Vraag & Antwoord

OS Linux

file size limit exeeded

Anoniem
KayJay
3 antwoorden
 • [quote:77b6d3f3fa]bash:/ # dd if=/dev/hda1 of=/mnt/bigfile
  File size limit exceeded[/quote:77b6d3f3fa]

  hda is ongeveer 6 gb groot
  op zeker moment kapt ie er dus mee.

  hoe kan ik dus files > 4 GB schrijven?

  (filesystem is ext2)
 • Tja… ik vermoed dat het een beperking is van ext2 waar je niet omheen kunt, vermits recente kernels (ik geloof de hele 2.4 reeks) en de distributies die er op gebaseerd zijn met files groter dan 2 gb kunnen werken (2 gb was ten tijde van de 2.2 kernels de grote limiet)
  En ik ben er vrij zeker van dat > 4 gb ook ondersteund wordt door de kernel tegenwoordig, dus moet het aan je bestanddyssteem liggen. Dus misschien eens proberen over te schakelen naar reiserFS/XFS of iets dergelijk. Ik weet niet of ext3 dezelfde beperking als ext2 heeft … gezien de terugwaardse compatibiliteit vermoed ik van wel.
 • [quote:7cfde5ea70="Bamboe"]Tja… ik vermoed dat het een beperking is van ext2 waar je niet omheen kunt, vermits recente kernels (ik geloof de hele 2.4 reeks) en de distributies die er op gebaseerd zijn met files groter dan 2 gb kunnen werken (2 gb was ten tijde van de 2.2 kernels de grote limiet)
  En ik ben er vrij zeker van dat > 4 gb ook ondersteund wordt door de kernel tegenwoordig, dus moet het aan je bestanddyssteem liggen. Dus misschien eens proberen over te schakelen naar reiserFS/XFS of iets dergelijk. Ik weet niet of ext3 dezelfde beperking als ext2 heeft … gezien de terugwaardse compatibiliteit vermoed ik van wel.[/quote:7cfde5ea70]

  emmm, ReiserFS zuigt vreselijk!!! (daniel, wil je die preek nog eens houden :D)

  het zal geen probleem zijn van ext2 (althans, kan ik me niet voorstellen)

  maar het probleem is al op gelost door dat file gewoon niet te maken :D

  ext3 == ext2 maar dan met journalling

  je kunt ext3 ook als ext2 mounten, geen probleem.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.