Vraag & Antwoord

OS Linux

Hogere resolutie dan 1024 in Suse 8.0 niet mogelijk :(

Anoniem
woutur
3 antwoorden
 • Ik krijg het niet voor elkaar mijn gebruikelijke resolutie van 1152x864 in Suse 8.0 goed te krijgen. Het beste dat ik heb bereikt tot nu toe, is dat er aan de rechterkant van het scherm 1 cm beeld wegvalt.

  Geprobeerd:
  - sax2. Dat is een drama, zwarte randen aan beide kanten van het beeld;
  - xmode, mode handmatig ingeklopt, wederom zwarte randen aan beide kanten;
  -xfine2, X raakt in paniek bij 80 Hz, beeld wordt blauw.

  Mijn monitor, een Iiyama VMP 452, kan in die resolutie ruim 90 Hz aan; onder Windows geen enkel probleem, sterker nog, een andere Linux distro, Mandrake 8.2, slaagt er wel in om meteen perfect beeld onder die resolutie te krijgen.

  Suse geeft bij mij alleen met 1024 een perfect beeld, en ik word een beetje scheel als ik schakel tussen Windows en Linux (heb slechts één monitor voor twee PC's).

  Wat kan ik nog proberen? Grafische kaart is overigens een Matrox G400, gebruikte driver is mga (ook update van Matrox gehaald).
 • XF86Config editten. Hier staan de maximale verversingsfrequenties en verschillende displays weergegeven. De verversingsfrequenties veranderen voor die van jouw monitor. Displays kun je gewoon toevoegen.
 • Uiteraard ook gedaan. De resultaten van xmode toegevoegd, entries uit de XF86Config van Mandrake 8.2 erin gezet …. gevolg: beeld dat ongeveer 15 cm breed is, de rest zwarte randen.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.