Vraag & Antwoord

OS Linux

Netscape 7PR1

Anoniem
None
15 antwoorden
 • [quote:508ba09914="RobertV"]Waarom nou niet gewoon Mozilla?[/quote:508ba09914]

  Mozilla met galeon is echt super.
 • Hallo,

  Ik heb Netscape 7 PR1 gedownload en geïnstalleerd. Om deze te activeren moet ik een (of meerdere) profielen aanmaken. Die moeten in een map worden ondergebracht. Daarvoor komt er een scherm, maar ik blijk daar niets te kunnen typen. Weet iemand hier de oplossing?
 • Dit is voor mij een van de ergenissen van Netscape, de gedwongen, vaak tijdrovende activatie die in ieder geval voor mij geen enkel voordeel biedt

  Bij netscape 6.x kon je die gewoon wegklikken, even later werd Netscape alsnog gewoon opgestart.
  Mogelijk is dat bij deze versie ook zo.

  Max
 • Waarom nou niet gewoon Mozilla?
 • Waarom geen Mozilla?

  Nou, eigenlijk kom je dan van de regen in de drup.
  Dus: geen activatie-ergenis, maar wel een slak van een browser. Op oudere hardware zoals het mijne is Mozilla bijna niet te gebruiken, zeker niet in vergelijking met Opera en Konqueror.
  Galeon is wat dat aangaat beter, een echt native gui (zeker als je Gnome gebruikt), en geen platformonafhankelijke overhead.

  Ik ben vooral teleurgesteld in Mozilla/Netscape, omdat ooit beloofd werd een slanke browser te maken. Dat zijn beide absoluut niet. Waar ik voorheen altijd Netscape installeerde op oude Windows-pc's installeer ik nu IE 5.x.
  (IE 6.x mag niet meer van MS op oudere pc's…)

  Max
 • Huh… beweer je soms dat Netscape 7 sneller zou zijn dan Mozilla?

  Ik ben best wel tevreden met Mozilla. Mozilla en Galeon draaien als een zonnetje op mijn Athlon 1,4 Ghz met 128 MB RAM. Op mijn oude Pentium 233 met 48 MB RAM draait Galeon ook nog redelijk goed.
 • Ik geef aan dat Mozilla iets minder dramatisch is dan Netscape, omdat die onzinnige activatie er niet in zit. Verder merk ik weinig verschil tussen beide browsers. Dus allebei een lose belofte.  Dat op jou 1,7 GHZ mozilla wel draait, tja het zou niet best zijn als dat te weinig is voor het gebruiken van een browser.

  Je stelt dat Galeon redelijk draait op je oudere pc, ik neem aan dat je impliciet zegt dat Mozilla daar dus niet op draait. :wink:

  Max
 • Mozilla draait daar ook redelijk op… als je het houdt bij 1 venster tenminste.
 • [quote:e4507bac21="RobertV"]Mozilla draait daar ook redelijk op… als je het houdt bij 1 venster tenminste.[/quote:e4507bac21]
  Oftewel, het draait er niet soepel op. een beetje browsen houdt toch in dat je met meerdere vensters werkt, en dan is het zeer hinderlijk als je langere tijd moet wachten omdat er een pop-up wordt geopend, of als je een nieuw scherm wilt gebruiken.
  Dat werkt niet. En dat is bovendien erg teleurstellend als je bedenkt dat ze anders beloofden.

  Max
 • Ach, het werkt goed op nieuwe computers. Dat vind ik nog het belangrijkste. Het is maar een kwestie van tijd voordat de Pentium 2 is uitgestorven.
 • Yep, krijg binnenkort ook een nieuwe pc, maar weet nu al dat ik daar [i:4c37c74ff5]geen[/i:4c37c74ff5] Mozilla op zal gebruiken. Heb liever iets dat aansluit op de rest van het systeem.

  max
 • Op zich interessante discussie, maar is rooi al uit de problemen? :-?
 • De discussie is best interessant, maar, inderdaad, antwoord op mijn vraag geeft die niet. Het probleem is dus nog niet opgelost en ik wil eigenlijk best Netscape 7.0 proberen!
 • Tja, dan komt mijn wedervraag, wat gebeurt er als je het activatiescherm wegklikt?
  Heb dat nog even met 6.2 getest, en die start dan Netscape gewoon op. Niet echt ideaal, maar je bent dan wel een stappie verder.
  Je kunt dan even nagaan of de teksinvoer in Netscape zelf wel werkt of niet.

  Verder, ik neem aan dat het een pre-release is. Staat op de site van Netscape mogelijk info over waarom de tekstinvoer van het activatiescherm niet werkt?

  Max
 • Ik krijg het met netscape niet voor elkaar. Heb inmiddels Mozilla1.0 geïnstalleerd en die bevalt mij prima. Dus laat ik het maar zo. Bedankt!

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.