Vraag & Antwoord

OS Linux

dns

Anoniem
hallo
9 antwoorden
 • Ik wil dns op mijn pc draaien, nu kan dat met de hand gebeuren maar misschien bestaat er wel een handig programma waar je dat makkelijk mee kan doen. Wie weet zo een programma?
 • Wat wil je nu precies?
  Een DNS-server van je pc maken, of Internetten en dus de dns instellen van je provider?

  Max
 • Ik heb als stageopdracht het in gebruik nemen van Suse Linux Emailserver lll. Wanneer ik inbel krijg ik steeds de volgende melding, "Nameserver failure, address lookup does not work". Ik heb de logfile naar Suse support gestuurd, volgens hun ziet ales er goed uit. Nu hoop ik dat wanneer ik een dns server installeer het probleem hiermee wordt verholpen.
  Groetjes
 • Volgens mij zorgt een DNS-server voor de vertaling van www.watdanook.org naar het ip-adres van de server waar de webpagina te vinden is. Dit heeft echter verder niets met email van doen. Is er niet iets mis met de naam van de mailserver die je opgeeft bij het inbellen?

  Misschien kun je iets duidelijker aangeven waar die Emailserver staat en hoe je inbelt e.d.
 • In de server zit een isdn kaart die verbonden is met een isdn station, daarna gaat het naar de isdn centrale. De mailserver zit in een netwerk met een Linux fileserver en enkele Windows werkstations, het netwerkadres is 192.168.0.x. De isdn kaart heeft als adres 192.168.1.1 dit heb ik ook als default route opgegeven. Ik heb wel eens als default route een pc ogegeven waar een dns server opdraaide, ik kreeg toen geen foutmelding.
  Is er niet iets mis met de naam van de mailserver die je opgeeft bij het inbellen? Waar zou ik dit op moeten geven??
  Groetjes
 • klinkt mij als een config probleem met het opzoeken van de host van die mail server.
 • Lijkt erop dat de mailserver eerst kijkt of het mailadres dat je opvraag wel bestaat of dat de inbeller wel bestaat (valid adress)
  Wanneer de server geen nameserver heeft toegewezen gekregen of zelf geen valid domainname heeft kan het zijn dat dit de oorzaak is.

  Ik zou dus eerst eens kijken of /etc/resolv.conf wel ingevuld is en kijk ook eens of je bijv. kunt pingen naar www.vulmaarwatin.com.
 • Waar gaat het verkeerd? Kun je wel op het netwerk komen? Of komt de foutmelding pas als je de mailserver benaderd? Je moet even beter aangeven welke handelingen je uitvoert en op welk moment de foutmelding verschijnt.
 • Een eigen domein is er al "naam.nl" de mail komt via wxs binnen.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.