Vraag & Antwoord

OS Linux

Random lockups op mijn huisserver :(

Anoniem
None
12 antwoorden
 • Ik heb nogal last van totale willekeurige lockups waarbij ik echt helemaal niets meer kan doen dan de reset knop indrukken (geen ssh, geen terminal, geen alternatieve terminal, geen keyboard echt niets meer). Soms heb ik deze elke dag, dan weer een hele tijd niet. Mijn koelkast zit wel op dezelfde verdeelstekker (zou ie vastlopen als de koelkast aanslaat?).
  De server draait op een asus TX97-E moederbord met een p200 erin. Heeft iemand een idee hoe zulke totale lockups veroorzaakt worden of een manier om er achter te komen?
 • [quote:6107f3042a="woutur"]Ik heb nogal last van totale willekeurige lockups waarbij ik echt helemaal niets meer kan doen dan de reset knop indrukken (geen ssh, geen terminal, geen alternatieve terminal, geen keyboard echt niets meer). Soms heb ik deze elke dag, dan weer een hele tijd niet. Mijn koelkast zit wel op dezelfde verdeelstekker (zou ie vastlopen als de koelkast aanslaat?).
  De server draait op een asus TX97-E moederbord met een p200 erin. Heeft iemand een idee hoe zulke totale lockups veroorzaakt worden of een manier om er achter te komen?[/quote:6107f3042a]

  Om die koelkast uit te sluiten zou je even wat moeten gaan vogelen, ik bedoel dan dus of je pc op een ander stopcontact of je koelkast. Dan weet je i.i.g. dat het daar niet (of wel) aan ligt.
 • Ik heb een tijd geleden ook van die lockups gehad. Hoewel zo'n gevallen vaak niet te vergelijken zijn, wil ik je toch zeggen wat er bij mij aan de hand was….

  Mijn netwerkkaart was half kapot; toen ik die verving was het goed…
 • Hoe ben jij er achter gekomen dat het de netwerk kaart was die kapot was?
 • Trail&Error

  gewoon een gokje…
 • ten eerste, tis triiiiiaaaaal & error :)
  ten tweede, netwerkkaart is inderdaad een grote kanshebber. Ik heb ook een paar keer zoiets meegemaakt, en toen lag het aan de (oude brakke) isa-netwerkkaart.
  Misschien dat je het nog kunt oplossen door in de bios de IO recovery time wat te verhogen…
 • ik heb het een keer gehad door een crontab die bij bepaalde processen bleef hangen
  na precies 48 uur uptime kreeg ik 200 keer hetzelfde proces erbij..waardoor het systeem geen overige taken meer kon uitvoeren.
 • Ik weet niet hoe oud die koelkast is, maar zowel koelkast als computer aarden zal mogelijk helpen. Uit veiligheidsoverwegingen zou ik overigens die pc op een heel andere groep zetten.
 • Tja… dat zou mooi zijn als ik een andere plaats had voor de server. Ten eerste heb ik die niet en te tweede zou ik mijn hele netwerk moeten verbouwen :(
  Ik krijg soms bij de lockups allemaal firewall meldingen over het scherm in de shell terwijl ik dan uitgelogd ben.
  Misschien moet ik er maar eens een ander netwerk kaartje inknallen (of twee).
 • Alleen aarden zou al een hoop helpen, denk ik. En verder iets er tussen zetten dat piekspanningen dempt. Als je koelkast een keer kortsluiting maakt, dan blijft de rest in ieder geval heel.
 • :oops: Dito ervaring met gare-netwerkkaart, na vervanging liep mijn linuxservertje maanden probleemloos…..
 • Ik ga de netwerkkaarten dan maar eens vervangen. Gelukkig heb ik nog een oudje liggen. Die zal ik dan eerst met de eerste en dan met de tweede kaart vervangen. Eens kijken of dat helpt.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.