat ik dat gedaan heb bij mij thuis. Volgens mij doet W2k dat zelf….
  In de smb.conf moet wel staan dat je passwords encrypted zijn: [i:3fd0fecc19]encrypt passwords = yes[/i:3fd0fecc19]
 • Deze staan op yes. Misschien moet ik de user even weg gooien en opnieuw aanmaken. Zelfs als root kom ik er niet in. Moet ik misschien niet ergens aangeven vanaf welke machine iemand inlogt? Eigenlijk moet dat niets uitmaken.
 • Heb je al een machineaccount aangemaakt op de samba server?

  Zie daarvoor de Samba-PDC-HOWTO. (waarschijnlijk in /usr/dos/samba-xxx)

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.