Vraag & Antwoord

OS Linux

kppp

Anoniem
maximilaan
1 antwoord
 • Linuxers,

  Toen Red Hat 7.3 uitkwam direct gedowload, op CD gebrand en geinstalleerd op mijn PC. Op deze PC heb ik lange tijd gebruik gemaakt van Red Hat 7.1 tot volle tevredenheid.
  Installatie van 7.3 ging probleemloos alles werkt goed (zelfs voor mijn brander werd direct de ide-scsi emulatie ingesteld!).
  Ik heb echter een vreemd probleem met kppp.
  Daar ik slechts over een 56k modem verbinding beschik gebruikt ik dus kppp om in te bellen, onder Red HAT 7.1 ging dit altijd prima.
  Echter bij 7.3 heb ik het probleem dat nadat de verbinding is opgezet ik GEEN enkele pagina op Internet kan bereiken dus m.a.w. er wordt niet geresolved. In kppp geef ik aan dynamische DNS IP adressen te gebruiken.
  Als ik vervolgens in /etc/resolv.conf kijk zie ik de IP adressen van de DNS servers staan als #temp kppp entry dit zou dus moeten werken.
  Als ik de IP adressen in kppp op manual zet en zelf invul wordt er ook niet geresolved, zelfs niet als ik ze handmatig in /etc/resolv.conf zet.
  Nu komt het vreemde: Red Hat beschikt ook over een internet connection wizard die ik dus ook geprobeerd heb.
  Hiermee kan ik een modem-verbinding creeren met interface ppp0.
  Als ik vervolgens deze interface ppp0 activeer m.b.v. network configuration tool dan wordt keurig mijn modem gebeld en een ppp verbinding opgezet. vervolgens start ik Opera en kan prima internetten, dus NU wordt er WEL geresolved.
  Wat ik dus niet begrijp is waarom het met kppp niet werkt en met de Red Hat Internet Connection Wizard wel, want beide maken toch gebruik van /etc/resolv.conf??
  heeft iemenad hier een verklaring voor of is hier sprake van een bug

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.