Vraag & Antwoord

OS Linux

Ik *kots* van .NET

Anoniem
danieldk
10 antwoorden
 • Ik zat net ff in de C'T te lezen over .NET Terrarium (oke, misschien een beetje laat, maarja :grin: ), toen ik me afvroeg of het handig is om deze troep te leren voor de toekomst…. Ik heb opzich een GIGANTISCHE hekel aan .NET, Windoows en al de vieze nep GUI's (hè, dat is er ff uit) Maar ik wil laterz graag mijn beroep van programmeren maken, ik ben nu druk bezig om programmeertalen te leren voor Linux (C/C++). Maar ik vraag me af of hier wel een beetje een baan in te vinden valt, .NET maakt nl. ook niet meer gebruik van C++…. ijl ik nou?? of zou ik me toch zou ik toch iets van .NET moeten leren ofzo…

  Barry

  P.S. Terrarium looks awful (k'heb um niet geprobeerd hoor) ik ga is kijken of ik ook zoiets voor linux kan maken (maar dan commandline) hoewel het PURE TIJDVERSPILLING is :grin:

  _________________
  http://phaas.tk

  Pentium III 1000 -M
  ATI Radeon M6
  Linux 2.4.10
  KDE 3.0, Konqueror 3

  [ Dit bericht is bewerkt door: phaas op 2002-05-04 03:14 ]
 • Tja, .NET is veel hype, maar ook (voorzover ik me erin verdiept heb) op zich best een mooi elegant framework. Het is zo jammer dat het Microsoft is :smile: ! Daardoor wordt het hoogstwaarschijnlijk geen volledig open framework, maar één met features als Digital Rights Management, "Certified" components (dwz je eigen programmeerwerk mag niet zomaar runnen), smerige Licenties (die GPL software per definitie uitsluiten) etc.

  Kortom: Ik [b:b4c1dbecfd]*KOTS*[/b:b4c1dbecfd] van Microsoft, maar totnogtoe niet van .Net of C# :smile: Ik heb trouwens hoge verwachtingen van Mono en DotGNU.


 • [quote:bd66cc91cc]
  Op 04-05-2002 3:13 schreef phaas:
  Maar ik wil laterz graag mijn beroep van programmeren maken, ik ben nu druk bezig om programmeertalen te leren voor Linux (C/C++). Maar ik vraag me af of hier wel een beetje een baan in te vinden valt, .NET maakt nl. ook niet meer gebruik van C++…. ijl ik nou??[/quote:bd66cc91cc]Als je het goed doet, leer je programmeren en geen C++. Dat is een groot verschil…

  Persoonlijk zou ik niet meer aan C++ beginnen, die taal gaat er in Amerika reeds weer uit, Java is tegenwoordig de meest gebruikte programmeertaal daarzo en aangezien C# ongeveer Microsofts idee van Java is (en C# zal een succes worden, daar zorgen ze wel voor), lijkt het mij slimmer om eens naar Java te kijken (sla wel die %#@&@(&$ applets over :wink:).
 • IMHO is het gevoel voor programmeren belangrijker dan welke taal je leert. Goede programmeurs kunnen een taal redelijk leren in een paar middagjes met een naslagwerk en wat oefening.

  Dus op zich maakt het niet veel uit welke taal je nu kunt, als je een goede programmeur wordt kun je over vijf jaar bijvoorbeeld alsnog in een kort tijdsbestek .NET leren.

  Ik hou het voorlopig bij Pascal & Modula-2. Als Java over 3 jaar het standaardplatform is kan ik nog altijd voor 49 dollar een Pascal naar Java bytecode compiler kopen…
 • Wat is eigenlijk een goede taktiek om te leren te programmeren? Welke website kan ik raadplegen en welke literatuur valt aan te bevelen?
 • [quote:04f90ed020]
  Op 05-05-2002 16:07 schreef Demonaz:
  Wat is eigenlijk een goede taktiek om te leren te programmeren? Welke website kan ik raadplegen en welke literatuur valt aan te bevelen?
  [/quote:04f90ed020]

  Welke taal wil je leren? C/C++ is eigenlijk niet zo geschikt voor beginners, Pascal bijvoorbeeld wel. Er zijn veel tutorials online te vinden (zoek met google), of koop een goed boek. Vervolgens moet je nog een programmeeromgeving hebben. Op Pascal gebied zijn er voor Linux: Borland Kylix (RAD), FreePascal en GNU Pascal.

  Het hangt ervanaf wat je precies wilt.
 • Trouwens, om weer terug te komen op de "Java versus .NET, wat is de toekomst?"-problematiek; je ziet steeds meer compilers die niet naar native binaries voor een platform compileren maar naar Java bytecode, maar je ziet ook al de eerste compilers die naar .NET bytecode (officieele naam is …?) en soms zelf beide. Een goed voorbeeld waar ik nu mee aan het experimenteren ben is Gardens Point Component Pascal (http://www2.fit.qut.edu.au/CompSci/PLAS/ComponentPascal/), een compiler die multiplatform is (java bytecode, geschreven in Component Pascal zelf) en Component Pascal kan compileren in Java bytecode en .NET bytecode (of hoe het dan ook heet).

  Erg cool en waarschijnlijk de toekomst.
 • Ik maak me toch wel een beetje zorgen om C#, aangezien het van MS komt… Ze beweren wel dat C# platformonafhankelijk is, maar blijft dat ook zo?

  Alle mensen die Visual Studio.NET hebben geprobeerd roepen al meteen hoe mooi en geweldig het is.
 • .NET is niet een programeertal, maar een laag daaronder; een soort 'API' waarop programmeertalen kunnen inhaken.
  C++,VBx,C#, zelfs delphi?
  Het is eigenlijk bedoeld om van de gigantische DLL history af te komen, ingepakt in MS marketing (You Want This!) (ze verkopen bij MS ook Beta's, dus waarom dit niet).

  Vergelijkbaar project op Linux is Mono
  http://www.go-mono.com/
  (projectleider niemand minder dan Miquel de Icaza, ooit mede-oprichter van Gnome)
 • a. In hoeverre verschilt C# van C++?
  b. Komt er in de nabije toekomst een compiler voor Gnu/linux?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.