Vraag & Antwoord

OS Linux

SuSE 8.0

Anoniem
maximilaan
7 antwoorden
 • Ik heb SuSE 8.0 eens aan de tand gevoeld, met name om Kylix en JBuilder wat te proberen. De installatie is er stukken op vooruit gegaan en is niet zo belemmerend voor gevorderden. Leuk opstartscherm. KDE 3.0 ziet er ook aardig uit maar opstarten duurt $###%^ lang en al die KDE programma's laden vrij traag (maar dat was ook al met 2.x zo). Dus vlug weer naar WindowMaker (Konqueror is natuurlijk nog steeds goed als browser te gebruiken). Hoewel ik het leuk vind met de nieuwste Java e.d. te spelen moet ik zeggen dat het toch allemaal niet zo aan mij besteed is, te ondoorzichtig e.d., ik wil gewoon configuratiebestanden bijwerken. Voor beginnende gebruikers en mensen die nog niet besmet zijn door BSD :wink: lijkt het me ideaal. Ook de beveiliging e.d. zijn nu vrij duidelijk in te stellen. In vervolg zal ik i.i.g. nieuwe gebruikers ook SuSE aanbevelen waar ik vroeger alleen Mandrake noemde.

  Nog even over Kylix: ik was van plan de (educatieve) Professional versie te kopen. Maar Kylix vind ik echt een zware tegenvaller, het is gewoon een Windows applicatie die m.b.v. Wine gedraait wordt (waarschijnlijk een Linux binary m.b.v. de Win32 API van Wine), maar het ziet er brak uit, voelt brak aan, dus een teleurstelling.

 • ff een totaal niet inhoudelijke reactie…

  weet er iemand wanneer suse 8 via ftp te installeren valt?

  (had geen zin om een nieuw topic te openen :D )
 • Helaas heb ik geen dvd in mijn server anders zou ik hem er wel opzetten :)
 • [quote:57385ccc77="wstolk"]Helaas heb ik geen dvd in mijn server anders zou ik hem er wel opzetten :)[/quote:57385ccc77]

  helaas…

  mandrake 8.2 ziet er - na wat tweaks - opzich ook best aardig uit… leve Gnome+Enlightenment… :D

  je woont vast niet in de buurt van utrecht he? :S ;)
 • Nope
  Zwijndrecht :P
 • KDE3 traag? Tja, het is een flinke gui geworden he….

  Wat hdparm-instellingen maken de hd vaak een stuk sneller, als je pc niet al te oud is…. KDE3 is zo nog stukken sneller dan welke ms-windows dan ook.
 • Kun je me vertellen wat hdparm is?
  Ikkke nie begrijpen?

  Bart

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.