Vraag & Antwoord

OS Linux

Problemen met VMWARE onder Linux

Anoniem
purplehouse
6 antwoorden
 • De NT versie vreet je netwerk op, dus zo tof vind ik versie 3.1 niet. Ik had een oude 2.0.4 die dat niet deed (netwerk vernaggelen, harde schijven erbij verzinnen, etc) maar die was erg traag…
 • Aangezien runnen van IE onder linux niet wil lukken, en ik dat toch nodig heb voor website development, heb ik VMWare geinstalleerd. Ik wilde hierop Win98 installeren, en dat leek goed te gaan, totdat ie halverwege de installatie (kopieren van bestanden) ineens heel KDE deed bevriezen. Het kwam ook niet meer los, en zelfs de capslock en scrollocklampjes op mijn tb stonden te knipperen. Helaas moeten resetten, want ook Ctrl Alt F-huppelepup werkte niet meer.

  Ik ben een beetje huiverig het opnieuw te proberen. Daarom zou ik graag van jullie willen weten wat jullie ervaringen met VMWare zijn. En natuurlijk, als dat uit te vinden is, waardoor mijn probleem veroorzaakt is. Ik heb Linux SuSE 7.3 en VMWare 3.1

  Alvast bedankt.
 • Ik heb nog nooit of te nimmer vastlopers gehad met vmware…
  Dus, probeer het nog eens, en als je vodden blijft hebben besluit ik dat de kernel modules die vmware gebruikt je kernel instabiel maken…
 • Ha, greffov, jij ook hier? :)

  En w.b. VMWare kernel modules, ik heb het RPM-pakket gebruikt en er stond verder niet bij voor welke distro die geschikt was. Misschien is het beter de boel weg te halen en te herinstalleren met configure - make - make install?
 • Ik heb zelf VMware zonder problemen in gebruik gehad. Helaas kan ik niet meer zeggen welke versie het was. 't Is zo'n 6 maanden geleden, denk ik.

  Mocht hij nog eens vastlopen, dan moet je (naast ja CTRL-ALT-F?) ook nog eens proberen of je naar je machine kunt telnetten. Wie weet kon je ham dan op die manier nog netjes afsluiten. Of met een nulmodemkabeltje op je seriele poort. Dan kun je met een andere machine nog inloggen.

  Succes!
 • Ik heb ervoor gezorgd met een makkelijk en kort alias, dat ik (blind) vanaf mijn server kan inloggen via SSH op de client, als VMWare me deze streek weer levert. Dus ik ga het binnenkort weer eens proberen.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.