Vraag & Antwoord

OS Linux

Installatie Probleem Valhalla (Redhat 7.3)

Wat je moet proberen (ik weet niet of het lukt)is om de de desbetreffende rpm bij de installatie te deselecteren. Ik weet niet precies hoe een en ander in elkaar steekt. Mogelijk maakt de rpm deel uit van een groter geheel. In dat geval moet je er voor kiezen om dat hele programma niet te installeren. Als het lukt om linux dan wel te installeren, kun je alsnog met de losse rpm's de ontbrkende files installeren.

Anoniem
water
4 antwoorden
  • Ik heb de drie iso's van Valhalla gedownload en gebrand. Begon met de installatie. Na alles ingevuld te hebben en de partities gemaakt te hebben komt ie met de volgende melding : "/mnt/source/redhat/rpms/mailcap-2.1.9-2.noarch.rpm cannot be opened". Is iemand dit eerder tegengekomen. Heeft iemand de niet corrupte file voor me. Heb niet zo'n zin om de eerste iso weer te gaan downloaden.
  • Loopt de installatie door? Zo ja, dan kun je achteraf de desbetreffende rpm los downloaden en installeren. Loopt de installatie vast dan moet je voor een custom installatie kiezen en zorgen dat de desbetreffende rpm niet wordt geinstalleerd. Vervolgens kun je wederom alsnog de rpm los downloaden en installeren.

    Succes
  • Misschien een idee om (volgende keer?) ook de md5sum's te controleren. Dan weet je zeker dat je de iso zo hebt binnengekregen als'ie op het web stond. Scheelt wat uitdagingen met foutzoeken.

    Greetz, dJezzer
  • De installatie komt een loop terecht. Hij zal alleen verder gaan als de cd met de juiste rpm wordt geinsert. Ik heb de rpm nog een keer apart gedownload. Nu moet ik hem op de CD krijgen, maar ik heb geen rewriter.

    [ Dit bericht is bewerkt door: Rob Ert op 2002-05-14 09:05 ]

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.