Vraag & Antwoord

OS Linux

M$ Internet Exploder 6.0 in Linux?

Anoniem
water
12 antwoorden
 • I.v.m. website development wil ik graag M$ IE onder Wine in Linux kunnen draaien. Helaas gebruikt 90% van mijn bezoekers dat onding, en ik wil niet steeds in Windows booten om die site te controleren. Ik heb een dual boot-machine met SuSE 7.3 en WinXP Pro (dit laatste op een NTFS-partitie die in Linux readonly gemount wordt).

  Ik wil weten welke directory's en bestanden ik naar mijn wine - fake windows dir moet kopieren (op die NTFS-partitie kan ie immers niet schrijven, dus daar kan ik het niet op runnen). Elders op dit forum was een link naar een site met uitleg. Die was echter voor Win98/ME en het register van WinXP zit anders in elkaar. Is er hier iemand die ervaring heeft met IE vanuit WinXP in Linux, en/of die een goeie site met uitleg kent voor mijn specifieke probleem? Van http://appdb.codeweavers.com/appview.php?appId=25 werd ik eerlijk gezegd niets wijzer :sad:

  Alvast bedankt.
 • Kijk eens op deze site: http://franksworld.net/wine/pages/apps023.html
 • Waarom zou je je hierom druk maken ??

  Wanneer jij je wbsite aan de standaarden houdt dan is het ook in IE goed.
  Verder kun je van Opera of Konqueror gebruik maken die beiden een zeer reëel beeld geven volgens mij. Maw. Als het in die twee eruitziet zoals jij wil ziet het er volgens mij ook in IE zo uit :???:
 • Met CrossOver Office schijnt dat de kunnen IE6.0 onder Linux.

  Ik wil het ook ooit nog eens gaan probben, want IE heeft toch wel een aantal bugs en annoyances, zoals dat position fixed niet werkt en position absolute ook niet helemaal goed als je niet expliciet width of height op auto zet, etc.

  Als je echt CSS2 wilt, lopen Konqueror, Opera en Mozilla nu allemaal voor op MSIE.
 • TheSurfer, die site had ik ook al gezien. Helaas kan ik hier niets mee, omdat WindowsXP niet met system.dat enz. werkt. Het register zit daar anders in elkaar.

  Wstolk, ik wil het, omdat (helaas!) 90% van mijn bezoekers IE gebruikt. Ik wil gewoon heel zeker weten dat het er goed uitziet voor hen. Je hebt gelijk, Opera behandelt de meeste tags hetzelfde als IE, maar toch echt nietallemaal hoor. Daar ga ik dus ook niet klakkeloos vanuit. Inderdaad, met stylesheets wil ie nog wel eens iets raars doen.

  Jammer dat CrossOverOffice niet gratis is. Echt niemand die dit geprobeerd heeft onder Wine (met WinXP)?
 • [quote:4c62f8c894="wbsoft"]Met CrossOver Office schijnt dat de kunnen IE6.0 onder Linux.[/quote:4c62f8c894]

  het kan helaas nog niet met crossover office.. maar ze zijn er wel mee bezig..ik kan ivm met webdesign ook niet wachten om IE te gebruiken in linux.
 • Daar baal ik toch zo van.
  Dan kom ik op websites en dan kan ik he tmet mijn iegne browser niet goed zien omdat het speciaal voor ie is gemaakt. Ik kan dan proberen om het met opera, netscape, of mozilla goed te bekijken, wat vaak nog wel lukt.
  Kunnen web ontwikkelaars neit gewoon de standaard aannhouden!

  Met andere woorden: volg gewoon de standaard (is dat niet w3e of iets dergelijks) dan zou eenieder er wat mee moeten.
  Mocht dit niet gaan , dan een popup dat deze browser niet aan de standaard van het consortium voldoet. :D
 • Och, ook MS heeft problemen met het goedwerkend maken van hun site onder IE.

  Althans dat beweert iemand die deze site bekeken heeft met IE en Konqueror.

  Konqueror gaf een goede weergave, IE niet (kan ik helaas niet nagaan, heb geen IE voorhanden..)  Max
 • Wat je ook kan proberen is VMWare en daarin een Windhoos starten, voordat ik overging op Redhat 7.3 had ik VMware met XP draaien, nadeel is dat je een redelijk zware machine nodig hebt. Als het alleen voor testen gaat kun je de probeerversie van VMWare gebruiken.
  :lol:
 • Ik heb geen officiele Windows. Nu staat de illegale OEM-versie van WinXP Pro op mijn HD, daar wil ik op termijn vanaf. Maar door dit soort akkefietjes lukt dat dus nog niet. Ik boot niet vaak in Windows, 1x per 2 weken ofzo, maar af en toe is het gewoon nog nodig :-( Illegaal Windows onder VMWare installeren lijkt me zijn doel voorbijschieten als het gaat over het gebruik van gratis legale software.
 • Oh ja, heb vandaag mijn site bij een vriendin in IE 6.0 gezien en hij ziet er goed uit ;-). Maar da's natuurlijk niet echt een oplossing ..
 • FF weer een oude topic naar boven halen ;). Vandaag heb ik op de terugreis van mijn vakantie onderweg in Duitslang VMWare Express gekocht (draait alleen onder Linux en draait alleen Win95/Win98) voor 69 Euro. Ik moest handmatig wat aanpassen om de vmware kernel modules op Linux 2.4.18 te laten compileren, maar nu draait het als een zonnetje. Het voordeel is dat je met VMWare Express alle Windowsprogramma's voor een redelijke prijs kunt draaien.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.