Vraag & Antwoord

OS Linux

Wat nu?

Anoniem
polinski
7 antwoorden
 • Ik heb SuSe 7.3 gedownload (5.64Gb) en natuurlijk wil ik deze op mijn computer installeren. Het probleem is dat ik helemaal nieuw ben op dit gebied en weet niet hoe ik verder moet. De computer waarop het geinstalleert moet worden heeft al Windows Me op een primaire partitie en dit moet ook zo blijven als SuSe geinstalleert is. Verder is de harde schijf verdeelt in:

  c:\ primaire partitie, fat32, 1Gb, Windows Me
  hidden primaire partitie, ntfs, 2.17Gb, -
  d:\ logische partitie, fat32, 2.81Gb, Applicaties
  e:\ logische partitie, fat32, 1.73Gb, Installaties
  f:\ logische partitie, fat32, 55Mb, Documenten
  g:\ logische partitie, fat32, 3.59Gb, Audio
  h:\ logische partitie, fat32, 17.21Gb, Films en overige

  Ik ben van plan de ntfs partitie te converteren naar ext2, maar ik heb geen idee of het genoeg is gezien dat de SuSe installatie 5.64Gb groot is.
  Verbinding met het internet wordt gemaakt via een Windows 2000 Profesional computer. Na het instalaren van Linux moet dit natuurlijk ook op het internet kunnen gaan via mijn thuisnetwerk.
  Ik wil ook graag de installatie bestanden op cd branden. Liever met dezelfde structuur zoals de versie die verkocht word in winkels. Ik begrijp dat de cd's van de winkel versie bootalble zijn. Kan ik mijn cd's ook zo branden?

  Ik zal het zeer op prijs stellen als julie mij een handje kunnen geven.
 • 5+ Gig voor een Linux installatie lijkt me ietwat overdreven, zelfs voor Suse. Met een ca 2 Gig kan je een prima werkstation installeren, betekent natuurlijk wel dat je keuzes moet maken.
  Wat je gedownload hebt zijn waarschijnlijk images van CD's (installatie cd's sources, documentatie, extra programma'enz). Die kun je met elk redelijk brand programma branden, en dan kun je er ook van booten.

  Ben niet op de hoogte van Suse, maar je moet ergens (op hun site) achterhalen welke cd's je echt nodig hebt.
 • Ik heb de installatie bestanden van ftp.suse.com/pub/i386/7.3 gedownload en ze zijn zeker geen iso's. Er zijn veel bestanden zonder extentie en heel veel bestanden met de extentie .rpm. Als ik die iso's kan krijgen dan zou het inderdaad handiger zijn om te branden, maar die zijn niet te vinden op dit site. Misschien weet een van julie waar ik die iso's kan vinden.
 • Je maakt het jezelf niet makkelijk als beginner door SuSE te downloaden. Van bijv. Mandrake en Redhat bestaan zgn iso-bestanden die je zo op cd kunt branden.
  Het gedownloade spul staat op de pc waarop je SuSE wilt installeren? Zo ja, start dan de installatie vanaf de schijf op.
  Hoe kun je lezen in de readme's in de gedownloade mappen.
  Kijk verder ook in de onofficiele SuSE Faq op http://susefaq.sourceforge.net
  en uiteraard in de knowledge base van SuSE op www.suse.com

  Max
 • Hoi,

  Enige maanden terug heb ik uitgebreid behandeld hoe je de ftp-versie van SuSe kan installeren. Ik heb toen ook beloofd een handleiidng op mijn homepage te zetten, maar daar heb ik nog geen tijd voor gehad (helaas).

  Kortom: gebruik de zoekfunctie!

  Groet,

  Philip
 • De zoekfucntie is en blijft waardeloos in het nieuwe forum. Met Google lukt het echter alsnog en waarschijnlijk bedoelde Philip deze topic:

  http://forum.computertotaal.nl/phpBB/viewtopic.php?t=42230
 • Op de Suse site staat ook een handleiding om via ftp te installeren

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.