Vraag & Antwoord

OS Linux

Linux + Windows XP

Anoniem
None
11 antwoorden
 • Hallo,
  Ik was van plan om van Windows XP (Professional) en Linux Red Hat 7.3 een multiboot te maken. Ik heb zorgvuldig een Linux-Partitie gemaakt en toen de PC opnieuw opgestart. Ik laat hem opstarten vanaf de CD-ROM en dan krijg ik dit:

  Boot from ATAPI CD-ROM:
  1. FD 2.88 MB System Type-(00)

  Vervolgens zit de PC vast en moet ik hem resetten. Ik kan Linux dus niet installeren. Weet iemand hoe ik dit kan oplossen?

  Groeten, Bob
 • cd gecontroleerd op fouten m.b.v. md5sums?
 • Ik kreeg het idee van een m8. Hij zei dat het niet nodig was, want het zu altijd wel werken. Maar daardoor kun je toch niet zo;n fout krijgen lijkt mij? In elk geval bedankt
 • [quote:4af6d2772a="Crusher"]Ik kreeg het idee van een m8. Hij zei dat het niet nodig was, want het zu altijd wel werken. Maar daardoor kun je toch niet zo;n fout krijgen lijkt mij? In elk geval bedankt[/quote:4af6d2772a]

  Natuurlijk kun je daardoor wel zo'n fout krijgen! :roll:

  Als er een fout in de opstartimage zit, dan kun je het wel shaken… :wink:
 • Hoe oud is je pc? Sommige ietwat oudere pc's willen niet van alle bootable cd's booten. Probeer booten van de floppen die je met rawrite maakt.

  Met XP en RH7.3 kun je of RedHat in boot.ini van XP zetten of XP in lilo van RedHat opnemen. Werkt beiden prima.
 • Het probleem is je bios.
  RH 7.3 gebruikt als boot vanaf cd de emulatie van een 2.88 MB floppy. Deze manier van opstarten kan je bios waarschijnlijk niet, kijk eventjes voor de zekerheid.

  Oplossing is simpel en al gegeven: maak een opstartflop aan in windows/DOS mbv het programma rawrite.exe dat je op de cd1 van RH terugvindt.


  Succes, Max
 • Zeg als je soms denkt dat ik zo slim ben???
  Ik wil wel een schijfje aanmaken, maar wat meot ik er opzetten dan? En trouwens, die RawWrite van de CD zelf werkt niet eens, maar als ik er 1 download wel dus dat is niet zo'n probleem. Ik zou graag willen weten wat ik op dat schijfje moet zetten, en hoe ik vanaf dat schijfje moet opstarten.

  Bedankt voor de hulp jongens.
  Greetz, Crusher
 • Download Hier het bestand "rawrite.exe"

  en Hier "boot.img" deze bestanden plaats je in dezelfde directory, vervolgens ga je in een ms-dos box naar de betreffende directory en voor je rawrite.exe uit, vervolgens volg je de instructies en klaar is je bootdisk. Daar start je mee op, computer uit, floppy erin, computer aan.

  Vervolgens kies je dus voor installeren vanaf cd-rom.
 • Ik heb nu alles aan de praat. Ik heb Nero gedownload en de 1ste ISO daarmee op CD gebrand en nu doet ie het. Dus alles is opgelost. Iedereen bedankt voor de hulp!

  Greetz, Crusher :D
 • Nu heb ik hem aan de praat en dan blijft hij hangen bij Anaconda.
  Dan krijg je 'Anaconda running - Please wait' en dan zit hij daar vast. Iemand een suggestie???

  Crusher
 • [quote:60dfcdbbb5="Crusher"]Zeg als je soms denkt dat ik zo slim ben???
  Ik wil wel een schijfje aanmaken, maar wat meot ik er opzetten dan? En trouwens, die RawWrite van de CD zelf werkt niet eens, maar als ik er 1 download wel dus dat is niet zo'n probleem. Ik zou graag willen weten wat ik op dat schijfje moet zetten, en hoe ik vanaf dat schijfje moet opstarten.

  Bedankt voor de hulp jongens.
  Greetz, Crusher[/quote:60dfcdbbb5]

  Had je dat nog niet gedaan dan?

  Over dat Anaconda probleem gaat ook al een topic, kijk daar eens.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.