Vraag & Antwoord

OS Linux

[slack 8.0] soundprobs

4 antwoorden
  • het geluid doet het prima... totdat na enige tijd een niet nader de identificeren proces (kan het echt niet vinden, ook niet met ps -A) de boel blokkeert. lsmod geeft: [code:1:a80b18bda4] s1370 25920 1 (autoclean) soundcore 3696 4 (autoclean) [es1370] [/code:1:a80b18bda4] met lsmod kan ik ze er niet uitgooien... (waarom zit er toch geen -force optie bij?) iemand enig idee wat het probleem zou kunnen zijn?
  • Ik neem aan dat je modules wilt verwijderen met rmmod ipv lsmod;). Wat je zou kunnen doen is kijken welk proces de sound device gebruikt (meestal /dev/pcm) met het commando "fuser", tik "man fuser" voor meer info.
  • Ik had het zelfde probleem met games..dan was er zoiets als een [x86.quake3] proces die me ALSA sound vast hield. Na het killen van het process draait me geluid weer geewoon. Ik vermoed dat je de laatst gebruikte applicatie die geluid gebruikt moet killen.. Suc6! M.
  • [quote:90adf382df="danieldk"]Ik neem aan dat je modules wilt verwijderen met rmmod ipv lsmod;). Wat je zou kunnen doen is kijken welk proces de sound device gebruikt (meestal /dev/pcm) met het commando "fuser", tik "man fuser" voor meer info.[/quote:90adf382df] heh... uiteraaard :D ik weet niet wat het probleem was/is iig heb ik /dev/dsp* weer eigendom van root gemaakt, waarschijnlijk dat dat wel uitmaakt (aangezien ik met root echt geen enge dingen doe :D) (/dev/pcm bestaat niet) voor de rest: het zal wel goed zijn... slackware 8.1 is er toch al bijna :D

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.