Vraag & Antwoord

OS Linux

Mislukte installatie van KDE 3 met Gentoo

Anoniem
maximilaan
5 antwoorden
 • Ik heb getracht KDE 3 te installeren op mijn Gentoo-systeem. Na een uurtje of vijf compileren eindigde het geheel met een foutmelding en iets van FIX ME. :( Vervolgens heb ik de boel maar stopgezet. De vraag is echter wat wijsheid is?

  1) Gewoon nog een keer proberen?
  2) De boel eerst uninstallen?
  3) Kan ik rc-update draaien om zo te zorgen dat geinstalleerde packages niet nog een keer gecompiled hoeven te worden?
  4) Kan ik terugvinden in een of andere logfile hoever de installatie is gekomen.

  Als iemand ook met zoiets te maken heeft gehad, dan hoor ik graag hoe hij of zij dat opgelost heeft. Andere tips zijn uiteraard ook welkom.
 • Wat is de complete foutmelding?
 • Tijdens het compileren sloeg de boel vast. Het laatste was een foutmelding, maar uit de tekst die tijdens het complieren over mijn scherm loopt, werd ik niet veel wijs. Uiteindelijk heb ik met ^Z de boel maar gestopt.
 • Maar wat was dan die laatste foutmelding?
  Weet je zeker dat de compilatie mislukte? Het compileren van KDe is een tijdrovende bezigheid waarbij hele lappen tekst voorbij komen. Zolang de compilatie zelf niet stopt zijn er geen fouten gevonden die ernstig genoeg zijn om een werkende KDE in de weg te staan. Als de compilatie wordt afgebroken is er wel iets aan de hand. Foutmeldingen als 'FIXME', of 'WARNING' kun je meestal gewoon negeren.

  Als je opnieuw wilt compileren hoef je op je systeem niks te verwijderen, pas bij de 'make install' wordt het programma daadwerkelijk geinstalleerd.


  Wat je mogelijk moet doen is de map met broncode opschonen zodat je opnieuw kunt compileren.
  Geen idee of dat met 'make clean' of 'make proper' kan, weet iemand anders hoe je een broncodemap opschoont??

  Max
  Max
 • Naar mijn idee gebeurde er niets meer. Ik kon willekeurige tekst intypen op mijn scherm. Ik weet niet of dit altijd kan en dus normaal is. Mijn computer is een pIII met 192 MB ram, dat lijkt mij in ieder geval voldoende snel, om te kunnen uitsluiten dat de processor met een moeilijke berekening bezig was, waarbij het minuten duurde voordat er een output over mijn schrerm zou rollen. Als "Fix Me" geen foutmelding is, dan weet ik het verder ook niet en ga ik het gewoon nogmaals proberen.

  Aangaande de broncode: ik begin van voor af aan en waarschijnlijk wordt de broncode dan opnieuw gedownload.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.