Vraag & Antwoord

OS Linux

IDE CD-brander met cdrecord

Anoniem
water
4 antwoorden
  • Ik heb een IDE-CDbrander. Hoe kan ik hier met CDRecord een cd'tje copieren. Wanneer ik het commando cdrecord -scanbus geef geeft hij de melding dat hij geen SCSI kan vinden. De man pagina's kunnen mij niet helpen!!
  • Je dient in ieder geval scsi-emulatie in je kernel mee te compileren. Hoe dit werkt kun je lezen in het artikel dat vermeld staat in de topic met de titel "Uitgebreid artikel over Linux kernel compilatie". Een klein zoektochtje in dit forum of met google levert waarschijnlijk meer dan voldoende informatie op.
  • De meeste distro's hebben al een module voor scsi emulatie meegeleverd. Je moet de kernel dan alleen vertellen dat je scsi emulatie voor het specifieke apparaat wilt gebruiken. Stel dat de schrijver hdc is, dan moet je aan de kernel meegeven (op de lilo prompt) hdc=ide-scsi. Dus bijv. "linux hdc=ide-scsi". Je zult zien dat hdc niet toegewezen wordt aan de cd-rom. Na het booten moet je vervolgens de scsi emulatie laden met 'modprobe ide-scsi', als het goed is zie je dan met 'dmesg' dat er een scsi apparaat is gevonden. Deze instellingen kun je permanent maken door je lilo configuratie aan te passen en te zorden dat de module altijd geladen wordt.
  • Grappig,

    Water is mij al voor :smile: !!!

    thnxs,

    Philip

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.