Vraag & Antwoord

OS Linux

Slackware 8.1

Anoniem
lckarssen
12 antwoorden
 • Sneller, stabieler, properder, en je hebt 10 keer meer controle over je systeem.
  Je moet wel iets van linux afweten om slackware deftig te configureren, maar als je er mee weg bent haal je er zeker je voordeel uit tov redhat/mandrake/suse .
  Ik denk niet dat slackware het qua snelheid haalt toegen gentoo, omdat slackware volledig voor i386 gecompileerd is.
  Doorgaans geldt, dat wanneer mensen met wat linux-ervaring overstappen naar slackware, dat die van hun leven niks anders meer willen. Ik kan bevestigen dat dat bij mij o.a. het geval is :)
  Gentoo heb ik nog niet geprobeerd, maar dat ga ik zeker en vast eens doen na m'n examens.
 • Het grote voordeel van Gentoo is tevens het grote nadeel: alles zelf compileren. Voordeel: snel, nadeel: duurt lang. En uiteraard het Portage-systeem, geen geknoei met missende dependencies.

  Is er iemand die verder iets kan zeggen over het verschil tussen Slackware en Gentoo?
 • Zoals de Slack fans waarschijnlijk al weten komt Slackware 8.1 eraan. De eerste review is al online: http://www.linuxplanet.com/linuxplanet/reviews/4241/1

  Ik verheug me er al heel erg op, vooral de XFS kernel images, e.d.
 • aaarrgh!

  ik maar hopen dat je hier ging anncouncen dat ie helemaal klaar was :(

  misschien toch maar rc2 installen dan :D
 • Hehe, sorry ;). Maar ik denk dat 8.1 op 30 juni uitkomt, net als vorig jaar. En dan kunnen we er weer ff tegenaan…
 • Trouwens, http://www.userlocal.com/ is een leuke site om 8.1 in de gaten te houden omdat ze er summeries van de changelogs posten. Op http://www.distrowatch.com/slackware.php staat steeds een overzicht van versies van veel packages in Slackware -current en eerdere Slackware versies.
 • En Release Candidate 3 is er met de melding dat het niet lang meer zal duren… I am getting excited!
 • en ik ben ook al een tijdje :D

  slackware 8.0 bevalt me beter dan verwacht…

  ben dus al helemaal benieuwd naar 8.1 :D

  [pray mode]
  let it be there soon…
  [/pray mode]
 • Wat is het voordeel van Slackware boven Redhat, Suse en Mandrake?
 • Maar mijn ervaring is dat het zelf compileren van de pakketten nauwelijks snelheidswinst oplevert, althans niet op mijn 1,4 Ghz systeem. Wellicht is dat verschil beter merkbaar op een langzamer systeem.
  Maar op de huidige snelle systemen is het verschil volgens mij verwaarloosbaar, maar dat is mijn ervaring….

  En als het al voordeel oplevert is dat toch vooral bij de grafische programma'a als KDE en XFree en de zwaardere programma's. Ik kan me niet voorstellen dat bijv pine of mutt op een 1,4 Ghz Athlon merkbaar sneller werkt als het geoptimaliseerd is voor die processor.
  Ook bij XFree en KDE kon ik niet erg veel verschil merken met de standaard i386 pakketten en de zelf gecompileerde geoptimaliseerde versies. Overigens geld dat niet voor het Objectprelinking dat was wel merkbaar, maar alleen in de (toch al korte) opstarttijden van KDE programma's.

  Natuurlijk zullen er programma's zijn die erg veel profijt hebben van geoptimaliseerde code, zoals de media spelers e.d. Maar om nou een heel systeem te optimaliseren ……
 • Mijn compu is een pentium III-550. Ik ben nog wat aan het knoeien met mijn XF86Config, dus ik weet nog niet hoe snel het is. Redhat 7.2 / kde 2.2 vond ik echter nog niet echt vlot, eerder traag. Mijn probleem is alleen dat ik niet zo veel tijd heb :-? .
 • [quote:7e2b51161d="water"]Mijn compu is een pentium III-550. Ik ben nog wat aan het knoeien met mijn XF86Config, dus ik weet nog niet hoe snel het is. Redhat 7.2 / kde 2.2 vond ik echter nog niet echt vlot, eerder traag. Mijn probleem is alleen dat ik niet zo veel tijd heb :-? .[/quote:7e2b51161d]

  Slack vind ik 'by default' stukken sneller dan SuSE/RH/…, en dan blackbox als Windowmanager. Draait heerlijk op mijn Celeron 366 met 256MB RAM, een AMD Athlon XP 1800+ zit eraan te komen (hopelijk deze week, ik ben optimistisch) en dan wordt het helemaal stoer Slacken. ;)

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.