Vraag & Antwoord

OS Linux

redhat 7.3: video probleem

Anoniem
jolo
4 antwoorden
 • Ik heb Redhat 7.3 geïnstalleerd op mijn PC. Ik heb echter een videokaart probleem: alle grijzen stukken in menu's en vensters zijn zwart i.p.v. grijs. Ik heb al diverse videokaartconfiguraties geprobeerd, maar het helpt allemaal niet. Weet iemand een oplossing?

  En dan nog even een klein vraagje. Door het klooien met toetsen om mijn videokaart in te stellen is mijn startbalk weg. Hoe krijg ik deze weer terug?
 • Ik neem aan dat je het over die videokaart hebt met die Cirrus Logic 5430/40 Chipset?! :wink:
  Voor welke desktop heb je gekozen? KDE of Gnome? Weet je nog waarmee je die videokaart instellingen hebt gemaakt? Hoeveel video geheugen heeft jouw videokaart? Gaf RedHat die hoeveelheid wel juist aan?
 • [quote:350901c234="jolo"]Ik neem aan dat je het over die videokaart hebt met die Cirrus Logic 5430/40 Chipset?! :wink:
  Voor welke desktop heb je gekozen? KDE of Gnome? Weet je nog waarmee je die videokaart instellingen hebt gemaakt? Hoeveel video geheugen heeft jouw videokaart? Gaf RedHat die hoeveelheid wel juist aan?[/quote:350901c234]

  Ja het is idd die videokaart. Het is een 1mb videokaart. RedHat gaf alles goed aan, precies hetzelfde als in windows. En daar werkt 800x600 in 16bit prima. Ik heb ook geprobeerd om mijn monitor en videokaart op Generic te zetten. Maar dat helpt niet. Ook de simpelste configuratie werkt niet. (16 kleuren, 640x480). Ik heb hem nu op GNOME staan. Maar ik kan geen enkel menu lezen. Alle grijze vlakken zijn immers zwart…

  PS: Weet jij hoe ik mijn startbalk terug krijg. Hij verdween door een onbewuste toetsen combinatie.
 • [quote:f52666da70="George W. Bush"] Ik heb ook geprobeerd om mijn monitor en videokaart op Generic te zetten. Maar dat helpt niet. [/quote:f52666da70]

  Als je vanuit een Linux console typt: Xconfigurator verschijnt dan PCI probing found a Cirrus Logic 5430/40?

  Mischien staat de startbalk op auto hide? Als je nu de muis nu naar de plaats gaat waar de startbalk was voor die verdween? Heeft jouw muis 3 knoppen? Met de middelste muisknop kun je ook programma en instelling wijzigen.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.